Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10992
View
212
Reply

Covid-19: Di mana DTL, La Vida & retis yg kaya raya??

[Copy link]

Author: belilies    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-3-2020 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by belilies at 23-3-2020 02:33 PM

Update: DTL dah ada bunyik nak bagi sumbangan.

Page Public Health Malaysia merayu seleburiti yg banyak duit utk beri sumbangan supply ventilator machine..... Mana mereka?? Masa negara dlm kemelut politik aritu bukan mahen deyols tunjuk sekor2 derma makanan kat reporter depan istana. Setakat ni iols cuma nampak tinvivy jaaa yg bagi sumbangan kat imaret.
Screenshot_20200321-185428_Facebook.jpg
SquarePic_20200322_16143575.jpg
FB_IMG_1584941489832.jpg
20200323_143108.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 11:33 PM | Show all posts
mana pergi dermawan dermawan tabung harpoon dulu?

atau boleh utilisekan penggunaan tabung covid utk tujuan ini xsemestinya utk tujuan bagi bantuan kat mangsa2 rm100 sehari je kan... makin ramai la mnderma nti
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
KKM patut buka tabung khas. Confirm ramai yang sudi derma. Even tinV dah boleh kumpul 500k, KKM confirm lagi banyak.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak faham kenapa kkm dan hosp sg buloh merayu sumbangan daripada publik. Sekarang masih awal dah takda duit
Gomen tak bagi ke
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa lagi artis artis, influencers, youtubers, kerabat

Time nih lah nak menyucikan diri
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni bukan fake ke nyawh?
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by salamon at 22-3-2020 03:59 AM

Meols skrg tgh perati je mana2 retis dan ponder kosmetik kaya raya (toklip ponen,tokbida,chunky,ct dll) termasuk lah wakil2 rakyat kawasn yg nk turun padang bgi sumbangan ..hareyy smpai skrg xde sape2 yg sudi bgi sumbangan pape...edar la hand sanitizer or mask  ke, sponser makanan dkt frontline ke..bukan kah rakyat malaysia ni ramai pemurah ka ...oh malaysianku
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 12:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Harap dorg bantu lah dalam diam..jgn plak buat press conference nak tnjuk bg cheque sebesar alam sebagai sumbangan..
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 21-3-2020 11:42 PM
KKM patut buka tabung khas. Confirm ramai yang sudi derma. Even tinV dah boleh kumpul 500k, KKM conf ...

Dah buka kaaan tabung tu...  Td siang nampak dh kumpul 3 juta dah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-3-2020 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 21-3-2020 11:42 PM
KKM patut buka tabung khas. Confirm ramai yang sudi derma. Even tinV dah boleh kumpul 500k, KKM conf ...

Surprisingly, ada. Tengah iols godek2 balik post kat page phm utk sis @dua_chzy tjumpa plop ni. Pm dah lancar tatau bila. Ada gambau heols lancarkan ni kat celah komen dlm tu.
FB_IMG_1584806781343.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nazzse at 21-3-2020 04:24 PM
albedah replied at 21-3-2020 04:11 PM
Dah buka kaaan tabung tu...  Td siang nampak dh kumpul 3 juta dah...


Tabung yang tu tahu, untuk mangsa 2 covid yang tak dapat kerja/gaji rasanyq. Ada mention tujuan tabung tu wang daripada rakyat kepada rakyat (in need).
Yang untuk kelengkapan hospital tak sure termasuk sekali ke tak. Lagipun tadi KKP ada mention skrg kelengkapan perubatan/ICU mampu tampung lagi since KKM dah khaskan utk covid19. Dieorg takut utk masa depan case kritikal bertambah, mmg tak mampu tampung, aince kena reserved utk icu biasa lagi, pt yg tengah guna lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 21-3-2020 11:46 PM
Tak faham kenapa kkm dan hosp sg buloh merayu sumbangan daripada publik. Sekarang masih awal dah tak ...

Itu fake news la.
KKM ada maklum di IG.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-3-2020 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
albedah replied at 22-3-2020 12:11 AM
Dah buka kaaan tabung tu...  Td siang nampak dh kumpul 3 juta dah...

Yes, betul. Harga sebijik ventilator tu pun 100k-250k.
FB_IMG_1584807152320.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-3-2020 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
salamon replied at 21-3-2020 11:59 PM
Meols skrg tgh peranti je mana2 retis dan ponder kosmetik kaya raya (toklip ponen,tokbida,chunky,ct  ...

Mana yg tayang beli rumah aritu? Yg mata kucing ngan anak skali. Gegeh carik rezeki sampai laki biar bini promote masa tgh berpantang atas katil lagi
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
salamon replied at 21-3-2020 11:59 PM
Meols skrg tgh peranti je mana2 retis dan ponder kosmetik kaya raya (toklip ponen,tokbida,chunky,ct  ...

so far yg nmpak hari2 ebit liew je yang ada bg sumbangan.smlm kfc, hr ni mask
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg nampak kat fb ade staf hkl minta isopod yg untuk pindahkan pesakit ke wad or spital lain tu.
Hat transparent tu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
meah_kelabu replied at 22-3-2020 12:27 AM
so far yg nmpak hari2 ebit liew je yang ada bg sumbangan.smlm kfc, hr ni mask

Sebenarnya  marhaen pun ramai sedang sibuk bantu bg sumbangan sana sini.
Yg utk sepital pun ade  tp ramai gak yg bantu derma utk golongan kais pg makan pg kais petang makan ptg.

Syukur ramai yg fikirkan kesusahan org lain juga
Influencer ni takat yg tahu ebit lew ngn vivy jelaa ni hat bantu pihak sepital la.
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 01:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Marhaen pun mampu bagi derma.......maner alif maner nelofa maner lmk maner golongan2 retis n instafamous yang yang meriak kaya raya ke hulu ke hilir
Kena seru baru nak menayang menderma kerr
Si alip jangan lupa wat live telecast time derma tu yerr
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 01:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Soib yg menayang kete tu chuols tak seru kerr
Manatau dapat derma jota2
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 02:24 AM From the mobile phone | Show all posts
mgkn ada yg hulur diam2 x nak kecoh2, x nak nt dituduh riak dek netizen kaki kecam. bila upload kt socmed dikecam riak. x upload dituduh x membantu. semua serba x kena
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list