Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
14056
View
162
Reply

Akibat Kayap

[Copy link]

Author: Janna92       Show all posts   Read mode

Post time 27-2-2020 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 27-2-2020 09:54 AM
kenapa iols mcm pernah dgar org kata semua org akan kena chicken pox?

Ye kan... ada org kata kena skali je lifetime

Tapi i penah borak dgn doktor and he said that x semesti...bole kena lagi if kuman chicken pox yg berbeza
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-2-2020 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Kayap jgn buat memain... ketidak keselesaan itu akan wujud ya sepanjang keberadaan ianya menempel d badan....
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Janna92 replied at 27-2-2020 12:20 AM
Kayap (shingles) merupakan suatu penyakit yang ditakuti oleh masyarakat Melayu kerana wujudnya k ...

Terima kasih info berguna.

Ternyata dia berbeza dgn jangkitan fungus bagai tu.

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah kena kayap masa pregnant,
Dia punya sakitttt yaaaaa ampunnnnnn
Seminggu mc...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Wakefield replied at 27-2-2020 12:30 AM
Bukan sebab pengotor. Virus kayap ni sama dengan virus chickenpox. Once dah pernah kena chickenp ...

Adoi penah kena ciken pox ni. Emm rasanya ramai yg penah kena ciken pox kan.

Risau plak dahla selalu stress
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:23 PM | Show all posts
SalenaGomez replied at 27-2-2020 12:06 PM
Ye kan... ada org kata kena skali je lifetime

Tapi i penah borak dgn doktor and he said that x  ...

aku kena chicken pox 2x..

tipu la sapa yang kata sekali je kena seumur hidup


Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
luluaurora replied at 27-2-2020 12:16 PM
Pernah kena kayap masa pregnant,
Dia punya sakitttt yaaaaa ampunnnnnn
Seminggu mc...

Aduhh makin takut baca komen2.Patutlah chef wan terjerit2 kesakitan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:25 PM | Show all posts
tgk kat ig chep semalam, kawan dia bw perawat traditional cina utk ubat kayap kat hospital.

i was wondering, tak marah pulak ke pihak hospital drg mandai2 bawa perawat traditional masuk, buat rawatan kat situ..

tapi kalo tanya chep wan satgi, tak pasal kena laharan..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti ada yg confuse kayap dgn kurap..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
bulan_gerhana replied at 27-2-2020 08:34 AM
nak kene pi jumpe pasha sendal la gamaknye

eh kak lina pom pom pun bole kannn .. mau ke depa ...

Suruh mamisha aci tak
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:36 PM | Show all posts
kayap boleh kena kat kemaluan jugak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 27-2-2020 12:16 PM
Adoi penah kena ciken pox ni. Emm rasanya ramai yg penah kena ciken pox kan.

Risau plak dahla s ...


Kena kawal stress. Huhu. Stress faktor penyumbang macam-macam penyakit.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:38 PM | Show all posts
cash gitew
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku kalau dlm situasi ex wife chepwan pn mau aku ke sana sini wat food review
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 01:11 PM | Show all posts
GWS Chef Wan..
iolls nak kongsi pengalaman, dlu masa kecik iolls pernah kena kayap.. kayap selendang
org dulu2 kata kalau kayap tu bersambung boleh bawak maut
yg sembuhkan iolls tu ustaz.. dia baca ayat2 al quran, lepas tu bg daun apa ntah tutup bahagian kayap tu.. seminggu jugak la iolls kena jd vegetarian.. bila org masak dlm rumah iolls kena duduk luar, kalau tak, bahagian kayap tu bertambah gatal & pedih
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
kayap sbb dlu chicken pox tak abes kelua or xpenah kene langsung
sis kene mase form 4 tau nenek sis trus ingt kene buatan org..sbb sakit dia phewww azabbb..tp sebaik ayh sis bijak bwk pg pakar kulit dpt ubat 2mgu lps tu settle dh ..kene kt leher weyh meranaaaa sakit dia
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Urghhhh. Meols terus gugel Kayap ni hapa.
Oh noooooo.... Geli nyaaaaaaaa
There goes my Japanese food telur ikan
Geliiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Si Serena dok ke hulu hilir mintak support bisnes ibu tunggal. Pastu masa dia tunjuk koleksi beg dia, nampak dia pakai cincin Bvlgari. Puluh ribu tu. Mak sakit ni jagalah. Slalu org amputate kaki sebab diabetes tak lama hidup.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 02:33 PM | Show all posts
ruam kayap tu kalau datang dia datang banyak or sebiji dua...
my doter yg kecik ni dia ambik vaksin chicken pox...
so bila dia kena chicken pox...\
demam dia x kuat and biji2 tu kluar x sampai 10 biji pun..
but once in a while ..she do gets biji2 tu sebiji dua...ada air ..then pecah kering...
takde pulak dia kata sakit...
yg tu apa pulak eh...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 02:36 PM | Show all posts
Janna92 replied at 27-2-2020 01:39 AM
~ Dugaan besar keluarga Serina Redzuawan, ibu kena potong kaki - Chef Wan pula terkena penyakit kaya ...

kalau dah gangrene tu potong je lah...
at least itu ikhtiar terakhir...
dengan izin Allah mungkin dia survive...
kalau tak buat apa2 umpama tunggu mati je lah...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list