Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
437
View
9
Reply

[Share] Macam mana korang jumpa pasangan? Tips utk kekalkan pasangan yg ada.

[Copy link]

Author: billiecyrus       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-3-2020 11:27 AM | Show all posts |Read mode
Salam pagi semua, salam perintah kawalan berkurung.
Aku tg boring ni kt rumah asyik makan tdo je. Just nak tanya experience. Nak tau macam mana korang mula - mula bercinta dgn pasangan korang? Jumpa dari mana? Berapa lama pasangan then kahwin? Happy tak?
Ape- ape nasihat utk yg belum berkahwin macam aku ni? Maklum lah laki ni dia blur sikit kikiki.

Bagi yg belum kahwin. Korang  ade video call? Maklum lah 2 minggu tak dapat dating.
Apepon sila jaga kebersihan diri semua.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Tt..rasanya dh ada thread kat mana first time jmpa psgn..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Thru friendster... antara sosmed yg pemes awal tahun 2000. Dah 10 thn kawen. Alhamdulilah
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 08:26 PM | Show all posts
nak cari pasangan yg berkekalan perlulah mencari di tempat2 yg barokah...antara tempat2 nya adalah:

1. masjid/surau
2. perpustakaan
3. IPTA/IPTS
4. majlis ilmu
5. tempat2 kenduri

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2020 09:10 PM | Show all posts
jumpa kat balai polis
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2020 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

akak kenal suami kt irc, dia tua setahun dari akak.  kami belajar kt negara yg sama tp beza time zone.  setahun kenal, family dia dtg KL ke rumah akak kenal2 risik2.  dah setuju semua, dia bg akak rantai emas sebagai tanda.  2 yrs later, dia grad n balik kerja.  3 mths lepas tu, akak grad.  3 mths after that, kami kahwin.

alhamdulillah, kini dh 24 tahun kahwin n blessed w 4 kids.  ups n downs tu biasa - kena byk sabar, kena tenang, kena fikir jauh n jgn cepat melatah.  kalau akak moody, dia kena calm n vice versa.  kita semua hamba Allah yg tk sempurna.  kalau betul2 nk bahagia, usahalah ke arah itu.  semoga Allah redho dgn kami sekeluarga.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2020 08:17 PM | Show all posts
Kat dalam dewan kuliah masa orientation. Tak kapel pun sebab memasing ada boifren/gelfren. Dah nak grad baru kapel. Alhamdulillah 8 taun kawen and 10 years together. Masih fasa honeymoon.
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2020 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenal suami dari aku kecil lg sbb dia kwn abg sulung. Skrg dah 8 tahun nikah.

Biasalah perkahwinan, ade turun naiknya. Sabar x sabar je sebenarnya.
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Jumpa di MalaysianCupid
5 tahun dah bersama
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 11:03 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list