Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8514
View
285
Reply

[Jenayah] #1 Saksikan Video Siti Kasim - Suaram bidas pertuduhan 'tak masuk akal': Wong Yan Ke mengaku tidak bersalah atas tuduhan dengan sengaja mengaibkan dan mendatangkan marah NC UM! #justice4wongyanke

[Copy link]

Author: I.am.PH       Show all posts   Read mode

Post time 25-2-2020 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
orgsepang replied at 25-2-2020 07:14 PM
Akak SR.
Tak kira budak ni bangsa apa, kalau dah kurang ajar begitu memang padan muka!

Bagus jugak thread ni.....

Ramai MN yg aktif dulu muncul nk padan kan muka apek jinjang ni.....
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 25-2-2020 07:21 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 25-2-2020 07:17 PM
Ingtkan dia lepas hari tu & tak didakwa sbb ada yg bekap dia......

Polis skrg ni tunggu masa je ...

semoga PDRM berkuasa seperti dahulu kala
makkk... bunyi mcm dah lama
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
I.am.PH replied at 25-2-2020 06:06 PM
Tiadakah rasa belas kasihan dan simpati dari warga forum ini? Saudara Wong Yan Ke hanyalah menyampai ...

Ada banyak channel boleh dibuat.. Kenapa pilih protes pada hari bahagia pelajar lain? Sekarang sila le protes depan hakim plak
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 07:23 PM | Show all posts

beribu anak anak berbangsa Cina dan parents mereka DAP bergraduasi ---- tak ada yg bersikap biadap macam pelajar ni ... boleh bersuara --- tapi biar di saluran yang betul.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 07:24 PM | Show all posts
I.am.PH replied at 25-2-2020 07:07 PM
Komen-komen di sini merupakan satu indikasi yang adanya urgency mewujudkan pemahaman civil society s ...

tidak sama sekali

kami yang melayu elok je masakkan laksa untuk kumpulan anak jiran cina kami berniaga di sekolah sempena hari usahawan

yg sopan berbudi bahasa meminta bantuan... kita pun layan dengan cara yang sama baik
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 07:24 PM | Show all posts
cingcong : ˹ʹ This is Sparta
translation : Ini tanah malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang silap besar la buat time MAJLIS ISTIADAT KONVOKESYEN. Wrong channel.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Selayaknyalah! Padan muka.

Rukun Negara yg ke-5
"kesopanan dan kesusilaan"
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 07:29 PM | Show all posts
DAP tak dtg tolong ka?
dia org pun tgh nak selamatkan parti sendiri
mana ada masa maaaa...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
I.am.PH replied at 25-2-2020 06:06 PM
Tiadakah rasa belas kasihan dan simpati dari warga forum ini? Saudara Wong Yan Ke hanyalah menyampai ...

Aku x kesian pada makhluk kurang ajar x de adab...x ada tatasusila..org yg x de tamadun je yg sokong budak ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahahahahahahahahha padannn mukaaaa

Nasib baik kau belajar lat universiti MALAYA tau
Kalau kat universiti china tanah besar china, mau kene tembak dh kau ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu kau jerit2 xda adab kat majlis org..  berani sebab nanti ada yg datang backup kan...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 07:35 PM | Show all posts
Motip target kat forum Cari utk penyatuan bangsa. Eh hello...ko pegi tengok komen2 kat forum Lowyat, comment section kat Malaysiakini, The Star bla bla...kat situ lg banyak yg racist.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Serve u right! Sbgai alumni UM, aku rasa malu & gerammm..memang patut ah beng ni didakwa. Mana p bekap DAP? Harap sgt DAP ni diharamkan oleh ROS. Parti rasis, penyokong pengganas..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
sape suh protes xkena tempat..tempat yg ada protokol..tmpt org meraikan hari bahagia dh skroll. . ko dok buat protes..mendapatla...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah itulah sebaiknya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-2-2020 07:42 PM | Show all posts

Malangnya nasib Saudara Wong Yan Ke, beliau menjadi kambing hitam dalam permainan politik sekarang ini. Seolah-olah Saudara Wong Yan Ke ini adalah bogeyman yang patut dihukum. Sepatutnya selepas bergraduat Saudara Wong Yan Ke boleh mula bekerja, tetapi nasib tidak menyebelahinya. Sekiranya tidak ada perintah mahkamah ini barangkali Saudara Wong Yan Ke menjadi rakan kerja saya.

#justice4wongyanke

UM grad confirms will be charged tomorrow over convocation protest against VC
Tuesday, 25 Feb 2020 07:00 PM MYT



KUALA LUMPUR, Feb 25 Universiti Malaya (UM) graduate Wong Yan Ke today confirmed that he will be charged tomorrow over his October 2019 protest against the universitys vice-chancellor Datuk Abdul Rahim Hashim during his graduation ceremony then.

Wong said he received a call from the police informing him to present himself at the magistrates court in Kuala Lumpur over his protest during UMs convocation ceremony.

I will be charged under Penal Codes Section 504 which is about breach of peace and public order, the civil engineering graduate told Malay Mail, adding that he will be present at the court building tomorrow morning with his lawyer.

Section 504 of the Penal Code covers the offence of causing intentional insult with intent to provoke a breach of the peace, and imposes the penalty of a maximum two-year jail term or fine or both upon conviction.

On October 14, 2019, Wong had staged a solo protest during UMs 59th convocation, and he was said to have carried a placard bearing the words Undur VC (Step down VC) and Tolak Rasis (Reject Racist) and shouted Ini tanah Malaysia (This is Malaysian soil) onstage when receiving the scroll for his bachelors degree.

UM issued a press statement the next day criticising Wongs actions, which it said was a breach of protocol and had allegedly tarnished the universitys name.

It also said then that it lodged a police report over the incident.

Following that and other police reports lodged against him over the protest, Wong was questioned by the police on October 16 for investigations under Section 504.

Wong previously told the media that his protest was an act of last resort after previous attempts to engage with the vice-chancellors office, and also criticised the vice-chancellors speech in the Malay Dignity Congress held the same month which had alleged racial elements as allegedly damaging to the universitys reputation.

Abdul Rahim had reportedly spoken about the decline in Malays political dominance and that Malay privileges were being questioned, among other things.


Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Padan muke cina dapig muke hodoh
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-2-2020 07:44 PM | Show all posts
#voiceforthevoiceless
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list