Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9417
View
88
Reply

Amy Mastura Buka Rahsia Awet Muda Di Usia 48, Rupa-Rupanya...

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-2-2020 03:15 PM | Show all posts |Read mode






"Tiada siapa pun bertahan muda, malah saya pun makin tua."



Penyanyi lagu Bintang Hati, Amy Mastura antara artis yang tetap awet muda. Wajah dan bentuk badannya tetap sama seperti 20 tahun yang lalu.


Walaupun diasak pelbagai pertanyaan sebelum ini,  termasuklah soalan 'cucuk botox' Amy tetap tersenyum.


Ig




Namun, akhirnya dia tampil berkongsi amalannya untuk kekal muda kepada Astro Gempak.


Rahsianya mudah, tidak kira tua atau muda, segala amalan harian itu seharusnya dilakukan secara bersederhana.


"Kalau makan tu jangan banyak, sama juga bersenam janganlah keterlaluan. Senang cerita, kehidupan tu biar bersederhana."



Ig



Seloroh Amy, dia juga ada mengamalkan rawatan wajah tetapi tidaklah hingga melakukan pembedahan kosmetik.


"Selalu saya buat facial muka. Ada jugalah yang sponsor saya pergi buat rawatan tapi tidaklah selalu,



Ig



Malah, kalau nak cucuk bahan kimia kat muka pun biar berpada-pada. Macam saya tak ada siapa pun nak ajar saya suntik-suntik ni,



Ig



Jadi, maknanya kita yang belum umur 40an ni perlu mengamalkan semuanya besederhana ya, baru lah awet muda macam Amy Mastura. - CARI

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 03:29 PM | Show all posts
aku tak minat sangat Amy ni sebab nyanyian dia so so je tapi kalau tang dia berlakon, yes aku minat.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Hubby sheols mcm dapp jahh
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 03:34 PM | Show all posts
Jihan - aku ingat Neelofa

org kecik mmg nmpak muda
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Ye betul sangat.. Semua kena sederhana.. Especially makan.. Lain2 mcm
1.badan sihat takde masalah kesihatan
2.Berat badan maintain
3. Hidup senang, hati tenang je takde major problems
4. Kerja tak guna kederat sangat
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 03:39 PM | Show all posts
comey je kak amy..senior aku masa sekolah..sekarang nampak mcm aku pulak senior dia hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau acik amy wat botox mesti muka dah kejung  dan aneh, jd aku percaya acik amy sememangnya natural dan pilih utk age gracefully
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 03:42 PM | Show all posts
haritu nak pegi dia punya showcase (last week) tapi demam pulak

sib baik tiket tak beli lagi

selalu jugak throwback lagu-lagu dia dalam spotify

bagus management dia upload semua album
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 03:47 PM | Show all posts
comey ja dia dr dulu smpai skrg
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 03:48 PM | Show all posts
mmg lawa dia ni. klu tak mekap pn blh npk muka dia ori ke x. dari retis lain yg amalkan botox pas tu mekap sekilo lg. jarang npk artis umo mcm dia ni mekap
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2020 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
MadameOnion: comey je kak amy..senior aku masa sekolah..sekarang nampak mcm aku pulak senior dia hahaha




Hahhahahahaha, sis terhibur weh {:laugh{:laugh{:laugh
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 03:57 PM | Show all posts
hidup happy bahagia pun boleh buat kita nampak muda dan keluarga aman tenteram.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
sedap suaminya
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Moral of story hidup dlm ksederhanaan...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Untung sapa2 yg wajah baby face..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 04:07 PM | Show all posts
tribe daddy detected. eh haha
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 04:09 PM | Show all posts
Amy ni serupa iols. Baby face. Orang tak caya iols umur ** tahun.
#DonePujiDiriSendiri
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Shuben sheols kaya yachh
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 04:29 PM | Show all posts
org badan comei, muka sweet mmg nmpk muda jerk
sihat pulak tu..hidup pun bahagia, xde stress
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 04:30 PM | Show all posts
doesnt matter kekal muda ke idok... not impresssed...
unless ada retis share cara macam mana nak kaya dan boleh repair muka balik dari warga emas terus jadi budak tadika atau baby...
tu baru iols impress....

takat wajah kekal muda ni genetik and botox or laser whatsoever pun boleh buat...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list