Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10442
View
166
Reply

[Tempatan] Suspek covid19 lari dari klinik kesihatan Seksyen 32 Shah Alam

[Copy link]

Author: harizs    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-3-2020 07:59 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Laporan polis telah dibuat dimana seorang suspek covid19 telah melarikan diri dari klinik kesihatan Seksyen 32 Shah Alam
IMG-20200313-WA0000.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 13-3-2020 08:03 AM | Show all posts
Sepatutnya dah suspect jangkati lagi nak duduk Hospital, ni lari pula!
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2020 08:04 AM | Show all posts
Ni kalau dah teruk nanti mesti datang hospital balik...
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2020 08:07 AM | Show all posts
ini celaka
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-3-2020 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
takut kena kuarantin kot.  cuti xde
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2020 08:22 AM | Show all posts
dalam tabligh mesti ditekankan kan jugak kepentingan hidup bermasyarakat kan?
ke takde?

kalo lari  macam ni & habis spread ke orang lain, salah sape tu?
nanti mati masuk sorga ke neraka sebab kan selfish kita sendiri?
ke camne?
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2020 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Kadang2 orang tabligh ni sula fikir dia je betul
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2020 08:28 AM | Show all posts
ini dia confirm ke tak confirm covid19 , bila dpt debik je separuh mati.


meyusahkan betul.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2020 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 13-3-2020 08:12 AM
takut kena kuarantin kot.  cuti xde

Semua org takut kena kuarantin yela terpisah dr famili dan tak leh g kije
Tapi kalau dah berdaftar ngn KKM rasanya majikan pun lg galakkan suh kuarantin.

Yg bekerja sendiri tu mmg susah la nk cuti mcm org meniaga kan. Tak meniaga takde duit masuk.
Tak silap ade tabung bencana covid19 ni kan dapat rm100 sehari bg pesakit yg terpaksa jalani kuarantin yg mana takde gaji sepanjang kuarantin tu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2020 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Tu ada no tel dia, reramai tel dia & maki....

Insof le  tu nanti
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2020 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah dijumpai belum? Risaunya sbb dia bergejala & pegi perhimpunan tu..kalau positif skrg la kuman2 dari dia merebak ke tempat2 yg dia pegi skrg ni..
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2020 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh dan selfish...
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2020 08:37 AM | Show all posts
bodoh. sibuk dgan tabligh tapi hidup menyusahkan org. baik jd babi jah.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2020 08:39 AM | Show all posts
Edited by haryatie at 13-3-2020 08:46 AM

da kenapa larik

hubungan dgn Allah dijaga
tp hubungan sesama manusia nnti menyusahkan org x pulak dijaga
ada jerk org macam ni kan...cukup time solat, puasa sunat
sat gi solat dhuha
tp keje berkira, masa keje yg dia g berwirid, bersolat tu x dikira, blum lg duk merayap sana sini menyembang
asal bg keje merungut, balik nk cepat


Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2020 08:50 AM | Show all posts
Dulu maki china pek lari, ini geng lebai pulak yg disanjung
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2020 08:51 AM | Show all posts
spesis mementingkan diri sendiri....bapak sedara aku ada jgk tabligh ni..bila aku ckp..dia anto laaa kata2..jgn takut dgn virus sebab malaikat dh sedia ada name list siapa mati dulu blablabla.. aku jwb betul laa tu..tp at least kt ada usaha nak prevent mende tu dr merebak dulu..kalau mmg dh ditakdirkan kt mati sebab virus tu then redha je laaa..yg penting jgn sellfish...geram je aku
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2020 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Masjid tadi umumkan ada 200-300 org dari jitra yg hadir majlis tabligh tu. Jadi hari ni diminta yg pi tu, pi ke Klinik kesihatan Changlun
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2020 08:52 AM | Show all posts
menyusahkan orang sekeliling btol la.. nape.. malu ke nak kuarantin?? harap2 orang yang lari ni jenis tak cakap tinggi selamat dengan air sembahyang
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2020 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Selfishnya orang tabligh ni. Lari2 pulak. Dah la orang masjid tak nak mengakui kesalahan sendiri. Salahkan cina miri, salahkan cina dap, salahkan cina brunei, salahkan freemason, salahkan illuminati. Kenapa tak mengaku salah sendiri? Berkumpul ramai2 tengah pandemik? Yang sertai tabligh ni ramai golongan pijak pandai tapi rasa diri tu kebal sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2020 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Ini ke perangai orang tabligh?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list