CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 6368|Reply: 45

Mimpi mengandung dan ular. Apa maknanya?

  [Copy link]
Post time 29-2-2020 08:28 AM | Show all posts |Read mode
Mimpi ni actually bukan la baru sangat.. almost one month dah. Cuma tetiba pagi ni aku teringat.
Waktu mimpi ni siang. Aku terlelap petang tu. So aku assume ni mainan tido..

Dalam mimpi tu, aku pregnant. But in reality aku lom kawin pun lagi. And i'm so happy dgn kandungan tu.
Aku berjalan2 and then aku nmpk satu ular hitam dari jauh. Aku naik ke atas tembok dengan harapan ular tu x satu arah dgn aku.
Dan dgn harapan ular tu akan lalu jalan bawah (kat tanah).

Tiba2 ular tu naik tembok aku lalu tu, then masuk pusat aku. masuk badan aku. mcm sekejap sangat. pastu aku jerit2 baby aku baby aku.
aku terjaga.

persoalannya, org kata mimpi pregnant & ular adalah maksud yg tak baik.. betul ke?

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-2-2020 08:55 AM | Show all posts
nanti beli ubat cacing makan ... mimpi tu tak de apa.
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Ular: sihir
Pregnant: saka
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 29-2-2020 08:56 AM
Ular: sihir
Pregnant: saka

Pregnant saka ke sis?ohemgeeee~
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-2-2020 09:29 AM | Show all posts
KIM.K replied at 29-2-2020 08:56 AM
Ular: sihir
Pregnant: saka



oooeeemmgeee.. terus nebes aku.
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Mimpi je.. xda apa apalah
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
anakura replied at 29-2-2020 09:29 AM
oooeeemmgeee.. terus nebes aku.

Biasa iols dapat alamat buruk/baik dari mimpi. But mimpi buruk tak elok cerita kat orang..nabi ajar ludah 3x belah kiri dan buat solat sunat

Iols google je tafsiran mimpi pagi2. Baru2 ni mimpi which means ada orang nak bercerai
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 29-2-2020 09:25 AM
Pregnant saka ke sis?ohemgeeee~

Infant, mengusu, terima bayi..rasanya maksud yg sama
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-2-2020 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 29-2-2020 10:07 AM
Infant, mengusu, terima bayi..rasanya maksud yg sama

Urmmm..pernah mmpi nak mnyusukn bayi..tp rasanya belum sempat..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah jugak mimpi pregnant, tapi dlm mimpi tu tak bersalin pun. Dah beberapa kali jugak mimpi pregnant ni.. Bila tanya perawat, dia pilih untuk tak komen/takwil. So i pun abaikan je la, sambil berjaga2 dgn sebarang tanda2 gangguan yg lain.
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya ni memang jenis terlalu kerap mimpi yg pelik2. Pernah sampai 2 bulan non-stop. Asal lelap je, mimpi la jawabnya.

Saya ingat lagi pesan sorang perawat Darussyifa ni.. kalau mimpi buruk, minta perlindungan dari Allah dan jangan cerita kat sesiapa (ini ada hadis kan) ..kecuali la kalau kita cerita kat org yg boleh bantu - contohnya perawat.
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau yg masih bujang kdg mimpi ular maksud ada org nak masuk meminang @ ada yg suka
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2020 04:36 PM | Show all posts
TT tido time asar  ke maghrib ker?  kalau time2 gitu memang di larang tido..

tp masa terjaga tu ada ase penat ke sakit ker? rase mcm real la mimpi tu..kalau tkde.. tak de pape tu..mainan tido je..jage amalan insya allah

nxt time mimpi buruk..toleh sebalh kiri ludah 3 kali (aaction je jgn  ludah btol2 plak haha) pehtu istighfar..kalau bole/rajin bangun berwuduk and lebih baik solat sunat.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2020 03:13 PM | Show all posts
KIM.K replied at 29-2-2020 08:56 AM
Ular: sihir
Pregnant: saka

