CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 4577|Reply: 21

Salon Di Melawati Mall Ditutup Sementara Lepas Pengunjung Positif COVID-19

  [Copy link]
Post time 11-3-2020 09:46 AM | Show all posts |Read mode



Sebuah salon di pusat beli-belah Melawati Mall di Kuala Lumpur terpaksa ditutup selepas salah seorang pengunjungnya didapati positif COVID-19.


Pengurusannya melalui satu kenyataan dalam Facebook memaklumkanbahawa penutupan sementara itu diambil sebagai langkah berjaga-jaga sehingga satu tarikh yang belum ditentukan.


Pada 10 Mac, seorang penyewa yang menjalankan perniagaan salon memaklumkan pengurusan Melawati Mall bahawa pesakit COVID-19 itu mengunjungi premis mereka pada 2 Mac lalu.


Langkah seterusnya yang diambil adalah melakukan pembersihan dan sanitasi rapi di dalam premis penyewa terbabit dan kawasan sekitarnya mengikut garis panduan yang diberikan pihak berkuasa kesihatan.

"Kami telah meningkatkan pembersihan dan menyah kuman kawasan awam di dalam pusat beli-belah ini termasuk lif dan tandas," jelas pengurusan Melawati Mall.







Bagaimanapun, tiada maklumat lanjut tentang keadaan pesakit yang dijangkiti COVID-19 itu.







Sementara itu, Kementerian Kesihatan mengesahkan sebanyak 129 kes COVID-19 dikesan di Malaysia setakat 10 Mac.


Daripada jumlah itu, seramai 104 orang masih dirawat manakala 25 orang telah sembuh dan keluar dari hospital.


Kesemua 12 kes baharu pada 10 Mac merupakan kontak rapat kepada kes kluster iaitu pesakit ke-33.







Teruskan mengambil langkah berjaga-jaga bagi mencegah penularan COVID-19 di negara ini. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-3-2020 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat ig ade iklan org buat sanitize umah rm299.
Selain yg jual sanitizer sana sini taktau apa kandungan bahan.
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2020 11:00 AM | Show all posts
Makin parah sekarang ni. Semoga kita dijauhi segala macam penyakit.
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2020 11:05 AM | Show all posts
budak yg mak iolss jaga kena kuarantin. baru je kuarantin dis week. colleague mak dia baru balik Bahrain kot, ada simptom Covid-19. buat keje dari rumah je la.

ktorang buat masa ni ok lagi
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2020 11:08 AM | Show all posts
Makin banyak tempat terjejas nampaknya.  EPF Jalan Raja Laut pun sama di tutup sama kes macam di Melawati Mall
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2020 11:09 AM | Show all posts
risaunya...........
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2020 11:10 AM | Show all posts

Basuk tangan kerap sikit dan makan multivitamins...tak payah bersalam-salaman.

Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2020 11:12 AM | Show all posts
dh tau tak sihat jgn la kuar rumah. bila komen mcm ni kt fb ade yg kecam ckp mana nk tau positif covid tu. kan dlm masa 14 hari la ape laa. masalahnyaa klu kau konfirm positif dh tentu la kau ade simptom mcm batuk selsema bagai kan. so dh tau batuk sikit sekali pn jgn la pegi tmpt ramai org ni sejenis suka lepak sane sini dh tau tmpt ramai org lagi nk menyemak dlm tu dgn bawak penyakit dh kena kt org lain
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-3-2020 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang kena tutup saloon tu je kan. Selamat tak nak pegi melawati mall?
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2020 11:32 AM | Show all posts
Ina8895 replied at 11-3-2020 03:14 AM
Yang kena tutup saloon tu je kan. Selamat tak nak pegi melawati mall?

risiko sendiri sis, memang saloon je tutup

tapi sebelum pergi saloon tu buatnye dia window shopping berjenis-jenis kedai, naik lif, naik escalator tu semua kena consider jugak
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2020 11:33 AM | Show all posts
Ina8895 replied at 11-3-2020 11:14 AM
Yang kena tutup saloon tu je kan. Selamat tak nak pegi melawati mall?

Lebih baik jgn pgi dulu..i x suka pgi sbb Mall tu mcm suram je cahaya dia..bulan ni KL East Mall nak buka..ke dh buka..?
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2020 12:00 PM | Show all posts
weyyy mcm mana ni smlm baru aku g melawati mall..matilaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2020 12:00 PM | Show all posts
MM tu mcm mytown je design dalam dia. lampu2 suram mcm rumah hantu
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2020 12:07 PM | Show all posts
alaaa baru nak g hari nie, tak jadi laaa ggggg
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2020 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
yayasbs replied at 11-3-2020 12:00 PM
weyyy mcm mana ni smlm baru aku g melawati mall..matilaaaaa

Omg. Dah check ngan dokter ke sis?
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2020 12:54 PM | Show all posts
yayasbs replied at 11-3-2020 12:00 PM
weyyy mcm mana ni smlm baru aku g melawati mall..matilaaaaa

ambik multivitamin dan vitamin C sis... tingkatkan imunisasi.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-3-2020 03:43 PM | Show all posts
Ina8895 replied at 11-3-2020 12:53 PM
Omg. Dah check ngan dokter ke sis?

blm sbb smlm baru pg lpstu tgk dlm siakap keli salon kat situ ada virus..ni dok risau ni..
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2020 03:44 PM | Show all posts
BicaraHatiku replied at 11-3-2020 12:54 PM
ambik multivitamin dan vitamin C sis... tingkatkan imunisasi.

balik nanti nk kena singgah farmasi..takutnya sbb kita ada pegang tangga eskulator..risauuu
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2020 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg ni blh announce.yg hotel semua affected masa gelombang pertama xannounce pon smpi skg
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2020 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
scary eh. area sini semua dah mcm xsave. ampang point pon sama.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-10-2022 07:00 AM GMT+8 , Processed in 0.085347 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list