Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
593
View
28
Reply

Panic Buying di PJ? Mana nk beli Roti??

[Copy link]

Author: manjalara_01    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-3-2020 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam semua.Ok ptg td manja kluar nk beli roti utk breakfast sbb dah 2 hr roti habis, tp kedai2 kat area rumah manja semua dah habis.

Korang yg duk PJ beli roti ke keperluan mknn lain kat mana? Kalau pegi awal pg dah stok x?

Harap u all bleh tlg. TQ in advance :-)

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Samalah..roti dekat bangsar pun takde
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Kerajaan kt stok mencukupi. Mcm mn ni?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Kilang roti tutupkah? Raw mat nak buat roti dpt masuk ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2020 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 19-3-2020 09:00 PM
Samalah..roti dekat bangsar pun takde

Tempat u all pun xde roti? Then bfast mkn ape?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Kt Stesen minyak pun habis ke.. Roti gardenia cepat habis, massimo ada je. Jumaat lps nk beli roti gardenia kt aeon dh habis, otw balik rumah singgah petron ada lagi. Pelik la tgk yg duk panic buying dh cukup ramai, yg duk beratur nk tapau makanan ramai jgk hari2, yg order food delivery pun bersusun. Ingatkan bila dh panic buying beramai2, yg ramai2 tu duk rumah je lah masak hari2. So bilangan yg tapau food kurang lah
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
kena tanya org kedai tu stok roti dtg bila. pg??..ptg???. tempat i..datang ptg, tak tau ptg kul brapa..tapi bila i datang kedai tu ptg..tgk2 dah abis. customer lain g beli byk2. nk makan..tidur ngn roti kot. tak sampai sejam katanya dah abis.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 19-3-2020 09:16 PM
Kt Stesen minyak pun habis ke.. Roti gardenia cepat habis, massimo ada je. Jumaat lps nk beli roti g ...

habis kalo dah sehari makan 3-4x...

sarapan
brunch
lunch
tea time
dinner
supper

orang kita reti ke makan sehari sekali?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
bloodyamuk replied at 19-3-2020 09:17 PM
habis kalo dah sehari makan 3-4x...

sarapan

Iye lah kan.. Bila tak perlu pergi kerja or WFH ni duk makan je lah kerja nya. Nt masing2 mcm badak sumbu bila masuk kerja balik
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 19-3-2020 09:16 PM
Kt Stesen minyak pun habis ke.. Roti gardenia cepat habis, massimo ada je. Jumaat lps nk beli roti g ...

Tadi pergi speedmart 99...segala jenama roti habis... Yg ada tinggal roti berinti coklat.. Kelapa...kacang merah tu je...
Diorang kata kena dtg pagi2... Kalau petang, habis dah...
Lepas tu banyak rak kosong... Nugget burger ramly semua tak ada....
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 19-3-2020 09:17 PM
kena tanya org kedai tu stok roti dtg bila. pg??..ptg???. tempat i..datang ptg, tak tau ptg kul brap ...

Hahahhahahaaha... Tidur dgn roti... Mcm mana la gayanya kan...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 09:41 PM | Show all posts
baru beli roti semalam
tunggulah esok lusa nti restock balik lah

klu roti xde tukar gaya pemakanan
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 09:42 PM | Show all posts
kalau kilang roti tutup kita makan roti canai lah
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
boleh la TT try buat roti sendiri...kukus pakai periuk nasi pun boleh...kalo ada oven boleh la bako kan...

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 19-3-2020 09:22 PM
Iye lah kan.. Bila tak perlu pergi kerja or WFH ni duk makan je lah kerja nya. Nt masing2 mcm bada ...

ahahah iols duk umah pun pikir nak mencekik je...

duk tak buat apa pun terlelap
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Time gini lah cer bukak utube belajar buat roti sendiri. 2 minggu kan dok rumah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2020 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 19-3-2020 09:16 PM
Kt Stesen minyak pun habis ke.. Roti gardenia cepat habis, massimo ada je. Jumaat lps nk beli roti g ...

Selagi ade service yg m'nyenangkan hidup semua nk guna sementara bleh ni hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2020 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
bloodyamuk replied at 19-3-2020 09:51 PM
boleh la TT try buat roti sendiri...kukus pakai periuk nasi pun boleh...kalo ada oven boleh la bako  ...

Good idea, tp manja x reti buat roti ni semua. Bile desperate nnt bleh la cube.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2020 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
timah03 replied at 19-3-2020 09:31 PM
Tadi pergi speedmart 99...segala jenama roti habis... Yg ada tinggal roti berinti coklat.. Kelapa. ...

Itu la dengar cite hr ni pun byk rak kosong..
Nnt esok pg manja gi terjah.. harap2 ade la
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2020 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Tmpt iols hari hari gardenia htr roti
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list