Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3056
View
95
Reply

[KOREA] TVN HI BYE, MAMA! [KIM TAE HEE, LEE KYU-HYUNG, GO BO-GYUL]

[Copy link]

Author: eddlisa_uyuk    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 27-2-2020 01:54 PM | Show all posts
bru layan  drama ni... menangisss... mmg sedih... x saba nak tgk sambungan dia... mmg drama wajib selepas ini....
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-2-2020 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 27-2-2020 12:26 PM
haha..iols pun suka kawan hero chocolate yg dah mati tu..
dia ada dlm money game tapi jadi jahat. ...

aah...membe iols ckp makin tmbh stress dia tgk money game tu...tp dia minat gile hero tu..so bertabah je layan..haha

nnti klau drama park seo joon tu best gile...br iols tgk..setakat ni carik drama lain dulu...

ok..done ot..
x ot mmg x sah..

drama ni category comedy kn...
tp klau pasal mak ngan anak biasanya byk sedih la kot kn..
dh lama x layan drama sedih...so blehla layan perasaan sekali sekala..huhu

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 26-2-2020 10:37 PM
Dlm cerita ni anak dia girl..tapi actually in reality budak yg bwk watak anak tu boy..tapi cantikl ...

Haa betulkan... selama ni memang I ingatkan budak tu girl... memang cantik...

Ada la rupa sikit bahagian mata kot... sebab mata besar... hehehe...

Uols! I dah tengok citer ni memang best la... boleh tak I nak tukar speku... rasa macam boleh happy ending je sebab kononnya conditions dia jadi human dalam 49 days tu...

Yes betul citer ni sedih uols tapi tak sangka pulak ada selit lawak... scene hantu2 tu... tak la stress sangat sebab sedih je kan...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
wima replied at 27-2-2020 09:33 AM
iols x minat kim tae hee...tp suka cerita fantasy mcm ni...teringat plak dulu2 moyan tgk 49 days...
...

Welcome back uols!

Jom layan citer ni... I tengok citer ni sebab Looney jugak... hehehe... plus nak tengok Kim taehee...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Seriously best citer ni... I takde la minat sangat genre fantasy... tapi citer ni boleh layan... chemistry between hero heroin pun bagus... awal episode tu sweet gila masa diorang dating... rasa macam kejap sangat scene tu... apasal la tak tunjuk lama sikit scene awal tu...

Kesian kat Ganghwa tu... sampai phobia nak operate patient... memang sedih la wife passed away... preggy pulak tu...

Tak sabar nak tengok next episode... rasanya tak sedih la kot sebab Yuri dah jadi human...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
wima replied at 27-2-2020 09:27 PM
aah...membe iols ckp makin tmbh stress dia tgk money game tu...tp dia minat gile hero tu..so berta ...

OT jap... citer Money game tu walaupun stress tapi best...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2020 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 27-2-2020 10:13 PM
Haa betulkan... selama ni memang I ingatkan budak tu girl... memang cantik...

Ada la rupa ...

Tapi mcm tak kenalah pulak dgn tajuk kalau happy ending..tapi memang kesian kat yuri tu..dah mati sblm sempat nak merasa nikmat ada anak..
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2020 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 27-2-2020 11:24 PM
Tapi mcm tak kenalah pulak dgn tajuk kalau happy ending..tapi memang kesian kat yuri tu..dah mati  ...

Eh... yela... ada 'Bye' kan...

Tapi i tak sanggup nak tengok kalau sad ending... 2 episode ni pun dah sedih...
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 27-2-2020 10:28 PM
OT jap... citer Money game tu walaupun stress tapi best...

uols layan ek...

pasal politik kan...
nmpknya uols enjoy layan drama politik skrg kan...
iols x mampu layan drama berat dlm usaha naikkan mood ni...haha
aide 2 pun iols x start lg uols..
peram dulu..xtau bile nk layan..
skrg layan perasaan sengih2 tgk cloy dulu..hihi
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 27-2-2020 10:15 PM
Welcome back uols!

