Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
260
View
0
Reply

Menjelang Lyon vs Juventus, pengaruh Cristiano Ronaldo dan Virus Corona Italia

[Copy link]

Author: Rizki_iki       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-2-2020 01:22 PM | Show all posts |Read mode
Lyon-vs-Juventus.jpg

Jurulatih Lyon, Rudi Garcia mendakwa dia tidak tahu Cristiano Ronaldo. Kata-kata ini muncul menjelang perlawanan Lyon vs Juventus pada hari Khamis (2/20/2020) jam pagi. Kenyataan itu datang kerana mungkin dia tidak tahu Ronaldo secara peribadi dan kerja berpasukan. Tetapi dari perspektif jurulatih, dia melihat Ronaldo sebagai pemain dunia profesional.

Perlawanan pertama ini akan diadakan di ibu pejabat Lyon, Parc OL, Perancis. Perlawanan ini sememangnya peluang untuk Lyon membuktikan diri mereka mampu bersaing dengan Juventus. Terutama dengan pemain bintang, salah satunya ialah Cristiano Ronaldo. Menurutnya Garcia adalah seorang pemain yang tidak pernah menyerah di lapangan dan di luar lapangan.

"Saya tidak tahu Ronaldo, tapi dia seorang profesional yang hebat, dia bekerja lebih keras daripada pemain lain, sebelum dan selepas perlawanan," kata Garcia dalam konferensi pers berita bola yang dipetik.

Dia sangat gembira bermain di padang bersama Ronaldo. Baginya, pemain dengan teknik dan kualiti yang menjadikannya pemain bertaraf dunia hari ini.

Bekas jurulatih AS Roma tidak mahu memberi tumpuan kepada menjaga Cristiano Ronaldo. Dengan tidak mengurangkan rasa hormat kepada bintang. Garcia menilai Juventus masih mempunyai segelintir pemain berkualiti di setiap baris mereka. Seperti Paulo Dybala dan Gonzalo Higuain yang semua mesti dijaga dengan baik oleh Lyon.

"Tidak ada pelan anti-Ronaldo, kita mesti bersedia menghadapi semua juara Jika kita melaksanakannya, kita juga memerlukan pelan anti-Dybala dan anto-Higuain.Ada terlalu banyak pemain yang baik dalam pasukan ini untuk mengatasi satu sama lain. "jelas Garcia.

Pertandingan di Parc OL tidak akan dimeriahkan oleh penyokong Juventus. Kerana wabak Virus Corona yang masih menjangkiti Itali. Orang Perancis juga menutup kedatangan penonton yang akan sibuk ke stadium di Lyon.

Malah jurulatih Juventus, Maurizio Sarri telah diperiksa terlebih dahulu sebelum pergi ke Lyon. Dia mesti menunjukkan sijil yang sihat yang diperoleh selepas peperiksaan. Ini pastinya membuat Sarri mengkritik peraturan ini yang terlalu ketat di Lyon vs Juventus. Baginya masalah virus ini adalah tanggungjawab dunia bukan sahaja Itali sahaja.

"Ini (Virus Corona) adalah masalah Eropah dan global, bukan masalah Itali. Di Itali, kami membuat 3,500 ujian untuk Corona Virus dan oleh itu mempunyai keputusan ujian yang lebih positif (dijangkiti virus Corona), "kata Sarri dalam sidang akhbar pada Rabu (2/26/2020).

Sarri seterusnya berkata Perancis tidak melakukan banyak ujian seperti Itali. "Di Perancis, anda mempunyai sekitar 300 ujian dan jelas kadar positif (dijangkiti corona) jauh lebih rendah. Jika anda melakukan banyak ujian seperti yang kita lakukan, anda mungkin akan mempunyai banyak hasil positif juga. Oleh itu, peminat kami mempunyai hak untuk berada di sini, "kata bekas jurulatih Chelsea itu.

Untuk melihat ramalan perlawan boleh berada di sini Lyon vs Juventus.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list