Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
6015
View
53
Reply

[Jenayah] manohara pinot sekarang dah murtad ke kristian

[Copy link]

Author: qowem       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-2-2020 08:57 PM | Show all posts |Read mode
IntipSeleb – Isu pindah agama model cantik Manohara Odelia Pinot kembali mencuat. Kabar pindah agama Mano sebenarnya bukan kali pertama beredar. Namun kini, karena menjawab pertanyaan soal posisi seks dan ukuran favorit, wanita 27 tahun itu kembali dikabarkan pindah agama.

Sejak saat itu, beredar kabar kalau Manohara hanya memperdalam Kitab Injil dan Tripitaka, tapi masih rajin salat dan puasa. Namun, lewat Instagram pribadinya, Manohara menyatakan bahwa pihak yang mengaku sebagai anggota keluarganya itu memberikan pernyataan palsu. Dia juga dengan tegas membenarkan isu pindah agama hingga bicara Bhinneka Tunggal Ika, seperti apa? Simak ulasan berikut.

Manohara pindah agama kembali mencuat setelah dirinya membuka question and answer di Instagram untuk berinteraksi dengan para pengikutnnya. Lewat fitur Instagram Stories, Mano bermain Ask Me My Top 3 yang sedang marak. Namun yang menjanggal, salah satu followers-nya menanyakan hal yang cukup pribadi dalam kesempatan tersebut. Pengguna Instagram itu menanyakan posisi seperti apa dan ukuran yang paling disukai Mano saat berhubungan intim dengan lawan jenis. Pertanyaan tersebut pun dijawab dengan membawa nama Tuhan Yesus.

“ You need Jesus ” pungkas Manohara Odelia Pinot.

Manohara benarkan pindah agama?

Sejak QnA tersebut, beredar kabar bahwa Manohara dipastikan tidak pindah agama. Hanya saja, Mano memperdalam Kitab Injil dan Tripitaka meski masih rajin salat dan puasa. Kabar tersebut dibantah dengan tegas oleh Manohara. Lewat Instagram Stories, Mano menyatakan bahwa pernyataan palsu tersebut dilontarkan oleh pihak yang hanya mengaku sebagai anggota keluarganya. Dengan menggunakan bahasa Inggris, wanita blasteran Amerika Serikat itu menyatakan bahwa dirinya tak pernah membahas keyakinan ke publik karena sangat pribadi.

“Beberapa orang yang mengaku sebagai anggota keluarga di luar sana mengeluarkan pernyataan palsu atas nama aku mengenai keyakinanku. Aku tidak pernah membahas hal ini ke publik karena agama adalah masalah yang sangat pribadi antara diri sendiri dan Tuhan,” ungkap Manohara.

Lebih lanjut, mantan anggota keluarga Kerajaan Kelantan ini membenarkan soal isu pindah agama. Dia mengaku tak lagi memeluk agama Islam dan berpindah ke Kristen sejak beberapa tahun lalu. Dia menyebut masih belum percaya diri untuk membagikan soal keyakinannya karena merasa bukan urusan pihak lain.

“Aku seorang Kristen dan telah bertahun-tahun. Sesederhana itu. Sementara saat menulis pernyataan ini, aku masih berkonflik dengan diri sendiri karena aku gagal memastikan kalau agamaku bukan urusan siapapun atau harus membuat perbedaan dengan cara apapun,” ujarnya.

Meski begitu, Manohara menjelaskan bahwa kita semua adalah orang Indonesia yang mengedepankan Bhinneka Tunggal Ika. Dia memberi pesan kepada para pengikut media sosialnya untuk tidak menyimpang dari lambang nasional. berbeda-beda tapi tetap satu jua.

“Bagaimanapun, kita orang Indonesia. Bhinneka Tunggal Ika, Bersatu dalam perbedaan. Itu tertulis dalam lambang nasional kita. Jangan menyimpang jauh dari itu,” pungkas Manohara.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 27-2-2020 08:57 PM | Show all posts
indon negara liberal
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2020 09:32 PM | Show all posts
  

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2020 09:33 PM | Show all posts
  

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Sheols wangi je masa jadi cik puan. Tapi tu lah silap pilih tengku yang lain dan tamak sangat. Mak pun "jual" anak. Masa tu umur muda sangat.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2020 09:40 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 27-2-2020 09:38 PM
Sheols wangi je masa jadi cik puan. Tapi tu lah silap pilih tengku yang lain dan tamak sangat. Mak p ...

betul betul, nasib baik ada fbi sekarang dia dah menjanda dan murtad selayaknyalah
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Biorlah sheol. Kita nak kesah soal rakyat Hindon mengapa?

You need Jesus = baik ngkau murtad sajork jika tanya soklan sebegini;

Pengguna Instagram itu menanyakan posisi seperti apa dan ukuran yang paling disukai Mano saat berhubungan intim dengan lawan jenis. Pertanyaan tersebut pun dijawab dengan membawa nama Tuhan Yesus.

if ngkau kengkunun Muslim yang baik. Setujuh?

Btw TT yindon ka?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2020 09:44 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 27-2-2020 09:42 PM
Biorlah sheol. Kita nak kesah soal rakyat Hindon mengapa?

