Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8046
View
97
Reply

Deja Moss nikah lelaki USA

[Copy link]

Author: Boomibulat       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-3-2020 05:06 PM | Show all posts |Read mode
Edited by trunks at 20-3-2020 05:14 PM

Deja nikah lelaki keturunan Amerika-Syria

farihad@bh.com.my
KUALA LUMPUR: Sembilan bulan menyimpan rahsia, akhirnya penyanyi Deja Moss mendedahkan bergelar isteri kepada seorang ahli perniagaan, Maher Khani.

Deja atau nama sebenarnya, Sharifah Hadijah Wan Moss, majlis pernikahan dengan lelaki berketurunan Amerika-Syria itu berlangsung di Chicago, Amerika Syarikat (AS), Jun tahun lalu.

"Kami berkenalan menerusi seorang teman. Sepanjang perkenalan, kami hanya berhubung menerusi panggilan video. Saya menerima sebagai suami selepas melihat kesungguhannya untuk memperisterikan saya.

Suami sanggup datang bertemu saya untuk memberikan cincin lamaran pada Mac tahun lalu. Dia datang dalam masa yang singkat, kemudiannya pulang ke AS, keesokan hari.

"Saya berkunjung ke Chicago untuk menemuinya, selepas Aidilfitri lalu. Kami saling menyintai dan lebih matang dalam menjalinkan hubungan, jadi kami memutuskan untuk terus bernikah," katanya kepada BH Online.

Deja berkata, Maher berusia 52 tahun adalah seorang duda anak tiga.

Mengulas mengapa merahsiakan perkahwinan kali keduanya, penyanyi yang popular menerusi lagu Asmara Ini itu berkata, dia segan untuk menghebahkannya kerana bimbang disalah anggap.

"Tiada niat mahu menyembunyikannya, cuma risau dilemparkan kata-kata yang kurang enak didengar. Namun, jika terus dirahsiakan, saya bimbang orang luar menaruh syak wasangka apabila saya berjalan berdua dengannya.

Sebelum menimbulkan fitnah, lebih saya mendedahkannya. Perancangan asal saya mahu mengadakan resepsi, bulan depan, tetapi dengan wabak COVID-19, nampaknya terpaksa ditangguhkan," ujar penyanyi berusia 47 tahun ini.

Memandangkan majlis pernikahannya di luar negara, Deja berkata, soal pendaftaran pernikahan diuruskan peguamnya.

Sebelum ini, Deja pernah mendirikan rumah tangga dengan Azfendy Azzuddin, namun bercerai dengan talak satu pada Oktober 2018. Deja dan Azfendy berkahwin pada 30 Ogos 2008 dan tidak dikurniakan anak.

2020-03-20_171029.png

© New Straits Times Press (M) Bhd



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah

#stayathome
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah deja. Ada bisnes kek lapis meletop kan? Dah sampai seru dgn orang jauh
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
masnona replied at 20-3-2020 05:10 PM
Tahniah

#stayathome

Hahahahhah..this is funny!!!
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah deja!!!

....
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah.. alhamdulilah..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Taniah

X da sape nk cerca pn bkn awak kawen laki org
Kan elok org taw dah nikha xda la jd fitnah
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah

Tapi kan scammer selalu curi gambar muka2 macam ni, salamekom, do u have old money?
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah. tumpang gembira. moga berpanjangan jodoh, dimurahlan rezeki kak deja sekeluarga, diberkati ALLAH sentiasa. amin
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah..semoga kekal bahagia
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Deja moss ni kalu aku prasan suka menikah time bukan waktu orang terpikir nak kawen..b4 this menikah time bulan pose, la ni plak menikah time musim kuarantin covid..pelik2 la acik ni..

Btw, tahniah & #stayathome
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka Nabila Chipmunk bila 40-an..

Cumi cumi cumi cumi cumi cumi...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah.   
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 06:15 PM | Show all posts
tahniah kak deja... ok la nikah duda..
sheols bertudung 100x lebih lawa dr xbertudung
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 20-3-2020 06:13 PM
Deja moss ni kalu aku prasan suka menikah time bukan waktu orang terpikir nak kawen..b4 this menikah ...

sis dia nikah Jun tahun lalu la dalam artikel tu cakap hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah... semoga kekal ke syurga
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
bloodyamuk replied at 20-3-2020 06:17 PM
sis dia nikah Jun tahun lalu la dalam artikel tu cakap hehehe

Oh...ahhhahahha..my bad baca tajuk je...huhu
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
mixed replied at 20-3-2020 05:40 PM
Taniah

X da sape nk cerca pn bkn awak kawen laki org

aritu kena cerca 1st marriage sbb ramped tunang anak aznah hamid.. trauma lagi la tu kot
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 20-3-2020 06:13 PM
Deja moss ni kalu aku prasan suka menikah time bukan waktu orang terpikir nak kawen..b4 this menikah ...

dia nikah jun 2019 sis.. belum covid 19 lagi time tu.. mohon rajin membaca ya sis
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm muka channing tatum version abah2.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list