Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8175
View
118
Reply

[Politik] Terkini: Situasi Kuncimati Seusai Kiraan Undi Di Istana Negara [#110 Pengesahan Keputusan Diraja Istana Negara]

[Copy link]

Author: tumpanglalu74    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 27-2-2020 11:16 AM | Show all posts
glump replied at 27-2-2020 08:52 AM
Bukan ketua parti warisan tak dtg jumpa Agong ke

Tu la dengar cite nak main hantar wakil je.... watda heckk!

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-2-2020 11:26 AM | Show all posts
BUBAR!
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 11:29 AM | Show all posts
gingerbreaf replied at 27-2-2020 10:21 AM
Puak ni takut nk reelection sbb tau akan kalah besar lepas ni tak dak can dah jadi la pembangkang  ...

Memang pun...sebab tu semua puak tu gelabah tetek sana sini laung taknak pru...pd hal dlm krisis ni rakyat paling berhak memilih
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
matamata replied at 27-2-2020 10:16 AM
Tak buat re-election pun negara dah rugi rm43 bilion overnight... Bahana puak2 ni bercakar

kan..reelection jerla.. skrg ni rugi mana yang paling banyak..rugi disebabkan reelectiion ker..atau rugi disebabkan ketidak tentuan situasi skrg
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 11:38 AM | Show all posts
Aku simple. Mana tun masuk, aku ikut. Lantak la orang nak kata apa. Kalau jadi unity government, rasanya ini mungkin jasa terakhir dia sebelum tutup mata. Akan jadi model negara ni sampai bila-bila selagi politician tak kisah la parti mana pun, asyik nak berpolitik setiap masa...

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 11:48 AM | Show all posts
padan muka atuk kena khianat dgn DAPig lagi.

mula2 sokong rayu atuk bagai, tak smpi 24 jam sokong bang non plak.

takkan la atuk tak masak lagi perangai racist. sombong, takabbur dan cauvanis bangsa wuhan tu?


#bubarParlimen
#AsalBukanDAP
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 11:54 AM | Show all posts
johnazizul replied at 27-2-2020 11:38 AM
Aku simple. Mana tun masuk, aku ikut. Lantak la orang nak kata apa. Kalau jadi unity government, ras ...

Saya log in semata mata nak sokong kenyataan anda.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
pasolatido replied at 27-2-2020 08:24 AM
KRONOLOGI MUDAH MEMAHAMI KRISIS POLITIK CIPTAAN PAKATAN HARAPAN SENDIRI

1. PKR, DAP dan PAN Desak ...

Bila bentuk pakatan..demi menjadi PM dia sanggup berjanji akan beri laluan pada AI..orang tua ni mmg munafik...sebab tu dia blh menipu lagi berkali2..da abes tempoh interim aku harap dia x ujud lagi dlm politik msia..its either AI..another candidate to lead the Muafakat Nasional or bubar..Tun M shd not be in the pix anymore
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:22 PM | Show all posts
pasolatido replied at 27-2-2020 08:24 AM
KRONOLOGI MUDAH MEMAHAMI KRISIS POLITIK CIPTAAN PAKATAN HARAPAN SENDIRI

1. PKR, DAP dan PAN Desak ...
6. Bursa Malaysia rugi RM43 bilion angkara krisis politik ini.

ramai memang expect akan ada kerugian during the transition period...  tapi kalau rugi sebab berebut jawatan, memang rasa nak maki aje...

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
kekekek replied at 27-2-2020 10:12 AM
Atuk dah takder pilihan, kalau nk jadi pm jugak kena la terima umno pas, dan buang dap. Kalau bubar, ...

Ni yg aku harap harapkn.....

Ok je gabung dgn umno....tapi buat pembersihan lah....pilih yg elok elok....bkn tak de yg bersih pun
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Tungguuu.raja2 melayu baru nak meeting esok
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
pasolatido replied at 27-2-2020 08:24 AM
KRONOLOGI MUDAH MEMAHAMI KRISIS POLITIK CIPTAAN PAKATAN HARAPAN SENDIRI

1. PKR, DAP dan PAN Desak ...


Kehadiran dap dalam unity yg cuba tun bentuk bukan penghalang umno sebelum ni...tiada syarat pun pasal dap. Tapi lepas perbincangan malam isnin tulah terjadinya semua ni...dap hanya alasan umno tak nak join unity padahal malam tu hanya 2 syarat sahaja umno buat..

1, dia nak orang2 umno ada sekali dalam barisan kabinet yg nak dibentuk tun.

2, dia nak kabinet dibentuk yg ada menteri dia dilaksanakan dgn kadar segera.

Pikir2kanlah kenapa perlu dorang syaratkan nak bentuk kabinet secepat yg mungkin.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 01:13 PM | Show all posts
Kalau terjadi PRU sapa yang untung? MN vs PH vs geng Azmin+Bersatu.  Sebelum ni PH menang sebab PH vs PAS vs BN. Sebenarnya ok jer buat PRU sebab tak dak parti yang control jentera kerajaan sekarang ni. Kalau buat unity goverment baik bagi kuasa kepara YDPA jer control kerajaan
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 27-2-2020 12:56 PM
Ni yg aku harap harapkn.....

Ok je gabung dgn umno....tapi buat pembersihan lah....pilih yg elo ...

Dia pun dah terima semula jawatan pengerusi Bersatu. Objektif dia nak maintain as PM jer  tu yang dia dengan azmin duk design langkah Sheraton bagai. Kali ni senang sikit dia nk terima umno pas memandangkan, dap dan pkr pun dah u turn dari sokong dia dan calonkan Anwar. Orang umno pun bekas anak buah dia jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
bubar jer Parlimen..   siapa yg takut sebenarnya?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 01:36 PM | Show all posts
sarah82 replied at 27-2-2020 08:28 AM
Katakan 16 kerusi yg baki sokong Anwar total anwar ada 108..masih lemah sebagai kerajaan.

Jadi B ...

dia nak kerajaan unity..tp DAP PKR takmo dia
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 01:39 PM | Show all posts
glump replied at 27-2-2020 08:52 AM
Bukan ketua parti warisan tak dtg jumpa Agong ke

dia hantar wakil jek..keadaan ini ditolak pihak YDP..
NAzri Aziz pun sama
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 01:40 PM | Show all posts
gingerbreaf replied at 27-2-2020 10:21 AM
Puak ni takut nk reelection sbb tau akan kalah besar lepas ni tak dak can dah jadi la pembangkang  ...

kalo re-election puak ni nak letak manipesto apa pulak?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 01:46 PM | Show all posts
ResellerMaxis replied at 27-2-2020 01:33 AM
xmustahil pun..kita ada banyak parti sekarang kan..

Warisan di sabah, gps di sarawak, umno pa ...

kalau amik kiraan undi PRU14 pun BN-PAS menang lebih 120 kerusi parlimen bila bergabung. Kalau PRU15 lagilah derang menang besar.

Ko jgn main tembak jer benda yg ko tak pasti.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
palmolive replied at 27-2-2020 01:36 PM
dia nak kerajaan unity..tp DAP PKR takmo dia

Sebenarnya kalau kita ambik pengajaran..kita boleh nampak yg dap & pkr ni munafik..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list