CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 1654|Reply: 19

Covid-19: Wanita Diugut Bunuh Sebab Enggan Bunuh Anjing Peliharaan

  [Copy link]
Post time 25-2-2020 05:41 PM | Show all posts |Read mode
Kejam! Seorang penyelia bangunan dirakam memukul dua anjing hingga mati.


Memetik Shanghaiist, dalam kejadian di Hebei, Shijiazhuang itu, suspek memukul dua anjing poodle yang dipelihara penduduk di apartment berkenaan.


Rakaman kamera litar tertutup (CCTV) menunjukkan lelaki terbabit mengacu sebatang paip besi ke arah seorang wanita yang memeluk anjingnya di lobi apartment berkenaan.




Kredit foto: Shanghaiist




Difahamkan, wanita itu cuba melindungi haiwan peliharaannya daripada dizalimi penyelia terbabit.

"Kalau kamu tak mahu bunuh anjing itu, saya akan bunuh kamu juga!" berkali-kali suspek mengugut.


Menurut laporan, tidak lama selepas kejadian, tular gambar menunjukkan dua bangkai anjing dan kes itu dikatakan kini dalam siasatan polis.




Kredit foto: Shanghaiist




Haiwan terbabit dipercayai dibunuh penyelia berkenaan kerana bimbang dengan penularan wabak Covid-19.







Bulan lepas, pakar kesihatan China mengisytiharkan bahawa haiwan juga perlu dikuarantin bagi mengelak penularan wabak berkenaan.


Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) bagaimanapun menafikan dakwaan virus itu boleh dijangkiti menerusi haiwan. - CARI




BACA JUGA: Campak Anjing, Kucing Dari Apartment Takut Sebar Koronavirus

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 25-2-2020 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Halah china ni. Ko melahap semua benda bergerak. Now kau bunuh semua benda bergerak. China bodoh sendiri yg create problem.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
bodoh gila leluhur parasit ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 06:02 PM | Show all posts
Kejamnya perbuatan
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Kejamnya, kenapa ko tak tangkap dan lepas dalam hutan kalau betul anjing tu ada virus?
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
mohon katok diri sendiri sampai mampos
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
bodoh gile..menatang tu jugak jd makanan korg kan..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh bertalu talu la cina ni...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 25-2-2020 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Inilah sifat penting diri manusia, mcm bumi ni dia yang punya.. Binatang jugak ada hak nak hidup
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak je aku purge diorang ni. Dulu ko makan anjing sekarang ko nak salahkan anjing?
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
makin hilang sfat perikemanusiaan. dh jd pntingkn diri tah2 sat g fmly sndri dbnuh smata nk slmatkn dri sndri.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2020 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Setuju 10000000000%
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2020 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Anjing tu tak salah.. Tapi sbb perangai angpa yg melantak semua benda.. Tu kena penyakit nCov. Now salahkan anjing pulak.  

Hamjad betul
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2020 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedihnya. Bertapa tuan anjing nk protect anjing, last kena bunuh jugak. Kejamnya, dunia bukan utk survival manusia saja, dasar bodoh penting diri.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2020 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Same la yg ade kat malaysia ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2020 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni la bila bertindak ikut emosi,

Dia tak baca ka pets bukan sebab covid ni? Kurantin untuk kurangkan risiko penularan.

Apa rasa ko anak kena pukul kaw2 depan mata...? Mesti sedih owner dia.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 26-2-2020 09:42 AM | Show all posts
Weiii kesian lah, kejam sangat. Tengok lah makin teruk jadi lepas ni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2020 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Harap jer negara nampak maju dan gah tapi mentaliti cam sampah.itulah china
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2020 11:57 AM | Show all posts
mentaliti sampah...

pakar kesihatan tu ckp virus tu takut blh berjangkatkan kucing/anjing kalo depa bercampur ngan org yg dah berjangkit. tu pasal kena kuarantin.

kalo dah tuan dia tak sakit binatang tu pun tak sakit...

korang yang mentedarah semua pastu salahkan binatang...

bodohnya punya org...  
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2020 02:17 PM | Show all posts
dah ko mentekedarah menantang bukan2, pet2 tu pulak yg disalahkan. dasar bodoh xle bawak bincang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-8-2022 09:17 PM GMT+8 , Processed in 0.831810 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list