Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
42185
View
595
Reply

"Tak Tahu Apa Cerita Menantu, Cucu..Hidayah Keluar Tanpa Pesan"- Ibu Arwah Abam

[Copy link]

Author: natrahn    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 28-2-2020 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Bercuti pun pakai kepiah.... see my levelllll.....Pic sblm tahlil mlm tadi.. i polow fb pak tam kek viral..  
Screenshot_20200228_090719.JPG
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 28-2-2020 01:42 PM | Show all posts
kenapa tak der no tel.. memanglah duduk serumah tp mesti ada no tel.. nampak sangat layan dayah tu mcm org luar. memang dayah salah keluar masa dlm tempoh iddah.. tp kalo aku kat tempat dayah pun aku keluar kalo semua benda nak kena control.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Bergosip at 28-2-2020 01:47 PM

Saya follow semua video, PC kenyataan dari Dayah, Ali dan keluarganya. Pendapat saya lah, Dayah tak akan teruskan tuntutan harta semua tu. Kemungkinan besar Dayah akan tarik diri dari hal2 berkaitan harta. Macam2 perkara dan aib yang disebarkan oleh Ali sendiri. Dan kes terbaru, statement hangat dari Mak Abam/Ali sendiri.

Berdasarkan video Dato Alif Syukri, keluarga Dayah pon tak berapa nak melawan tentang nasib Dayah. Macam redha pasrah menyerah je dengan nasib Dayah.

Bersyukurlah mak cik, Abam kahwin dengan orang yang macam Dayah. Kalau Abam kahwin dengan orang macam Rita Riduani, Didie, Bini johan atau Dato Seri Vida. Hari2 berbalas PC, silap2 tinggi bp mak cik nnti.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengok Ali berjubah Putih berketayap Putih...terus ingat watak zizan bawak watak UAI Dalam MLM 2012..
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Terima kasih makcik...
Statement mak cik dah mensahihkan bahawasanya anak mak cik pu ali tu memang kojo menghabiskan boreh yo!
Woaaha!!
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kekadang org tua ni dia emosi bila ada yg kaki cucuk dan kaki penambah perisa. pastu mula la dia akan kluar kata kata yg buat anak2 pulak terguris. So aku nmpk dlm.hal ni hubungan acik dan dayah keruh sbb ada org ketiga yg suka jd mangkuk tambah
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:47 PM | Show all posts
shania88 replied at 28-2-2020 01:24 PM
Wahai Abam yang Budiman

Pemergian mu penuh dengan cerita amal baikmu

wow terkesima iols membaca! puitis sungguh!
bakat terpendam uols ni.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Bholatchomel replied at 28-2-2020 01:42 PM
kenapa tak der no tel.. memanglah duduk serumah tp mesti ada no tel.. nampak sangat layan dayah tu m ...

Xde Salah pon. Darurat mmg patut dayah keluar dah Ali bukan mahram boleh menepek duk situ. Patut Ali Dan lelaki bukan mahram Dayah patut keluar dari rumah arwah Abam.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:49 PM | Show all posts
damian_lee replied at 28-2-2020 01:31 PM
Xnak komen apa pasal masal silam.heols
Sbb dia mungkin dah berubah dr dulu

uols orang gombak eh?
si ali ni sekolah mana dulu?
tmn sri gombak ke....
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Abis tu anak acik yang baru menang juara mlm tu buat apa? Dia tak bagi acik makan ke?
Cukupla kot family ni keluarkan statement. Biarlah dayah & hamzah tu bertenang kat kampung. Kalau stay dengan family acik ni, mau depression terus si dayah.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila tgk kes ni, i harap i x jd mcm dayah..
Seb baik i xde adik ipar yg acah2 they know everything
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
fossil replied at 28-2-2020 11:42 AM
bahasa menunjukkan akhlak manusia

ada ke makcik sebut lantak dialahhhhh kat menantu dan cucu sen ...

Bab harta laju je kna ikut faraid, bab tanggubgjawab dan nafkah x de pulak ikut apa yg agama tetapkan boleh dilantakkan pulak punggah punggah
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Jap  maybe i terlepas  
Tp bapak ali abam ni mmg hidup lg ye?
Yg kt bapak dah mati tu kenapa
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:52 PM | Show all posts
aku mmg xde nak husnuzon laa dgn family gini. aku penah jadi balu dan penah hadap family in laws gini. smpkan pedang samurai yg masa tu arwah p beli ngn aku pn habis nak dituntut mcm harta pusaka depa.

so aku penah rasa dan penah duduk tempat dayah dan aku mmg xkn mampu nak husnuzon dgn apa yg depa buat pada dayah.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:52 PM | Show all posts
Bergosip replied at 28-2-2020 01:44 PM
Saya follow semua video, PC kenyataan dari Dayah, Ali dan keluarganya. Pendapat saya lah, Dayah tak  ...

Klaka perenggan akhir tu... tapi ada betulnya jugak, harap muhasabah diri ye makcik.


Lepas tu napo tak suruh anak makcik yang lain setkan speed dail no dayah jugak kat hp.  Cakap buta huruf tak tau guna hp ni secara halusnya mcm nak halakan ke Dayah jugak sebab tak tanya khabar berita mentua...aduyaiiii .


Ali..Ali kan dah mintak maaf kat Dayah, tapi nampak macam x settle je lagi dari segi dalaman.


Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg x d tempat bergantung, yg x tau sp nk bg makan tu sepatutnye dayah bukan makcik...ehhh anak makcik yg lain tu mmg x guna ke apa???
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Makcik dah dedahkan aib keluarga semdri
Memalukan
Anak2 lain tak berguna ye xleh bela mak bagi makan
Patutlah tamak haloba merebut harta anak yatim
Eeeiii malunyaaa
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
LolaLombing replied at 28-2-2020 01:47 PM
Kekadang org tua ni dia emosi bila ada yg kaki cucuk dan kaki penambah perisa. pastu mula la dia aka ...

mak diq sendiri pun
perangai boleh tahan jgk
based on videos & penceritaan abam
rasanya keluarga depa ni
sejenis kasar mungkin cara upbringing
dan dayah ni kalau tgk
sorang yg lembut mungkin jgk cara upbringing
baik la dayah belah
kalau dia terus duduk situ
mungkin dijadikan org gaji
oleh keluarga ali
setakat kawin dgn abam je pun
tak boleh bayangkan kalau anak dia
hemsem kaya mcm arwah ashraf
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
tipah89 replied at 28-2-2020 10:59 AM
Statement makcik ponnn. Mengundangg.. Mcm xde anak lain plak ye.. tu yg dok kat sebelah bejubah berk ...

Khennnn....anak ramai tp kon nk jgk yg lelaki sulung tu bela ko...yg ko beranak ramai2 buat pe...jd pengabis rete si abg sulung je ke?
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:59 PM | Show all posts
lasagna replied at 28-2-2020 01:47 PM
wow terkesima iols membaca! puitis sungguh!
bakat terpendam uols ni.

hahahahahhah

sekadar luahan perasaan kat arwah abam walau dia tak baca
rupanya ada hikmah tuhan jemput beliau tiba2 dan dalam usia dikira muda lagi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list