You need Jesus = baik ngkau murtad sajo ...

ye la ,,,,,,,,,,,,,
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
sebab sebut jesus ....issue biasa saja di negara caucasian ...atheist kah non believers kah ..apa agama pun kadang ter keluar panggil tuhan... jesus christ issue sangat biasa ...murtad muslim juga sama selalu sebut ya Allah ...spontaneous ....
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
qowem replied at 27-2-2020 09:40 PM
betul betul, nasib baik ada fbi sekarang dia dah menjanda dan murtad selayaknyalah

Tapi tu lah balik indon mak sheols bawak sana sini menjaja.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2020 10:21 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 27-2-2020 10:16 PM
Tapi tu lah balik indon mak sheols bawak sana sini menjaja.

janji jangan didera je
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa agama asal manohara ni?
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 12:23 AM | Show all posts
koko2 replied at 27-2-2020 06:48 AM
Apa agama asal manohara ni?


Org Indonesia ni pelik sikit. Kadang satu bumbung tapi ugama berlainan. Lydia Kandau Chirstian suami dia Rakno karno Islam. Bila anak mereka dewasa terpulang kpd anak itu utk pilih ugama apa.

Manohar pun sama - mak Indonesia (muslim) bapak american (tak tau lah pindah ugama ke tidak). Masa kawin dgn anak soltan Kelantan Mano ni Islam lepas bercerai dan berjimba jimba dan bertukar kekasih mungkinlah dia masuk xtian.


Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak heran pon pompuan sebegini murtad..kesian saja sia2kan peluang Allah dah bagi.Good news and glad tidings.sorang murtad,at least 3 org or satu kaum beriman revert to Islam gantikan kamu..janji Allah in Quran. He doesnt need any piece of you.Someday you will need Him and i hope He will see you dear.

Huhu..deep gile aku tulis ni. Padahal kenal pon tak sape pompuan ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
InVendeTTa replied at 28-2-2020 12:50 AM
Tak heran pon pompuan sebegini murtad..kesian saja sia2kan peluang Allah dah bagi.Good news and glad ...

tak kenalkah

adik. umur berapa ya
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 28-2-2020 12:23 AM
Org Indonesia ni pelik sikit. Kadang satu bumbung tapi ugama berlainan. Lydia Kandau Chirstian s ...

Bila dah usia emas cerai juga lydia kondau & jamal mirdad.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:17 AM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 28-2-2020 12:23 AM
Org Indonesia ni pelik sikit. Kadang satu bumbung tapi ugama berlainan. Lydia Kandau Chirstian s ...

Bukankah di Ereb juga hada pasangan sebegini? And akak pernah jumpa pasangan sebegini hidop aman2 di Singapore juga Malaysia. Seperkara lagi seingat akak in the 70's perkawinan gini still legal di Malaysia. Sekian.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 28-2-2020 12:23 AM
Org Indonesia ni pelik sikit. Kadang satu bumbung tapi ugama berlainan. Lydia Kandau Chirstian s ...

Klo ikut quran di bolehkan kawin perempuan AHLI KITAB..di bolehkan makan sembelihan Ahli kitab

Takyah convert convert kaa revert revert kaa..klo kawin bini nk pi church...bior..bolehhh..sila pegi..no hal.

Ko caya dak? Bini nabi ada yahudi n ada kristian

Tapi kita ketatkan istilah tu..ahli kitab

Sampai ramai ostad dok kata so n so..

Klo misal jeniper lopez nk kawin aku!! Aku pun setuju gak..jenny takyah tuko agama..takyah tuko nama..takyah khitan..takyah sme tu..nikah je gitu

Nnti dah husband wife..dia kata Abe cayunkkk..ai nk pi church nk solat...aku izin kan

Klo de anok..hak aku klo jenny nk cerai!!! Pasal tu suami di lebihkan bab pimpinan

Tugas suami wajib DAKWAH bini!!!

Ko tgk yg sama islam tu...oang kita..sama islam tp suami prangai kalah iblis!!

So di mana jaminan AGAMA memelihara ko? Ni korang kne btui paham

Pahammmmmmm btui btui

Klo tak nanti salahkan tuhan..salahkan nabii...salahkan agama

Korang kne pikio..pikio ..what precede agama? Apaaaaa yg mendahului agama sebelum agama itu selamatkan ko dunia akhirat.

Senang cite..nk faham seme ni..ce korang buanggggg agama dlm hidup..takkkk kisah  agama pe pun..buang agama tu n askkkkk urself...apa yg hias diri ko as human being? Apa jadi kompas what is good what is bad..? Mcm mana nk survive till anak cucu? Tanya diri masing masing ok

Pastu baru pk KAITAN agama..tujuan agama..apa itu agama dlm idup korang. Each of us.

Hidup ni mudah. Ko buat baik..baik mcm mana ko kne tahu...ilmu wajib ada. Bila ko tak buatttt OTOMATIK TERISI TERJADI JAHAT. Ni lumrah hidup!!!

Ko malas mndi..ko malas keje..ko malas segala so ko terima padah nya. Jgn ckp ko rajinnnnn..ckp tanggungjawap aku as hamba tuhan..ni keje aku as hamba abdi Allah swt..bukan aku rajinnnn..kne IKHLAS lillahitaala.

Klo tadak ilmu...kawin je sepupu ko kt kampong tuh!!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2020 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 28-2-2020 01:17 AM
Bukankah di Ereb juga hada pasangan sebegini? And akak pernah jumpa pasangan sebegini hidop aman2  ...

kat indon pun undang2 nikah beza agama sudah dihapuskan lepas 80 an yg tetap kekal undang2 murtad je
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 27-2-2020 09:38 PM
Sheols wangi je masa jadi cik puan. Tapi tu lah silap pilih tengku yang lain dan tamak sangat. Mak p ...

Skrg dah kepammm..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list