Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
14425
View
162
Reply

Akibat Kayap

[Copy link]

Author: Janna92       Show all posts   Read mode

Post time 27-2-2020 09:38 AM | Show all posts

jgn dekat dgn tetek kak kiah
takut bergoyang sampai jatuh ke lantai
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-2-2020 09:40 AM | Show all posts
ira_229 replied at 27-2-2020 12:25 AM
Virus yg berasal dari chicken pox yg aktif balik.

Saya pun diberitahu doktor pasal ni jugak. Kayap ni asalnya dari virus chicken pox. Chicken pox cuma sekali kena seumur hidup. Selepas tu akan jadi kayap sekiranya berjangkit. Berlainan dgn demam campak, berulang2 kali boleh kene.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 09:42 AM | Show all posts
semoga cepat sembuh chef wan..semoga dah baik nanti jgn la sesuka hati memaki hamun org pastu salahkan setan yg merasuk
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
sisgaranghokey replied at 27-2-2020 08:50 AM
kayap ni mcm kurap gak kan?

choi.. minta jauh sisssss

Bkn kurap.. kurap sebab pengotor.. ni sakit saraf.. sepanjang saraf tu merah or gelembung. Virus datang bila imun lemah
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Seram pulak.. nanti dah tua imun dah lemah, macam2 penyakit... ada tak cara nak kuatkan imun
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Takutnya.. kira dia mcm makan isi lah ye..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 09:54 AM | Show all posts
SalenaGomez replied at 27-2-2020 12:33 AM
Betul2...kayap ni dieebabkan peaktifan semula virus Chickenpox  yg menyorok dlm saraf manusi ...

kenapa iols mcm pernah dgar org kata semua org akan kena chicken pox?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 09:56 AM | Show all posts
umbut replied at 27-2-2020 09:46 AM
Bkn kurap.. kurap sebab pengotor.. ni sakit saraf.. sepanjang saraf tu merah or gelembung. Virus d ...

Scarynyaaaaaaaaaaaa


Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by umbut at 27-2-2020 10:07 AM
Orix replied at 27-2-2020 09:54 AM
kenapa iols mcm pernah dgar org kata semua org akan kena chicken pox?


Setau aku semua org akan kena chicken pox. Selalu waktu kecil.. tak tau pulak ada yg dah tua pun x pernah kena

Aku generasi lama.. mungkin new generation baby  dah diberi vaksin...selamat
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 10:03 AM | Show all posts
Adoi shingles ni mmg menyakitkan. Blum kene tapi penah menjaga orang yg kena tu, Leh haru biru dunia ni, ..cam aku pun terkene shingles tu kaw..  

Smoga cepat sembuh cepwan. Walaupun mulut takde insuran tapi bab jaga mak, ex-wife dan anak2 tu mmg tiptop la.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 10:27 AM | Show all posts
aku kecik2 kena chicken pox. takut pulak bila baca komen forumer diatas. btw tq for the info
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 10:29 AM | Show all posts
macam STD ye bentuk kayap ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Ex wife dia dah bercerai ke dgn husbandnya? Kenapa kena duduk rumah chefwan? Mulut chefwan mang hansuang tapi dia memang jaga kebajikan mak & his ex wife. Kesian juga kena potong kaki. Nak membebel pun dah terlambat. Pengajaran kepada semua termasuklah iols juga.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 10:45 AM | Show all posts
Madel replied at 27-2-2020 08:11 AM
Petua ubat kayap org tua2
Cari mak janda kawen dgn lelaki bujang
Suruh mak janda tu ubatkan..

Mak mertua i antara yang pandai ubat kayap ni. my MIL dulu janda kawin ngn teruna. Sepanjang i duduk sebelah rumah dia ni, ramai la juga pesakit kayap yang telah dia ubat. Cara dia sama lah macam apa yang ditulis kat atas ni. Cuma sekarang ni dia dah tak nak kalo orang suh ubatkan. Sebab dia dah tak larat. Sekian dari saya menantu kepada pengubat kayap.

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
hawaM replied at 27-2-2020 02:45 AM
Mak mertua i antara yang pandai ubat kayap ni. my MIL dulu janda kawin ngn teruna. Sepanjang i dud ...

Asalkan janda kawen bujang, insyallah mujarab
Cam iols dulu., makcik iols je yg ubatkan..dia bukan bomoh ke bidan pun.
Dkt sebulan menahan bisa , kayap kat perut..demam mcm nak lumpuh 1 badan.
Gi klinik doc kasi ubat tahan sakit, antibiotik, deman, injek sajok.
Last2 nenek iols suh balik kampung, suh makcik iols cuba.
Alhamdulillah, baik smpai skrg, bekas parut kayap yg itam2 kat perut pun dah putih bersih cam asal lepas pakai sabun gelenggang.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Janna92 replied at 27-2-2020 12:20 AM
Kayap (shingles) merupakan suatu penyakit yang ditakuti oleh masyarakat Melayu kerana wujudnya k ...

Bagus betul info ni. Jelas dan senang faham. TQ for sharing. Aku baca sampai abes kot.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 11:08 AM | Show all posts
kiah_mai_pulak replied at 26-2-2020 11:49 PM
pengotor ke atok wan? mcm mana leh jangkit? ke.....................????

apo kak kiah....
yg pengotoq tu kurap...kayap ni virus tau
Beni penah kena dulu, mmg x leh tido
pedih yg amat
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 11:25 AM | Show all posts
cuma nak tanya, Qamal tu adik angkat cepwan ke.. mesra nauu mereka berdua.. untung dia cepwan bawa dia jalan2 sana sini. ke PA dia, tp slalu PA blkg tabir je..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 11:28 AM | Show all posts
Suka thread macam sangat informative. Terima kasih TT.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 11:39 AM | Show all posts

semoga cepat sembuh chef wan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list