Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
651
View
18
Reply

PANAS!! Resepi Kopi Dalgona

[Copy link]

Author: faraway2514    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-3-2020 10:49 AM | Show all posts |Read mode
Resepi kopi ais yang nostalgic semakin popular dan banyak dikongsikan dan pastinya membuat sesiapa sahaja penggemar kopi tidak sabar untuk mencuba resepi ini.Kopi Dalgona merupakan minuman yang selalu dibuat daripada rumah dan sikongsikan oleh netizen secara online.

Bahan - bahan :
1. 2 sudu makan kopi segera

2. 2 sudu makan gula kasar

3. 1 cawan susu

Cara - cara membuat :

1. Campurkan kopi segera, gula kasar dan 2 sudu makan air panas di dalam mangkuk panas.

2. Gunakan hand mixer dan mix kan campuran tadi selama 3 - 5 minit, atau sehingga warna berubah kepada coklat perengan dan mempunyai kepekatan yang tebal.

3. Tuangkan susu kedalam gelas yang mengandungi kiub ais, kemudian tuangkan campuran tadi dengan menggunakan spatula daripada mangkuk. Kemudian ambil gambar, post dengan hastag #StirAndEnjoy

Kepelbagaian:
anda juga mencuba resepi dengan menggunakan campuran coklat panas.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
yes..respi dogo kopi ni bergentayangan kt fb. nti buat bila rajin..look easy to make.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah try.. Boleh tahan sedap la dpda bancuh mcm biasa.. Manis yg amat..salah aku la kot letak terlebih..  need to reduce the amount sugar
Dalgona ni sweet dri korea kan.. Adakah recipe ni dari sna?
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 12:33 PM | Show all posts
jangan banyak makan gula time covid ni...
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 12:40 PM | Show all posts
sedap....tp jaga2 dgn gulanya....mcm teh tarik...bahaya sgt....

Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau dh guna instant coffee yg ada gula dlm tu xpyh tambah gula la kot, kang terlebih manis plak..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Manis jugak ni



Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
nindia hasilnya terbaik
guna cawan kecik 2 sdk bancuhan
tambah susu segar dan ais
kurang manis dab lemak berkrim..rasa coffee dia terangkat sbab kita kacau smpi berbuih dan likat. lebih bancuhan tu bole guna utk buat lagi.
selamat mencuba!
IMG_20200321_164758.JPG
IMG_20200321_165002.JPG

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-3-2020 12:25 PM | Show all posts
beloomberk replied at 21-3-2020 12:26 PM
Dah try.. Boleh tahan sedap la dpda bancuh mcm biasa.. Manis yg amat..salah aku la kot letak terlebi ...

iya ini resepi dari sana
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-3-2020 12:28 PM | Show all posts
Cassieopeia replied at 21-3-2020 12:55 PM
kalau dh guna instant coffee yg ada gula dlm tu xpyh tambah gula la kot, kang terlebih manis plak..

boleh ikut selera sendiri , certain orang guna original nescafe bukan instant coffee
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
pening x nnt?
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2020 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringin nak buat.. tapi aku takut aku jadi ketagih. Susah nak kawal nafsu, hari2 nak buat nanti. Nanti den sakit sebab diabetes instead of covid.
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2020 05:12 PM | Show all posts
da la tengah pregnant, 26th nak kena mnum ayaq gula. tapi hati duk hari2 berkecamuk nak try, nak2 coffee lover! aduii tadi husband g beli barang dapur dia leh lupa plak fresh milk. aishh apa maksudnya tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 10:31 AM | Show all posts
ada beza ke kalau bancuh air ni, ikut resipi yang sama, tapi x whisk?
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 21-3-2020 04:55 PM
nindia hasilnya terbaik
guna cawan kecik 2 sdk bancuhan
tambah susu segar dan ais

Kecik gambar nya...  Tak da butang insert ka?

Kalau tak da,  nanti saya ajar mcmna nak buat.
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2020 01:35 PM | Show all posts
CatMiow replied at 24-3-2020 01:03 PM
Kecik gambar nya...  Tak da butang insert ka?

Kalau tak da,  nanti saya ajar mcmna nak buat.

kt mana butang insert tu noks? karos guna mobile mode tukar ke destop version buleh la kut. cer karos try test..

IMG_20200321_170603_410.jpg IMG_20200321_164758.JPG

ok tak?
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 07:07 AM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 24-3-2020 01:35 PM
kt mana butang insert tu noks? karos guna mobile mode tukar ke destop version buleh la kut. cer ka ...


Ok.. Mengiurkan...  Jap iols cari ye karos link benangnya,  hari tu tanya juga kat porum,  @trunks yg tolong bg info.
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 07:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni ka@rospinki Linknya,  post #49

https://bm.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1183444&page=3&mobile=2#pid70750720

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2020 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk try buat la
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list