Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8176
View
118
Reply

[Politik] Terkini: Situasi Kuncimati Seusai Kiraan Undi Di Istana Negara [#110 Pengesahan Keputusan Diraja Istana Negara]

[Copy link]

Author: tumpanglalu74    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 27-2-2020 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
albedah replied at 27-2-2020 08:53 AM
Dh lambat pas ng umno nk uturn sbb dh bg jawapan kt agong.

Bodo.

Tak juga.. Tapi insyaallah akan bubar..
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-2-2020 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Semuanya bergantung ke tuk agong.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak nampak plak cina2 dap laknat yg  maki2 agung mcm dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Last sekali agong akan panggil PM interim untuk bincang uols rasa tun akan biarkan anwaq naik dah tentu atuk suruh agong bubar
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
gingerbreaf replied at 27-2-2020 09:14 AM
Last sekali agong akan panggil PM interim untuk bincang uols rasa tun akan biarkan anwaq naik dah te ...

Atau tun terima pas umno tanpa syarat & quickly form the government.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
albedah replied at 27-2-2020 08:53 AM
Dh lambat pas ng umno nk uturn sbb dh bg jawapan kt agong.

Bodo.

Dah tau perangai sebenar dap.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 09:48 AM | Show all posts
atok takmau umno..semalam pun masa perutusan tu nangis2 takmau umno..tu jelah senjata atok..nangis..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni lah sikap org tamak. Kalau rakyat tk undi dia org.. boleh ke jadi YB?.
Sila.bubar parlimen.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Harap bubar jer. Kat rumah ni dah 4 org layak mengundi. Laki aku yg pro ph pun dah paling tadah dah. Yb kawasan aku langsung tak nmpk muka lepas prk yg lalu. Klu mantan yb dulu rajin dia dtg melawat kawasan. Klu bubar parlimen, esok aku masak pulut kuning makan anak beranak
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 10:07 AM | Show all posts
MadameOnion replied at 27-2-2020 09:48 AM
atok takmau umno..semalam pun masa perutusan tu nangis2 takmau umno..tu jelah senjata atok..nangis..

Drama ayaq mata ...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 10:07 AM | Show all posts
noradaniez replied at 27-2-2020 10:02 AM
Harap bubar jer. Kat rumah ni dah 4 org layak mengundi. Laki aku yg pro ph pun dah paling tadah dah. ...

baguslah suami sis dah dapat hidayah...

parlimen mana tu sis?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Atuk dah takder pilihan, kalau nk jadi pm jugak kena la terima umno pas, dan buang dap. Kalau bubar, mmg ppbm akan berkubur dengan atuk sekali lunyai dikerjakan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
kentel replied at 27-2-2020 08:34 AM
suka la habiskan duit nak buat reelection  bab habiskan duit bagi je dekat.........

Tak buat re-election pun negara dah rugi rm43 bilion overnight... Bahana puak2 ni bercakar
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
matamata replied at 27-2-2020 10:16 AM
Tak buat re-election pun negara dah rugi rm43 bilion overnight... Bahana puak2 ni bercakar

Puak ni takut nk reelection sbb tau akan kalah besar lepas ni tak dak can dah jadi la pembangkang forever.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 10:30 AM | Show all posts
Bubar! Bubar!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 10:32 AM | Show all posts
Trojan horse atuk dalam umno pun tak cukup nak tampung atok.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 10:41 AM | Show all posts
kenapala atok nk tag team dgn dap pdhal dap dlu yg beria suruh dia turun, atok ni bukan uturn je dia buat, segala pusingan la dia buat..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku dah tahap montah dgn perangai sekor2 politikus ni. Diorang bercakar sibuk berebut kita camtu jugak. Naik la sapa pun sama je ... Bangkai betul perangai sekor2
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 10:57 AM | Show all posts
bkn senang nak buat election weyy

at least preparation 2 ke 3 bulan atau lebih


bkn hari ni ckp esok pilihanraya tup tup dah bleh ngundi

sdg kan spr tak standby ape pun

sbb bukan spr je yg buat keje


polis2 agensi2 gomen lain pun kena

dlm keadaan kompeten


jentera spr nak kena mantap

utk elak kan huru hara kucar kacir time pilihanraya nnti


petugas2 spr org2 gomen sume kena kursus bagai

utk bertugas hadapi persiapan pilihanraya


kena kuat mental fizikal suma bukan suka2

then ofkos byk pakai duit
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
ResellerMaxis replied at 27-2-2020 01:33 AM
xmustahil pun..kita ada banyak parti sekarang kan..

Warisan di sabah, gps di sarawak, umno pa ...

Jila berlaku lagi situasi deadlock selepas pru, then ai predict akan ada pru lagi ngeeeee
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list