Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
42391
View
595
Reply

"Tak Tahu Apa Cerita Menantu, Cucu..Hidayah Keluar Tanpa Pesan"- Ibu Arwah Abam

[Copy link]

Author: natrahn    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 28-2-2020 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Makcik,  anak ada 3 lagi kan.. Takkan la depa x boleh bela mak depa..dulu makcik susah payah bela depa.. Takkan skrg nak lepas tangan.

Lagi satu.. Sudah2 la makcik nak burukkan menantu tu.. Diam2 sudah.. Kadang2 kita tak sedar kesilapan kita..
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 28-2-2020 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Takde hati perut punya nenek. Cucu baru 8 bln kau biar mcm tu demi harta. Walaupun ada bahagian kau tp sikit je. Kalau kau dan ali amik bagagian anak yatim tu pandai2 la
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Maaf cakap acik memang drama queen..
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 11:34 AM | Show all posts
kowserrrrrrrrrrrrrrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 11:35 AM | Show all posts
anak2 mokcik yg lain tu tak malu ke mokcik eh?? sebab mokcik dok canang dah takde tmpt bergantung...arwah je bole diharap...abih anak2 lain tu ape fungsinya?? pastu nak harap menantu pulak yg jadi tmpt bergantung lps ni? patutnya keluarga mokcik..anak2 mokcik especially yg lelaki si ali mundur tu yg tanggung menantu & cucuk mokcik tu...adoiii...mokcik..mokcik...
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 11:36 AM | Show all posts
anak2 lain tu cuma kesahkan harta arwah ke je?
sejak dr arwah pergi, bab harta je yg depa kalutkan. takkan ibu yg masih hidup ni takde sape amik kesah?
and makcik pun, anak2 lain tu tak mampu nak jaga makcik ke?
mmg sepenuhnya bergantung pd abam ke?
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Sorry tak boleh nak bersangka baik  dah dgn depa ni.Depa yg byk keluarkan kenyataan yg menunjukkan depa ni memang jenis menyakitkan hati..

Takpelah dayah berdiam diri tu bagus..wartawan dtg ari tu pun tanya psl hal2 abam before meninggal tu tajde pun dia cter hal buruk deme ni
Moga lepas habes iddah ni dayah bangkit..untuk hak hamzah..
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Bahasa melambangkan perangai
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 11:42 AM | Show all posts
bahasa menunjukkan akhlak manusia

ada ke makcik sebut lantak dialahhhhh kat menantu dan cucu sendiri

yg si ali binatangkan kakak ipar

patutla dayah angkat kaki

kalau aku pun dah lama lari woooooo dpt mak mertua dan ipar duai  puaka


Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Anak2 macik dah besar smuanya. Ptt dayah yg risau sape nak bg mkn ke dia n anak yg masih kecil tu haaa... Smoga makcik skeluarga berbaik2 la dgn dayah... Ckup2 la bg statement kat wartawan, buat mcm dct dlu NO KOMEN je
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by per706 at 28-2-2020 11:48 AM