Kim, nak tanya skit, akak dulu2 selalu mimpi ular, hitam besar, tapi dari jauh je, tak datang dekat.Pas tu ada mimpi naik mcm kenderaan terbang, melayang best sangat rasanya.Ada gak pas tu mimpi masuk toilet, berak tapi tak puas, kencing pun x keluar, rasa tertahan.then ada mimpi ..yang paling x menahan mimpi susukan baby, tapi bila akak suakan puting kan baby tu baby tu kancingkan gigi dia..x mahu menyusu..walau akak paksa..apa maksud dia ye,,akak minta hubby bawak g berubat..dia kata x yah..bangun je tahajud selalu..skrg agak kurang dah tapi sehari dua ni mimpi ular besar tapi warna2 pelangi lak..n mimpi g toilet..apa kena ngan akak? @sarah82? ada idea tak @halimi78..comment plse
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2020 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
puteribaya replied at 3-3-2020 03:13 PM
Kim, nak tanya skit, akak dulu2 selalu mimpi ular, hitam besar, tapi dari jauh je, tak datang deka ...

Iols tau makna ular hitam tu orang tuju ilmu kat kita kaka. Ular hitam/anjing hitam maksud sama, org buat ilmu kat kita
Kenderaan terbang saya taktau but sis boleh google. Biasanya iols google pagi2 lepas bangun tidur sebab masih ingat kronologi mimpinya

Mimpi berak kencing ni tanda murah rezeki. Biasanya erti mimpi berlawanan dengan perbuatan. Contohnya menyusukan baby tadi maksudnya saka. Perbuatan menyusu tu mulia tapi erti mimpi sebaliknya

Mungkin ada orang tak senang hati dengan kaka allahualam. Mimpi buruk ni yang terbaiknya kita google sendiri supaya orang lain taktahu

Iols mimpi kawan nak bercerai tu banyak tanda2. Iols ke kebun laki dia. Kebun = isteri. Laki dia unhappy nak jual kebun = cerai. Pastu dalam mimpi tu memang tentang laki dia bukan random person

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2020 12:51 PM | Show all posts
KIM.K replied at 3-3-2020 03:59 PM
Iols tau makna ular hitam tu orang tuju ilmu kat kita kaka. Ular hitam/anjing hitam maksud sama, o ...

tq for pencerahan Kim
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-3-2020 12:52 PM | Show all posts
KIM.K replied at 3-3-2020 03:59 PM
Iols tau makna ular hitam tu orang tuju ilmu kat kita kaka. Ular hitam/anjing hitam maksud sama, o ...

tq for pencerahan Kim
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2020 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
salam  tt..hahaha..kelakar mimpinya..
ada 2 maksud
1..kalau belum berkahwin
kawin ngan org yg selama ini anda tak suka sangat.. mcm ada samting tak kena dgn tingkah laku dia.. (dlm hati sbb cemburu) end up anda sendiri yg sayang ketat2 dgn pasangan anda..
2..kalau dah berkahwin..
anda hidup dlm zaman fitnah berleluasa sampai tidak kenal mana haq mana bathil
kalau masa tu mengandung.. anak anda lahir dlm suasana fitnah yg besar.. (maka stdby la utk beri ilmu dunia akhirat utk diri dan keluarga)
wallahualam.. salam tt..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-3-2020 05:46 PM | Show all posts
tomiko_haza replied at 2-3-2020 04:36 PM
TT tido time asar  ke maghrib ker?  kalau time2 gitu memang di larang tido..

tp masa terjaga tu a ...

masa mimpi tu mcm nk masuk tgh hari ehehe.. terlelap. tapi terjaga tu, terus bangun pi mandi..
hopefully xde la makna yg saka/sihir ke apa ke.. takut jugak. tp xde la badan ase lenguh2.

tapi lepas2 mimpi tu, xde mimpi pelik mcm tu dh.. tido baca ayat qursi, 3 qul.
dok rumah sorg, so takut jugak kalau ada mimpi2 cmni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-3-2020 05:48 PM | Show all posts
DumBell replied at 4-3-2020 03:25 PM
salam  tt..hahaha..kelakar mimpinya..
ada 2 maksud
1..kalau belum berkahwin


alamaknya... maksud 1 tu... hehehe.. tgh fikir sapa la org tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 06:57 PM GMT+8 , Processed in 0.104252 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list