Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
14165
View
162
Reply

Akibat Kayap

[Copy link]

Author: Janna92       Show all posts   Read mode

Post time 28-2-2020 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Lolalala replied at 27-2-2020 11:06 PM
Boleh laaa mintak Kak Lina pompom ubatkan CW

Aku rasa kalau suruh Rosnah Mat Aris sembur kat kaki Chepwan lagi mujarabbb kot.....kehkehkeh
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 28-2-2020 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
ALDRIN replied at 28-2-2020 01:19 PM
Aku rasa kalau suruh Rosnah Mat Aris sembur kat kaki Chepwan lagi mujarabbb kot.....kehkehkeh

Kah kah kah kayap pun lari hoiii
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 28-2-2020 01:18 PM
Mula2 akan merah2 dan berbiji.. Lps tu akan berair.. Dia ikut saraf.. Mmg sakit sangat

Oo..Aku pernah kena ..rupanya Tu lah kayap..doctor ckp sakit apa entah..medic term Aku tk paham..kena kaki..sakit siot...bisa sampai tk boleh tidur...Aku Mandi air garam setelah mkn ubat bermacam2...settle kayap Aku...
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Perk77 replied at 28-2-2020 01:24 PM
Oo..Aku pernah kena ..rupanya Tu lah kayap..doctor ckp sakit apa entah..medic term Aku tk paham..k ...

Aku kena kat dada dan bahu.. Dr bagi ubat makan dan juga ubat sapu.. 7 hari juga la... Lega.. Ubat sapu tu aku pi boh sehari 5 kali.. Bila oanas pedih
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 02:18 PM | Show all posts
iols kena chicken pox pada umo dewasa. masih teringat sakit chicken pox yg berdenyut2 tu.rasa rendah diri sangat masa tu sebab bintik2 chicken pox tumbuh kat muka siap ada biji berair2. kalau kena kayap,pedihnya kulit
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 03:03 PM | Show all posts
kena kayap sakit okeh.. ayah iols baru lepas baik.. mula mcm naik biji2 je kat badan, pastu melarat.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 03:45 PM | Show all posts
sarah82 replied at 28-2-2020 01:27 PM
Aku kena kat dada dan bahu.. Dr bagi ubat makan dan juga ubat sapu.. 7 hari juga la... Lega.. Ubat ...

KALAU BEKERJA BERAPA HARI DAPAT MC NI?
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
want2bhappy replied at 28-2-2020 03:45 PM
KALAU BEKERJA BERAPA HARI DAPAT MC NI?

Dr nak bg aku MC.. Tapi sbb aku ni jenis suka kerja... Aku x mo mc.. Dr bg aku hari tu 3 hari.. Dan kalau tak tahan juga mai ambik tambah mc
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Pegi klinik tunjuk kt dr
Sat ja depa dh blh detect
Bg ubat telan...2, 3 hr dh baik
Cuma bekas gelembung yg dh kering biar kuping tu fall off sendiri
Klu kupik sendiri nnt tgl parut yg sgt ssh nk hilang or maybe stay there for the rest of your life

Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Cash lah Kan?mulot celupar nih cep wan
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
kiah_mai_pulak replied at 26-2-2020 11:49 PM
pengotor ke atok wan? mcm mana leh jangkit? ke.....................????



Kayap tu bkn mcm kudis buta....huhu
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 11:43 PM | Show all posts
Iolls kene time tadika. Kt area paha.

Pedih oiii.

Ada baca yg pantang kalu kene kayap tak boleh mkn sayuran yang tumbuh menjalar.

Sbb nnt kayap tu cepat merebak.
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Burong_Hantuk replied at 28-2-2020 10:02 PM
Cash lah Kan?mulot celupar nih cep wan

Hang pulak?
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah boleh mula solat taubat lagipun pakatan dh tumbang tu chef wan. mulut tu jgn laser sgt kan dh jangkit kayap  kifarah
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 01:58 AM From the mobile phone | Show all posts
annadonna replied at 27-2-2020 12:16 AM
Kayap kalau bertemu hujung dan pangkal orang kata mati

Btul..prnh dgr org ckp
Kayap x blh pg hospital sbb dia kna ubat cra kg jer..

Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 09:07 AM | Show all posts
annadonna replied at 27-2-2020 12:16 AM
Kayap kalau bertemu hujung dan pangkal orang kata mati

adik akk pernah kene kayap .kayap ular pastu gitulah kalau dah bertemu ujung ekor mmg bole menyebabkan kematian,so bawalah g berubat byk tempat,sbb dah bw g klinik dr bagi ubat dgn krim tak jalan jg,dpt jumpa makcik tu dia guna kapur dgn apa lupa dah lama sgt,masa sapu tu mmg adik bgt tak sakit pun tp terbakar tau tmpt kayap tu,3-5 hari mcm tu hilang,btl2 hilang semua,kalau tak merengek2 tak tahan sakit bisa ,kene keliling pinggang,tak taulah mcm mana bole kene tp org yg mengubat tu bgt mungkin adik terpijak sarung ular yg terpisah2 gitulah..adik akk lelaki yg kene ni dl..tp tak tau lah betul ke tak kan..
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
kwn aiols kene kt pipi...merana gile heols ckp...dh pikir mati jer heols mase tu sbb x thn sakit 1 kepale...
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
kiah_mai_pulak replied at 26-2-2020 03:49 PM
pengotor ke atok wan? mcm mana leh jangkit? ke.....................????

Bodohnya macam tenuk sister.. virus kayap ada dlm sarafjahh jika masa kecik ko kena chicken pox...dormant tggu masa jah heshe keluar balik.
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 01:23 PM | Show all posts
nasib baik tak kena kayap di mulut..
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 02:06 PM | Show all posts
kena ambil vaccin lah,
katanya most orang berusia 50 tahun, bawa kuman ni dalam badan..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list