Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8906
View
210
Reply

Covid-19: Tentera Akan Mula Bantu PDRM Bermula Ahad

[Copy link]

Author: Remyda    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-3-2020 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Remyda at 20-3-2020 12:47 PM

Army to join MCO enforcement this Sunday
Nicholas Chung - March 20, 2020 12:27 PM

The government will mobilise the army to help in the enforcement of the movement control order.
PUTRAJAYA: The government has decided to mobilise the army to help the police in implementing the movement control order (MCO) to ensure people remain at home during the period.

Defence Minister Ismail Sabri Yaakob said the army will be mobilised on Sunday.

Were confident that with help from the army the MCO will be implemented better. And we hope the people will continue to comply with the governments instructions, he said, adding that many Malaysians still flout the MCOs strict requirements to limit peoples mobility.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 04:16 PM | Show all posts
dah tau la...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 04:19 PM | Show all posts
Sabah banyak pilak & bug...mereka ini keras kapal sbb nyawa murah bagi mereka yg penting duit...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Guna je anggota tentera.sblm ni dapig ada ckp yg tentera hanya tau mkn tidur je kan
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 05:48 PM | Show all posts
Edited by lipans at 19-3-2020 05:52 PM



Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
elok kerah segera tentera.  italy dah 3000 mati di Italy vs china 3500.  dari segi nisbah jumlah penduduk italy vs china memang Italy lagi dasat kena
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
beribu2 tanniya !!

With latest jump, Malaysia now has third highest Covid-19 cases in Asia

(The Star) C Malaysia now has the third highest number of Covid-19 cases in Asia behind China, South Korea and Japan.

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 05:56 PM | Show all posts
baru kena mesej camtu dah syahdu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
lipans replied at 19-3-2020 05:48 PM

Hahahahahhaha. Baru kena tegur dah gelabah.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 05:58 PM | Show all posts
syahdu betul....
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
lipans replied at 19-3-2020 05:48 PM

Adoii.. Nak ber syahdu gan askar.. Pe la cerdik nye ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 06:47 PM | Show all posts
harizs replied at 19-3-2020 05:51 PM
beribu2 tanniya !!

With latest jump, Malaysia now has third highest Covid-19 cases in Asia

malaysia 900 beza 2 mata dengan jepun, malaysia third country asia paling banyak. cuba check world odometer
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 06:52 PM | Show all posts
jepun dah potong malaysia semula 923 mata.  
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
lipans replied at 19-3-2020 05:48 PM

Seelok-eloknya lah dgn segera di kerah kan tentera memandangkan jumlah yg makin meningkat dan tak mustahil akan meningkat ke angka ribuan
Kesedaran sivik mcm MALAUN ni yg berani terang2an mempersendakan pihak berkuasa boleh memburukkan  lagi keadaan dgn perangai LAHANAT depa
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Tentera pun tak akan mampu hentikan sikap sambil lewa rakyat malaysia yang 60-70% lagi ni. Diorang nak risau apa. Tentera? Tengok la nanti ada je yang akal pendek dangkal otak dok viral itu ini mencabar itu ini.

Entah la aku harap usaha lagi 20-30% rakyat malaysia yang betul betul stay at home ni dipermudahkan.

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Cepatlah kerah tentera. Takdenya mereka ni takut. Tengok di jalan, masih ada orang.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa nak report peniaga yg jual rm4 sekeping mask.. Babi betul.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak kerah tentera boleh....tapi jangan la ko letak tentera tu dlm Kebun sawit....kaunletak kawasan Outbreak macam KL, Sg Buloh, Klang, Sepang dan Shah Alam tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
lipans replied at 19-3-2020 05:48 PM

laaaaaaa baru dlm alam maya pun dh kecut...hahahahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
lipans replied at 19-3-2020 05:48 PM

Tentera ke tu?awat tentera pun tulis ak ak ak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list