Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
14088
View
162
Reply

Akibat Kayap

[Copy link]

Author: Janna92    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-2-2020 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Janna92 at 3-3-2020 08:11 PM

Akibat Kayap
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 26-2-2020 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
pengotor ke atok wan? mcm mana leh jangkit? ke.....................????
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2020 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kayap bahaya wehhhhh..adik ai penah kena,xtaw drpd mana dia dpt..tp mujur x byk sgt..smpai skrg still ada lg parut kayap tu..xtaw nak hilangkn caner dah..jd hitam je kt tmpt bekas kayap tu..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Bisa kayap ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by annadonna at 27-2-2020 12:19 AM

Kayap kalau bertemu hujung dan pangkal orang kata mati
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
kiah_mai_pulak replied at 26-2-2020 11:49 PM
pengotor ke atok wan? mcm mana leh jangkit? ke.....................????

Kayap bukan sebab pengotor zisss...calm your bubis ok...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
kiah_mai_pulak replied at 26-2-2020 11:49 PM
pengotor ke atok wan? mcm mana leh jangkit? ke.....................????


Kayap bukan pasal pengotor. Kayap ni pasal virus yg hibernated dalam badan sekian lama yg attack balik bila sistem imun lemah. Pasal tu most pesakit kayap orang tua atau org yg immune lemah
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Orang tua senang kena sebab immune system tak kuat..saja je kawan2 dia dekat2 sentuh mcm tu penyakit boleh berjangkit kalau immune tak kuat.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
annadonna replied at 27-2-2020 12:18 AM
Kayap bukan pasal pengotor. Kayap ni pasal virus yg hibernated dalam badan sekian lama yg attack ...


Virus yg berasal dari chicken pox yg aktif balik.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
annadonna replied at 27-2-2020 12:18 AM
Kayap bukan pasal pengotor. Kayap ni pasal virus yg hibernated dalam badan sekian lama yg attack ...

ooooooooooooooo.......
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
kiah_mai_pulak replied at 26-2-2020 11:49 PM
pengotor ke atok wan? mcm mana leh jangkit? ke.....................????


Bukan sebab pengotor. Virus kayap ni sama dengan virus chickenpox. Once dah pernah kena chickenpox, kita ada risiko utk kena kayap. Virus ni ada tersembunyi dalam badan, dia attack bila immune system kita menurun. Tu orang tua biasa kena. Orang muda pun boleh jugak. Orang muda yang stress. Maka, hindarilah stress.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Pernah kena. Solution dia iols sapu dettol raw xbancuh air. Memang ibarat curah air panas atas kulit

Esoknya dia kering tarik kulit tu mcm plastik
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by SalenaGomez at 27-2-2020 12:34 AM
annadonna replied at 27-2-2020 12:18 AM
Kayap bukan pasal pengotor. Kayap ni pasal virus yg hibernated dalam badan sekian lama yg attack ...


Betul2...kayap ni dieebabkan peaktifan semula virus Chickenpox  yg menyorok dlm saraf manusia...so sesapa yg pernah kena chickenpox ada possibility utk kena kayap ni if virus yg menyorok tu keluar

Virus ni akan aktif if sistem imun kita jd sangat2 lemah..cth terlalu stress
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Kayap kalau dapat rawatan elok cepat aje sembuh. Skrg perubatan dah moden penyakit kayap bukan rare. Prosedur perubatan Malaysia dah champion sgt nak handle kayap kecuali chefwan ada komplikasi lain
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah la aku kena chickenpox 3..dan pernah sekali kena kayap.. Kat bahu
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 01:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagusnya Chef Wan ni..
Jaga janda hingga ke akhir hayat org tu.... Berabih berpuluh ribu demi rawatan dia dan upah perawat, penjaga..
Sian jugak kat janda nya tu.. Kalau dah memang nafsu makan tak boleh dibendung.. Kini udah sakit pulak... Aduh kesiannya... Camne nak pantang makan pulak nnt ni.. Kasian sungguh la...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 02:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedihnye baca
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 02:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Siannya pasal ex wife tu, tapi betul la cepwan kata, buat la apa pun selagi dia masih hidup sebab dia tetap mak kepada anak2 cepwan. Gws cepwan
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 06:35 AM From the mobile phone | Show all posts
kiah_mai_pulak replied at 26-2-2020 10:49 PM
pengotor ke atok wan? mcm mana leh jangkit? ke.....................????

Apa punya statement la? Fahamkan apa itu kayap.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 06:36 AM From the mobile phone | Show all posts
annadonna replied at 26-2-2020 11:16 PM
Kayap kalau bertemu hujung dan pangkal orang kata mati

Dah 2020 ni nokz....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list