Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5998
View
53
Reply

[Jenayah] manohara pinot sekarang dah murtad ke kristian

[Copy link]

Author: qowem       Show all posts   Read mode

Post time 28-2-2020 08:33 AM | Show all posts
aku folo je insta mano ni
and tgk now dia dah matang, dulu mmg la budak2 lg
kematangan dia mmg jelas sbb dia aktif ya join NGO, perjuangkan  alam sekitar, perjuangkan hak education kanak2 org asli indon di papua,
acik2 porem yg mengutuk sheols ada ke buat sumbangan pd society???
acik2 porem bawang cuma tahu mengutuk jah
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 28-2-2020 08:36 AM | Show all posts
Mana gmbr Terbaru beliau..?
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
kadang2 tgk indon ni. ramai jgk rakyat nya yg lebih open, liberal dr malaysia. tp masalah kepimpinan, pelaksana negara, rasuah kuat kot yg susah nk majukan negara dorg.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia kerja apa sekarang untuk tampung lavish lifestyle dia? Tengok berlakon kayu, modeling biasa2, muka bolehla dan banyak lagi artis indon yang lagi cantik. Dia ada sugar daddies ke?
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 09:35 AM | Show all posts
Indon ni, lawa pun tetap b*mb*
Maaf cakap
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 09:35 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 28-2-2020 01:17 AM
Bukankah di Ereb juga hada pasangan sebegini? And akak pernah jumpa pasangan sebegini hidop aman2  ...

mmg ada
kalo di tanah ereb pun ada jah ereb lebanon yg kawen kristian-muslim
sbb bagi depa sesama ahli kitab
tp acik2 bawang yg tak pernah travel ke negara lain dan hanya berkuntum dlm kelompok yg sama kaum meleis jah yg peghak sgt dgn bende2 gini
ye le..balik2 travel ke korea landen paris hanya utk OOTD masuk insta jah
bukan nak mingle around dgn lokal people pun

Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 09:37 AM | Show all posts
indonesia ni tak pelik pon tukar tukar agama. yg namanya islam pon, ada laki kat indonesia, kt malaysia pon ada laki jugak. tak ke pelik2 je..
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 09:43 AM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 28-2-2020 09:35 AM
mmg ada
kalo di tanah ereb pun ada jah ereb lebanon yg kawen kristian-muslim
sbb bagi depa sesam ...

correct...

Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 09:45 AM | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 27-2-2020 04:15 PM
Klo ikut quran di bolehkan kawin perempuan AHLI KITAB..di bolehkan makan sembelihan Ahli kitab

...


Ahli kitab dulu dgn sekarang dah tak sama. Tgk orang Jews pun dah cukup. Yang ikut kitab ..pisau potong daging tak boleh guna utk potong sayur. Banyak  sembelih pun ada baca kerana Tuhan. Tak makan babi dan few more rules.


Orang kristian di Indonesia walaupun boleh kawin dgn org Islam tanpa tukar ugama tapi sekarang ramai yg pilih utk convert to be a muslim. Kenapa agaknya ya?

Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 09:56 AM | Show all posts
DARSITA replied at 28-2-2020 12:23 AM
Org Indonesia ni pelik sikit. Kadang satu bumbung tapi ugama berlainan. Lydia Kandau Chirstian s ...

Rano Karno tu agree dgn bininya, anak pompuan ikut agama mak, anak laki ikut agama bapak.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 09:59 AM | Show all posts
Dia tau ke apa injil yg dia baca tu?
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Hijab iol tertutup kah sebab tak nampak gambar pun dalam ni TT dah bagi tapi semua mcm broken link
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 10:06 AM | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 28-2-2020 08:15 AM
Klo ikut quran di bolehkan kawin perempuan AHLI KITAB..di bolehkan makan sembelihan Ahli kitab

...

Ramai yg kurang ilmu ni aji, silap2 org yg kawen dgn ahli kitab ni dia yg tergelincir akidah.. mmg betul kalau takda ilmu ni baik kawen dgn org sama agama dgn kita sbb kita mmg mengetahui orang yg menganut agama Majusi, Yahudi dan Kristian ni mmg susah kita convert mereka kpd Islam... tu yg bahayanya kalau pihak agama berkuasa kita alpa dgn mubaligh2 kristian yg berjaya membaptiskan orang2 asli dan mereka yang tak beragama di negara kita. Once dah memeluk agama Kristian mmg susah nak Islamkan mereka.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 10:53 AM | Show all posts
DARSITA replied at 28-2-2020 12:23 AM
Org Indonesia ni pelik sikit. Kadang satu bumbung tapi ugama berlainan. Lydia Kandau Chirstian s ...

Correction Kak Dar.......suami Lydia Kandau bukan Rano Karno tapi alm Jamal Mirdad.  
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 28-2-2020 09:45 AM
Ahli kitab dulu dgn sekarang dah tak sama. Tgk orang Jews pun dah cukup. Yang ikut kitab ..pisau ...

Bukan kire sama tak sama..quran kata boleh ase pompuan!! Bukan jantan

Kat sini kita dah tau dlm islam tugas suami tu berat..dakwah tu

Ko kawin ler pompuan yahudi ka kristian pastu ko dakwah...yahudi kristian asal agama nabi ibrahim..tapi klo ko suami n bodohhhhh...kawin nk pebeki DNA boyan ko memang la hancusss..ko kawin sama kaum ko pun hancus klo ko suami yg johilllll...takmo tuntut ilmu..tak btui?

Klo nk convert convert ler..klo takmo pun buleh..halal di sisi Allah swt..ase AHLI KITAB..people with BOOK OF GOD

Lain dari tu sme SCRIPTURES..buatan manusia!!!
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 12:03 PM | Show all posts
InVendeTTa replied at 28-2-2020 12:50 AM
Tak heran pon pompuan sebegini murtad..kesian saja sia2kan peluang Allah dah bagi.Good news and glad ...

tersembur haku..tapi itulah kenbenarannya..Dia pencipta..walaupun kafir..Allah tetap penciptanya
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 12:07 PM | Show all posts
DARSITA replied at 28-2-2020 09:45 AM
Ahli kitab dulu dgn sekarang dah tak sama. Tgk orang Jews pun dah cukup. Yang ikut kitab ..pisau ...

islam agama benar, dilangit dan dibumi dan segala cakrawala..kalu kafir2 x tau..Muslim kena dakwah..bagi tau..jika tidak kita akan dituntut disana..kalu dakwah mulut x jalan..lakukan dengan contoh2 peribadi mulia seorang Islam..in shaa allah akan jadi ikutan
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
qowem replied at 28-2-2020 08:15 AM
kat indon pun undang2 nikah beza agama sudah dihapuskan lepas 80 an yg tetap kekal undang2 murtad  ...

Kezen hakak ada sorang menikoh Indo Muslim but sheol Kristian. Deyol pi nikoh di Singapork. Sana baru akak tahu sabenarnya Indonesia juga tak legal nikoh berlainan agama.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Rina nose pun murtad jugak kan?
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 02:00 PM | Show all posts
kubur masing masing....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list