Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7214
View
144
Reply

[Politik] PM8: Anwar Vs Muhyiddin

[Copy link]

Author: Reymz       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-2-2020 06:20 PM | Show all posts |Read mode
Berapa punya belit lah orang tua nie

5.50 petang: Perdana Menteri sementara Dr Mahathir Mohamad mengesahkan bahawa beliau mengadakan perbincangan dengan Presiden Bersatu Muhyiddin Yassin tengah hari tadi.

Bercakap dalam sidang media, Mahathir berkata perbincangan termasuklah kemungkinan Muhyiddin menjadi calon perdana menteri dari Bersatu.

"Jika semua orang pilih dia, saya okey," katanya.

Ditanya sama ada ia bermakna parti itu akan menamakan dua calon, termasuk dirinya, Mahathir berkata Bersatu masih belum membuat sebarang keputusan.


Beliau berkata mereka ada pandangan berbeza dalam soal kerjasama dengan Umno.

"endirian saya, tentunya, tidak menerima Umno sebagai parti komponen.

"Tetapi Muhyiddin lebih longgar (relaxed), agak sedia untuk menerima mereka en bloc (secara keseluruhan)," katanya lagi.

Beliau juga mengesahkan setuju untuk kembali menjadi pengerusi Bersatu.

Menurutnya, Bersatu memintanya untuk kembali pada tiga hari lalu, tetapi beliau meminta diberi masa untuk memikirkannya.

Ditanya sama ada beliau akan menimbang untuk Bersatu kembali menyertai PH, Mahathir berkata parti itu perlu membincangkannya dahulu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 27-2-2020 06:21 PM | Show all posts
5.30 petang: Putrajaya - Yang di-Pertuan Agong tidak menemui mana-mana individu yang "memiliki majoriti jelas", kata Dr Mahathir Mohamad.

"Dan kerana tiada yang ada majoriti jelas, (Tuanku) kata ruang yang sesuai adalah Dewan Rakyat.

"Maka Parlimen akan bersidang pada Dua Mac...Siapa yang ada sokongan majoriti di Parlimen akan menjadi perdana menteri.

"Bagaimanapun jika Dewan Rakyat gagal mendapat seorang yang ada majoriti, kita perlu lalui pilihan raya," katanya lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
ha gittew nama wak yidin pulak diperguna untuk percubaan comolot umngok setelah atok terajang mentah2 semalam. atok atok, suka membelit sgt kan
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
1 step lagi ke MALAYSIA MEMILIH 2020..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2020 06:34 PM | Show all posts
sarah82 replied at 27-2-2020 06:28 PM
1 step lagi ke MALAYSIA MEMILIH 2020..

Agung cakap bagi kat parlimen
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Reymz replied at 27-2-2020 06:34 PM
Agung cakap bagi kat parlimen

Ye tau.. 1 step lagi la.. Kalau parlimen pun x boleh dpt kata sepakat maka.. Malaysia. Memilih 2020
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku agree...dia dah malu la tu...tapi still nak berkuasa dlm Bersatu utk jaga boboi la tu..kalau bubar dia dan anak dia mungkin kalah n pupus
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2020 06:45 PM | Show all posts
monreyes replied at 27-2-2020 06:44 PM
Aku agree...dia dah malu la tu...tapi still nak berkuasa dlm Bersatu utk jaga boboi la tu..kalau bub ...

Dia ni bukan waris india kot, tapi North Korea, sama keturunan dgn Kim tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 27-2-2020 06:44 PM
Aku agree...dia dah malu la tu...tapi still nak berkuasa dlm Bersatu utk jaga boboi la tu..kalau bub ...

itu yg kite nak.. boboi tu lembik gitu takde  karisms gigih nak diangkat jd next pm haha
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 27-2-2020 06:46 PM
itu yg kite nak.. boboi tu lembik gitu takde  karisms gigih nak diangkat jd next pm haha

Takpe lah boboi tu as consolation
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Reymz replied at 27-2-2020 06:45 PM
Dia ni bukan waris india kot, tapi North Korea, sama keturunan dgn Kim tu

Kan..dunia x abes2
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 27-2-2020 06:28 PM
1 step lagi ke MALAYSIA MEMILIH 2020..

Amiiin         
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 07:05 PM | Show all posts
sarah82 replied at 27-2-2020 06:38 PM
Ye tau.. 1 step lagi la.. Kalau parlimen pun x boleh dpt kata sepakat maka.. Malaysia. Memilih 202 ...

PRU sudah pasti akan menjejaskan ekonomi negara, sedangkan wang ini boleh digunakan untuk memulihkan ekonomi rakyat.

Keburukan PRU sebelum cukup penggalnya:

  • Membazir wang rakyat dalam jumlah yang luar biasa banyak
  • Mendedahkan rakyat dengan risiko kemalangan dalam perjalanan berkempen dan mengundi
  • Memperburukkan lagi suhu politik dengan kempen-kempen politik
  • Boleh menyebabkan perpecahan dan perasaan curiga kerana motif PRU kali ini kerana tidak puas hati
  • Menganggu sistem persekolahan kerana akan menggunakan sekolah-sekolah
  • Memberi tekanan kepada kakitangan kerajaan kerana perlu menguruskan proses mengundi
  • Terpaksa umumkan cuti
  • Menyusahkan petugas media kerana perlu meliputi PRU


Snap polls could cost up to RM800m - EC chair

5.18pm - A fresh election could cost the country between RM700 million to RM800 million, the Election Commission (EC) states.



EC chairperson Azhar Azizan Harun (photo) tells Malaysiakini this is a "guesstimate" should snap polls be called in the wake of the current political crisis.


Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya minta maaf.
Saya terpaksa bergabung dgn UMNO demi untok Rakyaat Dan Negara.. ....
Ini satu keputusan yang paling perit dalam hidup saya selama 96 tahun...
Tetapi demi rakyaat dan Negara Saya dengan rendah diri mengambil keputusan untuk bergabung dgn UMNO..

Saya manusia biasa tidak terlepas Dari kesilapan. Saya berdoa pada Allah..agar Saya Di pilih jadi PM- 8.
Sekian






Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Ttiba wak jidin pulok. Go go wak jidin
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
"Jika semua orang pilih dia, saya okey," katanya.

hahaha...  esok belit lagi.   
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada beza ke if pru? Sama jugak kesudahannya unless politician ni semua ubah perangai.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Bersatu kena pecat madey pastu gabung dgn bn,pas,sabah n swk
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
I.am.PH replied at 27-2-2020 07:05 PM
PRU sudah pasti akan menjejaskan ekonomi negara, sedangkan wang ini boleh digunakan untuk memulihk ...

vuutooooooo
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 27-2-2020 06:46 PM
itu yg kite nak.. boboi tu lembik gitu takde  karisms gigih nak diangkat jd next pm haha

sbb tu dari sekarang rakyat msia kene singkirkan boboi walau apa jua cara
kowser sgt boboi nk jd PM
dah la lembik.x puas2 lg ke nk tarah hasil negara ni utk kerabat dia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list