CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 20168|Reply: 149

Bunga Citra Lestari (BCL) akan buat persembahan bersama Ronan Keating pd 29hb Fe

  [Copy link]
Post time 26-2-2020 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Penyanyi Bunga Citra Lestari alias BCL (36) dijadwalkan akan tampil dalam konser bertajuk 'Romantic Valentine Concert with Ronan Keating featuring Bunga Citra Lestari & Christian Bautista'.

"Walau sedang berduka, BCL (Bunga Citra Lestari) memastikan secara profesional dirinya akan tetap tampil, pada konser bersama Ronan Keating," kata Yenny Erlin.

"Jadi, ini sebuah hal positif bagi BCL (Bunga Citra Lestari) untuk dapat terus berkarya dan BCL yakin, almarhum suaminya pun pasti menginginkan hal ini juga," ujar Yenny Erlin.

Petikan dr Artikel ini telah tayang di Tribunnews.com.

*ibu2/bpk2 klu mau di translate bisa ya...
*wlu dlm iddah nie adalah tuntutan keja ya....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-2-2020 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Good luck dik Unge
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
All the best BCL
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 01:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Tiba-tiba teringat.. Kaka kena previva phd 18.7 sedangkan mak baru menghadap ilahi 3.7.

Tahap ketabahan kena kental.. Demi meneruskan hidup ;(

Moga BCL tabah menempuhi fasa kehilangan.. 5 tahun pun mungkin belum dapat melupakan.. huu
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 01:55 AM | Show all posts
kalau kat malaysia dh kena hencap kenapa keluar waktu eddah
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
aldilla_zahraa replied at 27-2-2020 01:55 AM
kalau kat malaysia dh kena hencap kenapa keluar waktu eddah

Keluar balik rumah mak bapak pon teruk kena maki dlm youtube /fb hahaahahahaahaha
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Kebabomb at 27-2-2020 07:54 AM
aldilla_zahraa replied at 27-2-2020 01:55 AM
kalau kat malaysia dh kena hencap kenapa keluar waktu eddah


Kalau kerja macam mana? Takkan nak ambik leave hingga habís iddah...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 08:08 AM | Show all posts
Kebabomb replied at 27-2-2020 07:52 AM
Kalau kerja macam mana? Takkan nak ambik leave hingga habís iddah...

ada baca kalau kerja boleh cuma jangan berlebihan maksudnya berpakaian, bersolek berlebihan
eh tolong ustajah2 forum bagi pencerahan

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-2-2020 08:29 AM | Show all posts
Kebabomb replied at 27-2-2020 07:52 AM
Kalau kerja macam mana? Takkan nak ambik leave hingga habís iddah...

Kalu kje boleh keluar rasanya..tp klu kje penyanyi x pasti la kira kje ke tak..lgpun nyanyi dan menari haram utk wanita..
#jangankecamkebenaranitupahit
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 08:39 AM | Show all posts
Kebabomb replied at 27-2-2020 07:52 AM
Kalau kerja macam mana? Takkan nak ambik leave hingga habís iddah...

keje bole... tu kan namanya cari rezeki... tapi idak la boleh bersuka2.. attitude kene jaga... iols ade 2 kelig yg baru kematian somi... akak iols pun sama baru kematian suami..

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
aldilla_zahraa replied at 27-2-2020 01:55 AM
kalau kat malaysia dh kena hencap kenapa keluar waktu eddah

Ye lah perut pun perlu diisi kenalah keluar bekerja. Dah gitu bidang kerjanya, dan mungkin duit dah ambil kerja perlu di lunaskan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
arffa replied at 27-2-2020 08:41 AM
Ye lah perut pun perlu diisi kenalah keluar bekerja. Dah gitu bidang kerjanya, dan mungkin duit da ...

Dari segi etikanya mmg tak boleh breach contract. Esp kalau mmg dah bertahun persiapannya...

Nak camana mmg itu bidang kerja dia. Arwah suami pon tahu bidang kerja dia begitu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
TravellingBear replied at 27-2-2020 08:47 AM
Dari segi etikanya mmg tak boleh breach contract. Esp kalau mmg dah bertahun persiapannya...

Na ...


Iye ingat kontrak ni boleh terbatal dengan masalah peribadi kita ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Ustajah mode onzz.
Pompuan dlm edah boleh keluar bekerja tp bersyarat. Dia kene pergi keje & balik terus kerumah pas abis keje. Tak bole singgah berjimba,  mengopi or dating new bf cthnya. Penampilan tak bole over makeup or dress up dgn niat nk menggoda. Mcm BCL, dia seharusnya menghormati waktu edah 4 bulan 10 hari walopon dia da sign concert contract. Boleh je tukar artis lain for the time being. BCL pon duit berlambak, dia tak perform for 4 mths pon duit dia tak abis mkn. Pompuan dlm edah ni hati mental blum kuat sepenuhnya. Bygkn dlm concert Ronan keating & BCL, tetiba ada adengan peluk or kiss tgn or pipi..kan jatuh haram hukumnya & berdosa.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
djzara81 replied at 27-2-2020 08:51 AM
Ustajah mode onzz.
Pompuan dlm edah boleh keluar bekerja tp bersyarat. Dia kene pergi keje & balik  ...

itu kalau kite..Indon tu lain kisahnye...tgk pengebumian diorang pun dah bercampur aduk..diorang Islam kafir pun boleh kawin..x pyhlah nk sesak sgt fikir dlm idah ke idak bcl tu..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
djzara81 replied at 27-2-2020 08:51 AM
Ustajah mode onzz.
Pompuan dlm edah boleh keluar bekerja tp bersyarat. Dia kene pergi keje & balik  ...

Kt tanah perkuburan pon selamba je peluk cium kwn lelaki...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-2-2020 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Kerusijati replied at 27-2-2020 08:55 AM
itu kalau kite..Indon tu lain kisahnye...tgk pengebumian diorang pun dah bercampur aduk..diorang I ...

I pon terkejut tgk ms pengkebumian tu. Bcl pon siap blh laga2 pipi dgn lelaki. Lps tu tgk yg dtg tu siap yg bersleeveless lagi. Tp yela orang sana yg kaya mmg hidup diaorg ala kebaratan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Kerusijati replied at 27-2-2020 08:55 AM
itu kalau kite..Indon tu lain kisahnye...tgk pengebumian diorang pun dah bercampur aduk..diorang I ...

Tula psl. Bukan depa kesah pon kan?
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 09:07 AM | Show all posts
Acik2 forum jah
yg fefeling BCL overly sad
smpai tak boleh bangun kekdahnya
sbb wanita terbahagia
dapat suami yg amat best dlm dunia
pdhal tgk BCL pun tau
jenis hati kental
dh keja dia dh lifestyle dia mmg begini
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
misspokoyo replied at 27-2-2020 08:58 AM
Kt tanah perkuburan pon selamba je peluk cium kwn lelaki...

Exactly.  Kt rumah duka aritu pon sama.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 05:45 PM GMT+8 , Processed in 0.136999 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list