Kot pon benci x yah la smpai ckp mcam tu. Mlas nk amek tau, segala.makcik simpn dlm hti la,x pon borak sma ank2 sudah.x yah dizahirkan mcam ni.org dgr pon sedih.msa hayat Abam,sume dia tapau jga mcam menatang myk yg penoh. Bila da xde,nasib ank bini tersish mcam tu.siap canang lgi..sedih jugak bila tringt Abam pesan kt dayah jaga diri n ank kalu dia da xde,smpi nangis arwah..nmpak risau tu....takut ank bini x terbela tnpa dia...wartwan pon sudah2 le,jgn sbb nk kejar rating nk korek smpi ke lubang cacing hal ni.pk le halal haram.org da cool down da ttg kes ni.to Ali, uruskan la dlu mna yg dpat.serah kan dlu pda dayah.x yah nk tggu segedebuk bru nk bgi.mak ko tu tanggungjwab ko yg utama. BUKAN HARTA ABG KO...x segan ke,cra mak canang tu,mcam ank2 x amek berat.to kwan2 Abam yg gigih berupload di ig rindu segala n nk pikul tnggungjwab jga keluarga kecil Abam etc2..laku kan lah seperti yg dicanang n harap sentiasa ada jika diperlukan..besar phala insyaAllah..semoga Allah tutup kisah keluarga Abam ni rapat2...lindungi ank dan istri nya dan beri rsa tanggungjwab dan amanah pda keluarga Abam...Amin Ya Rabb....
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 11:46 AM | Show all posts
Deme xleh ke settle berjumpa sesama sendiri.
Ni pakat dok asyik bagi statement kat media massa.
Dok pi mai pi mai. Masalah xsettle gak.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 11:48 AM | Show all posts
Rasanya lebih baik ahli keluarga arwah ni duduk dendiam, takyah cakap apa-apa. Setiap perkataan yang dikeluarkan membuka aib keluarga. Dari ayat acik, dah terang lagi bersuluh anak acik yang lain tu tak boleh diharap. Sebab tu la, gigih nak merebut harta arwah
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 11:49 AM | Show all posts
makcik cerita mcm pelahap sgt
brapa gantang beras sehari makcik mkn ni?

tu sebab anak2 makcik yg lain buat dunno kat makcik
sebab masa arwah ada, makcik dok pilih kasih
baru skrg makcik ada akal kan?
dok keluh kesah takut mati sorang diri kat rumah

org2 tua kata, kalo takda apa nak dicakap
baik diam, mcm dayah tu dia pandai jaga diri
jadi takda spekulasi liar tentang arwah suami dia

tak mcm makcik dan anak2 pelahap harta org dah mati tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Mierafaziera replied at 28-2-2020 11:10 AM
bila tengok cara family arwah ni bercakap, aku dpt rasakan kenapa dayah keluar dari umah tu...


Kannnnnnn. Lebih baik Dayah keluar daripada kena depression akibat stress.

Makcik pun, jujur sangat statement. Tak pasal2 saya boleh tau yg selama ni, selain Abam, anak2 dia yg lain tu tak bertanggungjawab
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Tah2 selama ni dayah mkn hati je dok rumah situ.dah la dia xkeje,kene jg mak mertua yg rupanye xkisahkan dia.
Selama ni tahan sbb laki tersayang ada disisi.bila dh xde yg syg buat apa tgu lg.kalau nk buat kenduri arwah, dia boleh buat dgn keluarga tersayang dia

#Ai berspeku brdasarkan statement2 "ustaz" ali & mak beliau
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Kot dayah yg ckp macam tu, logik laaa jugak. Dia hilang tpt bergantung... ko ada anak lagi 3... tak berguna ke semuanya???
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 12:00 PM | Show all posts
Acik ni patutnya pagi peluang kat Ali laksanakan tanggungjawab dia sebagai Anak untuk jaga Acik lepas Arwah pergi

Netizen ni nak tau gak samada Ali ni sanggup x habiskan duit puluhan ribu demi rawatan Acik macam Arwah lakukan sebelum ni
Ali sanggup x sponsor Acik Kawin kalau Acik ni nak Kawin lain ... macam Arwah seponsor Adik2 dia..
Ni asyik nak merintih jer...
Rasanyer Dayah pun x sangka statement dia kat Video AS jadi viral macam ni..
Sebab tu dia duk diam jer sekarang ni.. lagipun Dayah x de pun memburukkan sesiapa.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
aemon replied at 28-2-2020 11:18 AM
Mungkin ade sebab Allah ambil abam dulu..abam terlalu baik untuk keluarga ni..

Nak suruh yang lain berdikari la..jangan bergantung sangat kt abang tu. Hanya Allah tempat bergantung. Kasi beringat la tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 28-2-2020 11:06 AM
Perghhhh.. PU ali guna mak pulak..

Kalo kucing boleh ckp pumn pu ali gune..

Kucing.. yee dayah jahat... mioweee..dayah tak bagi comel mkn. Miowee.. dayah bg comel mkn tikus.. tikus bangkai plk tuu.. miowe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list