Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
606
View
7
Reply

CARA BACA DELETED MESSAGE DALAM WHATSAPP CHAT DAN GROUP

[Copy link]

Author: trunks       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-3-2020 07:13 PM | Show all posts |Read mode
Edited by trunks at 14-3-2020 07:21 PM

saya dulu mula2 ada nya whatsapp,bukanlah minat sangat nak gunasebab kurang minat benda2 semak ni hehe..lebih suka lepak Facebook
itupun sebab kerja. Tapi. ramai gengs dan ahli keluarga ajak lepak
sana..terpaksalah layan dan saya ada join juga satu whatsapp group
yang ahlinya akan share info2 penting,tapi ada ahli2 group itu yang
gila delete message,entah apa gila,kalau suka delete baik tak
payah sent pun situ share info,ngada2 pula

jadi beberapa tahun lepas, saya carilah info cara nak baca
mesej yang sudah di deleted,dan terpaksa beli Android phone
yang saya tak suka sistem nya semak hehe,sebab app ini hanya ada
untuk Android...phone itu saya
sekarang hanya guna untu tujuan itu sajalah baca deleted mesej
dan kadang2 guna untuk troubleshoot problem ahli2 Cari yang
guna Android..

ok di pendek kan cerita..saya install GB WHATAPP

dan ternyata memang boleh baca mesej yang sudah
di delete tu hehe..kantoi dia orang. boleh baca di bawah
info tentang app ini


Kelebihan Aplikasi GBWhatsapp

1. Boleh mengubah tema
Berbanding dengan aplikasi yang asal, GBWhatsapp dapat mengubah keseluruhan tema pada aplikasinya.




2. tetapan privasi yang lebih terperinci

Dengan aplikasi ini anda dapat melihat status pengguna lain secara diam-diam tanpa mereka sedari dan dapat membaca pesanan dengan tanpa meninggalkan Bluetick.



3. Online Dengan dua Whatsapp
Khusus untuk peranti yang tiada fungsi dual apps



4. Boleh mengubah tulisan

Berbeza dengan aplikasi asal, ianya dapat mengubah kepada pelbagai jenis tulisan yang sangat menarik.



5. Teradapat mod Do Not Disturb..credit wiser


Fungsi DND ialah membolehkan anda menyekat semua pesanan yang masuk ketika saat yang memerlukan. Dan jangan risau,

kesemua kawan-kawan anda tidak akan menyedari perkara ini.



6. Dapat menyembunyikan pesanan

Dapat menyembunyikan pesanan atau perbualan yang ada pada Whatsapp dariapada dicuri lihat oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.





Hari ini anda akan belajar cara menggunakan 2 akun whatsapp & 2 whatsapp dalam 1 android dengan menggunakan GBWhatsapp.
Untuk pengetahuan anda, saya selaku penulis pun memang pakai GBWhatsapp ni kerana mempunyai banyak kelebihan.


Apakah itu GBWhatsapp

GBWhatsapp adalah satu aplikasi iaitu versi Whatsapp yang telah diubah suai oleh Omar yang merupakan warga Arab.

GBWhatsapp ini mempunyai banyak kelebihan daripada Whatsapp yang original dan ia sememangnya percuma.


Kelebihan menggunakan GBWhatsapp
  • Boleh hantar sehingga 90 gambar berbanding whatsapp 30 sahaja

Jika anda tengah bercuti dan telefon anda menjadi mangsa sebagai kamera pilihan, pastinya anda akan hantar gambar banyak sekaligus ke dalam kumpulan.


Tapi malangnya Whatsapp hanya membenarkan anda upload 30 gambar sahaja dalam satu masa. Oleh itu, anda boleh menggunakan GBWhatsapp untuk hantar gambar sehingga 90 keping dalam satu masa.



  • Hide second tick

One tick adalah simbol bahawa mesej itu masih belum terima oleh penerima manakala Second tick adalah satu simbol jika mesej itu telah sampai kepada penerima.


Dengan menggunakan GBWhatsapp, anda boleh hide second tick. Penghantar pula tidak akan tahu walaupun anda sudah baca mesej dia.


  • Hide bluetick

Bluetick siapa suka? Boleh terputus silaturahim jika anda bluetick kenalan anda. Untuk elakkan masalah itu berlaku, anda boleh hide bluetick dengan menggunakan GBWhatsapp.


