Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
1802
View
61
Reply

BONUS tertinggi Iblis adalah bila berjaya mencetuskan Perceraian Pasangan...

[Copy link]

Author: menakkautau    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-2-2020 05:04 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
tahniah atau takziah pada pasangan diluar sana yg telah berjaya jadi penyumbang pada bonus package IBLIS laknatullah ini.....

jom kita rungkaikan motion ini......if you dare....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 06:07 AM | Show all posts
epf x carum lagi ,  pandai2 je bg bonus kt iblis
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 08:45 AM | Show all posts
kalau nak cerita pasal penceraian ni memang takkan habis tau..

senang cakap both side kena mainkan peranan yang penting...

Tak bole la asyik 1 side ke yg kena saba/bertolak ansur, kalau the other side buat donno je kan.. kalau gitu baik kau membujang sampai ke tua..

TAK GITTEWW sis??

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 08:54 AM | Show all posts
sisgaranghokey replied at 27-2-2020 08:45 AM
kalau nak cerita pasal penceraian ni memang takkan habis tau..

senang cakap both side kena mainka ...

gitewwww.. bener!!
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 09:11 AM | Show all posts
kan dh hujung zaman..inilah punca kerosakan nilai keluarga..dari situ terlahir gnerasi dari keluarga yg hancur maka menjadi sebab anak mereka berkata kerana aku dari keluarga yg hancur aku bole lakukan apa yg aku suka.

dari situ kemusnahan sesuatu kaum itu berlaku sendiri.

tapi jika kita sedar utk bertanggujwb pada apa yg terjadi, maka ia lebih baik dari meneruskan perkahwinan yg menjadi racun dalam jiwa isteri/suami dan anak2. sebelum racun itu kian membunuh perlahan-lahan sebaiknya kita putuskan utk bercerai dan jalani hidup utk lebih baik.

orang seperti kau tahu menilai dan mengacara cerita saja tpai kau cuma insan yg berada dalam kotak yg sempit dan gelap tapi punya lobang utk mengintip orang lain lalu berbicara atas musibah org lain.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
sisgaranghokey replied at 27-2-2020 08:45 AM
kalau nak cerita pasal penceraian ni memang takkan habis tau..

senang cakap both side kena mainka ...

I setuju!
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Teringat nasihat kwn baik iols (african muslim) time iols nak kawen dlu, jgn biarkan iblis dpt kan crown dia, jaga perkahwinan baik2
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 10:44 AM | Show all posts
sedih wehh bila parents bercerai. meols dah penah rasa
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

benda dh jd, biarlah.  move on. jd lebih positif.  dktkan diri kpd Allah agar kehidupan sendiri dan kehidupan anak2 berlandaskan syariat.  

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2020 03:16 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 27-2-2020 06:07 AM
epf x carum lagi ,  pandai2 je bg bonus kt iblis

hang ingat bonus tertinggi yg iblis dapat kerna berhasil mencetuskan sehingga terjadinya perceraian hang dan pasangan hang tuh macam hang dapat durian runtuh BRIM bram broom hang tuh????
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2020 03:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Genkidesuka replied at 28-2-2020 01:15 AM
assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

benda dh jd, biarlah.  move on. jd lebih positif.  dktkan  ...

salam....

nak jadi lebih positif kena harungi perceraian dulu kah ummi???atau kita terlalu sombong dan ego utk mengakui kita telah tewas dgn hasutan iblis dasim sehingga terlerainya satu ikatan murni,pernikahan yg telah kita bina selama ini????
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2020 03:35 AM From the mobile phone | Show all posts
mizruncing replied at 27-2-2020 10:44 AM
sedih wehh bila parents bercerai. meols dah penah rasa

do you think your parents ever care about how you feel when they decide to call off their marriage????
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2020 03:40 AM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 27-2-2020 09:11 AM
kan dh hujung zaman..inilah punca kerosakan nilai keluarga..dari situ terlahir gnerasi dari keluarga ...

ROBINNNNNNNNNNNNN

you are not trying to be defensive, are you?????

atau hang terlalu ketegaq utk mengakui ada element ketewasan hang dgn hasutan iblis at certain junction of your decision making to finally called off your marriage????

atau macamana????





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2020 03:42 AM From the mobile phone | Show all posts
realist_13 replied at 27-2-2020 10:11 AM
Teringat nasihat kwn baik iols (african muslim) time iols nak kawen dlu, jgn biarkan iblis dpt kan ...

perghhhhhhh...crown yang iblis dah dapat kalau dihitung dalam boaed nee aja...hmmmm dah bergunung kan???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2020 03:44 AM From the mobile phone | Show all posts
sisgaranghokey replied at 27-2-2020 08:45 AM
kalau nak cerita pasal penceraian ni memang takkan habis tau..

senang cakap both side kena mainka ...

elemen iblis dalam post hang nee mana????
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 09:03 AM | Show all posts
menakkautau replied at 28-2-2020 03:44 AM
elemen iblis dalam post hang nee mana????

HAHAHA..

nak kena ada iblis ni juga ke? ADUAHIII


Dah tetentu la iblis ni always ada dimana-mana..
dah tu tak kan kita nk menangkan iblis pulak sis..
Tak kan nak kena dgr hasutan iblis all the time.. APOO...

Bole set dekat mindset, Penceraian is not in our dictionary..
so macam mana jadi pun.. iblis hasut bnyk kali pun.. it will not succeed..

Balik tgk muka anak yang comel2 rasanya tak ada timbul Pencerian tu..

minta jauh ye.....
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 28-2-2020 03:42 AM
perghhhhhhh...crown yang iblis dah dapat kalau dihitung dalam boaed nee aja...hmmmm dah bergunung  ...

Dh boleh buat muzium
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:03 PM | Show all posts
fuhh....

x reti nk komen.....

.... till death do us part....


Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:04 PM | Show all posts
mahanak.....tinggi mana bonus setan pn,,,still mereput lam nuraka kan...



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2020 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
kiyudi replied at 28-2-2020 01:04 PM
mahanak.....tinggi mana bonus setan pn,,,still mereput lam nuraka kan...

Itulah manak is very the pelik.....patutnya kita beelumba lumba usaha cari redho TUHAN utk masuk syurga agar dapat diketemukan dgn junjungan besar kita,ini tidak...sebaliknya kaum hang macam beri gambaran seolah nak terjerumus dlm neraka dapat bonding dgn iblis(nauzubillah)...by show of bilangan wanita yg masuk neraka kelak berganda dari kaum lelaki kan???

You have answer for this koyote????
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list