Jom layan citer ni... I tengok citer ni sebab Looney jugak... hehehe.. ...

yup..lpas abih cloy nnti iols layan drama ni..

rs nk layan drama ongoing plak...
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
wima replied at 29-2-2020 11:49 AM
uols layan ek...

pasal politik kan...

Tak uols... money game tu pasal economy Korea... ada selit sikit je pasal politik... memang best... tapi heavy drama la... hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
wima replied at 29-2-2020 12:03 PM
yup..lpas abih cloy nnti iols layan drama ni..

rs nk layan drama ongoing plak...

Okay... first time kan Looney jadi hero... sebab tak pernah tengok pun dia jadi hero...
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
I suka la scene ni... plus lagu happy tu sedap dengar...
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Ala kenapa rasa cepat sgt drama ni abis 1 epi..
Ambik kau..lepas gian dah lama x mkn ambik order byk2..
Nmpk sgt gang hwa masih syg sgt kat yuri..

epi 3 byk part lawak...cuma epilog tu sedih..
Moral of the story masa kita hidup cubalah byk memberi drpd menerima..
Reply

Use magic Report

Post time 29-2-2020 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Busy betul schedule iols mlm sabtu
Berturut2 je epi baru kat Netflix..lps citer ni Hyena pulak..lps tu Itaewon Class..
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2020 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 29-2-2020 11:01 PM
Ala kenapa rasa cepat sgt drama ni abis 1 epi..
Ambik kau..lepas gian dah lama x mkn ambik order by ...

Memang lawak la tengok dia order macam2 tu... penuh meja dengan makanan... tengok favourite drama pulak tu...

Of course sayang uols... wife cantik pulak tu... iols rasa dia remarried tu sebab Seowoo jer...

Tapi sedih la part Ganghwa tengok Yuri & Seowoo kat childcare tu... after 49 days mesti lagi sedih... tak sanggup nak tengok...
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2020 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 29-2-2020 11:04 PM
Busy betul schedule iols mlm sabtu
Berturut2 je epi baru kat Netflix..lps citer ni Hyena pulak.. ...

Wahhh... 3 citer uols layan...
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2020 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa pulak jadi lepasni bila wife Ganghwa dah jumpa Yuri...

BTW Kim taehee ni walaupun cantik cool je tengok dia berlakon... takde nak control... air liur meleleh pun okay je...
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2020 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedih tengok cite ni, rasanya antra k drama yg akan ditonton tanpa tunggu habis semua. Tak nak maraton.

Tapi sedih2 cerita ni lawak2 cerita ni,  ada terselit peringatan juga.

Mati ni bila2 saja.  Kita tak tahu apa akan jadi pada kata saat berikutnya.

Kasih mak sampai bila2. Tengok aunty yg tak nak 'naik' sebab sakit (barah)  anaknya yg dtang balik. Which is true,  mak ni,  kalau anak sakit kronik,  dia la yg risau lebih.

Bagaimana mak yuri yang masih lagi berkabung dalam hati.  Di luar nampak tabah je..  Dalam hati dia yg tahu.  

Paling terkesan bila bomoh tu cakap 'ibubapa yg kematian anak tiada panggilan,  sebab tiada perkataan yg dapat gambarkan kepedihan yang mereka hadapi. '

Bila tengok scene yg nenek moyang berkumpul tak nak tinggalkan dunia sebab masing2 tunggu lelaki sulung setiap generaai untuk naik sama2, itu menggambarkan bagaimana msykt korea yg pentingkan nama keluarga yg diturunkan dari generasi ke generasi.  Tapi pengajarannya,  kita kena belajar redha meninggalkan apa d dunia.  Urusan dunia biar la orng yg hidup teruskan,  nak tertunggang ke,  terlanggang ke,  biar la.  Uruskan kita sudah habis..  Berehat la dengan tenang.

Kelakar juga bila tengok banyak generasi sekali masuk bilik 'consultation ' tu ..
Rasanya pengakhiran mungkin sedih.  Tapi I go for it...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2020 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by hotmak at 3-3-2020 09:37 AM

tak sabar nak tgk, sebab heroin dia je pun yg hero tu muka familiar tapi jenuh fikir dia berlakon cerita apa

hah tau dah, berlakon jdi drug addict prison playbook
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list