  • Hantar gambar tanpa kompress

Perasan tak setiap kali anda download gambar dari whatsapp, gambar itu sedikit pecah ataupun blur. Walaupun kamera anda cantik, jika anda hantar gambar melalui whatsapp ia tetap akan nampak kurang memuaskan.

Ada juga yang memilih telegram berbanding whatsapp untuk menghantar gambar. Hal ini kerana whatsapp akan kompress gambar anda untuk menjimatkan data dan server. Namun, adanya GBWhatsapp anda boleh hantar gambar 100% berkualiti.


  • Kekal online selama 24 jam

Walaupun last seen tidak dapat diubah oleh GBWhatsapp, anda boleh perdaya rakan-rakan anda yang anda sentiasa online tanpa buka whatsapp.

Di whatsapp biasa anda akan online semasa buka whatsapp, manakala di GBWhatsapp anda akan sentiasa online walaupun tengah main Facebook.


  • Theme

Bosan dengan design hijau putih whatsapp? Anda boleh tukar design whatsapp dengan GBWhatsapp. Jika anda tak reti nak edit warna, anda boleh download theme yang tersedia dengan percuma.




    • Freeze last Seen
    • Hide Mic./Recording
    • Hide Typing Status
    • Custom Skin For Contact/Chats/Calls
    • Personal Lock
    • Color Setting
    • Themes Supported.
    • Send Video upto 30 MB
    • Set Your Name On Header Background
    • Custom Launcher Icons
    • Custom Notification Icon
    • Custom Ticks Style Like- iOS Etc,Always Online
    • Hide Notification
    • Hide Sharing Menu
    • Clear Logs Program Set
    • Banyak Lagi

Anda perlu Enable/Disable fungsi tersebut secara manual di GB Setting





Selamat ke guna GBWhatsapp?

Penggunaan GBWhatsapp adalah selamat kerana ia hanya diubah suai tetapi masih menggunakan system Whatsapp yang official. Penggunaan GBWhatsapp juga tidak mengundang kepada pengantungan akaun whatsapp.

Namun langkah keselamatan juga perlu diambil kira. Jika anda ada maklumat sensitif, sila guna Whatsapp original. Guna atas tanggungjawab sendiri.

credit bijaktech.com
















Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2020 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Oh..saya beli gb wasap ni RM270 yg versi for business. Bisnes saya memang masuk kot wasap
Gb wasap ni ada autoreply, ada timer untuk mesej dll tapi kena pakai fon kapasiti besar. Asyik jem
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2020 07:24 PM | Show all posts
KIM.K replied at 14-3-2020 07:21 PM
Oh..saya beli gb wasap ni RM270 yg versi for business. Bisnes saya memang masuk kot wasap
Gb wasap  ...

oh hehe berbaloi juga beli ,sebab untuk biznes, yelah
kita tak payah tunggu 24 jam nak reply bakal pelanggan kan hehe
cuma kena monitor yang bakal pembeli yang berminat saja

ohya selain auto reply,Kim guna fungsi yang mana lagi?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-3-2020 05:15 AM | Show all posts
Edited by trunks at 15-3-2020 05:20 AM

ok bagaimanakah nak tau yang diaorang dah delete mesej?
katalah masa scroll chat dalam group ke atau chat seseorang
kalau jumpa simbol di bawah,itu bermakna mesej itu
sudah di deleted, tapi bezanya kita masih boleh tergelakmembaca ,
sebab si dia itu ingat,dia sudah pun berjayadelete mesej dia hehe

WhatsApp Image 2020-03-15 at 3.20.41 AM.png




Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2020 08:06 AM | Show all posts
Saya guna WhatsRemoved+

So far memuaskan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2020 08:14 AM | Show all posts
WhatsApp status ada tak?

Leh ke kita tahu sapa yang view Status kita secara rahsia?

Korang dah try?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2020 03:10 PM | Show all posts
BelovedTaeyeon replied at 17-3-2020 08:14 AM
WhatsApp status ada tak?

Leh ke kita tahu sapa yang view Status kita secara rahsia?

yang saya bagi whatsapp Tracker tu awak dah cuba?
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2020 02:08 PM | Show all posts
trunks replied at 17-3-2020 03:10 PM
yang saya bagi whatsapp Tracker tu awak dah cuba?

Tu untuk view profile.

Tapi app tu dah takde dalam store.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list