Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7247
View
144
Reply

[Politik] PM8: Anwar Vs Muhyiddin

[Copy link]

Author: Reymz    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 27-2-2020 08:08 PM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 27-2-2020 08:05 PM
ular pun boleh surrender kalau jumpa mahathir kerala kutty

Firaun pun geleng kepala tengok orang tua nie... sesuai lah dengan title mahafiraun dia tu
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-2-2020 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Sabtu ahad ni jenuhla kena melobi eh utk dapat undian majoriti.
Pihat PH mesti sedaya upaya utk mengelakkan PRU.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 08:10 PM | Show all posts
Agong patut terus lah buat keputusan mutamad. Finish the story.... ini meleret lagi.
Lobi menlobi  akan mula dan duit akan mula bergerak dari satu tangan ke satu tangan.







Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Remyda replied at 27-2-2020 08:06 PM
Soalnya sekarang tidak relevan anwaq untuk membentuk kerajaan minoriti.

Dah mula dh sokong tun nampaknya hahahha....

Kalau Nama tun Naik...ko ingat Ada dia kisah majoriti ke minoriti ka negative
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_shalom replied at 27-2-2020 08:10 PM
Dah mula dh sokong tun nampaknya hahahha....

Kalau Nama tun Naik...ko ingat Ada dia kisah major ...

Bila pulak aku kata aku sokong Madey ? Ce tepek ayat apa aku cakap bukti sokong Madey
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Reymz replied at 27-2-2020 08:08 PM
Presepsi, itu lah masalah dia.... Saya tak cakap Anwar tu maksum, tapi yang terbukti tua kutuk tak ...

Jarum2 halus tun dah mula menguasai korg hahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Ayat "hanya Mahathir mampo menyelamatkan Malaysia" adelah antara ayat paling pundek akak pernah baca di CI.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Reymz replied at 27-2-2020 06:45 PM
Dia ni bukan waris india kot, tapi North Korea, sama keturunan dgn Kim tu

Cer cek ntah2 hada darah komunis jugak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2020 08:14 PM | Show all posts
cmf_shalom replied at 27-2-2020 08:11 PM
Jarum2 halus tun dah mula menguasai korg hahhaha

Weeii... dari 1998 sampai sekarang nie, memang tak akan percaya dgn orang tua nie... Sia sia perjuangan reformasi sampai kena ketuk FRU kalau dikuasai oleh orang tua nie semula
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Remyda replied at 27-2-2020 08:11 PM
Bila pulak aku kata aku sokong Madey ? Ce tepek ayat apa aku cakap bukti sokong Madey


Hahhaha...Ak ckp yg sekarang...

Apabila agong letak Nama nuar...tun letak mana  yidin...secara autonya Kompom korg sokong tun hahhs

Itu la kehebatn tun selama ni ..Bab Ni mmg kepakaran dia
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_shalom replied at 27-2-2020 08:10 PM
Dah mula dh sokong tun nampaknya hahahha....

Kalau Nama tun Naik...ko ingat Ada dia kisah major ...

Kalau dia menang besaq, baru boleh sembang panjang pasal kisah PM nya itu. Sekarang yillek.

So, dah tadak sapa menang besaq. Bubar ja. Berbalik pada Madey, aku bagitahu apa yang dah di war warkan pasaipa cubaan dia lanjutkan tempoh. Dia nak melobi.

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 08:15 PM | Show all posts
cmf_shalom replied at 27-2-2020 07:41 PM
Secara tsiratnya dia bgitau agong.. U xde kuasa...

Betul X ramalan Ak smlm


tp aku rasa agong ni boleh berhadapan dengan atok. kita tengok lepas meyuarat raja2 besokk


Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Remyda replied at 27-2-2020 08:15 PM
Kalau dia menang besaq, baru boleh sembang panjang pasal kisah PM nya itu. Sekarang yillek.

So, ...


Mungkin Agong X bubar sebab undang2...


Agong hanya boleh bubar. Parlimen selepas mendapat nasihat dari pm... mslh sekarang...agong nk rujuk dengan siapa? Hehhe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2020 08:23 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 27-2-2020 08:13 PM
Cer cek ntah2 hada darah komunis jugak.

Komunis pun malu mengaku saudara oooh
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Remyda at 27-2-2020 10:56 PM
cmf_shalom replied at 27-2-2020 08:17 PM
Mungkin Agong X bubar sebab undang2...




Dalam perlembagaan memang boleh dibubarkan.

So, sekarang esok majlis raja raja baru nak bersidang. Hang tengok Madey dah langkah bendul umum plan dia.

Btw, aku tetap tak sokong Madey. Sekarang cakap Muhyiddin. Ce bukak kisah bertahun tahun lepas. "Saya lebih suka haji hadi yang menjadi PM "

Kui kui kui
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Reymz replied at 27-2-2020 08:23 PM
Komunis pun malu mengaku saudara oooh

Hahaha.

Akak tak pernah lehat drama sebegini gila penuh backstabbing ngan U-turn, dalam tempoh kurang seminggu. Apa bodoh orang tua ni semua? Gi mampos la korang. Negarawan konon. Padehal perosak negara.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
kesian penyembah atok kena meratib buat pru sbb tak larat nak cover langkah org tua tu belit sana belit sini roundabout uturn semua dia buat dlm kurang seminggu. kalau jadi pru kita akan ada drama MN main game berebut kerusi bertanding pulak..kalau bersatu menempel skali dlm tu..ha mesti nak bolot banyak2 kawasan, rebut lagi sampai ajm jadi tuanku ydpa diharap bijaksana k.o kan terus atok sblm drama di extend lagi
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_shalom replied at 27-2-2020 07:59 PM
Ak yakin..dia akan mula belakon utk mdapat sokongan marhem..kalau berlaku konflik Agong dengan t ...

blum end game.. aku nak doa buruk2 nanti macai marah haha
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Remyda replied at 27-2-2020 08:28 PM
Dalam perlembagaan memang boleh dibubarkan. Jika PM itu sendiri bukan lagi mendapat majoriti undia ...


Aku paham hehe...

Itu dilemma Melayu...dan tun selama ini mengekalkan kuasanya dengan  sentimen dilemma tu..itu kepakaran tun
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Tun nak naikkan mukhriz tak kesampaian
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list