Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
21599
View
455
Reply

[Tempatan] Bukan berita politik: Saksikan video menyayat hati, ibu murid paksa ustazah merangkak dalam kelas disaksikan murid lain. Ustazah dapat offer ke Jepun & link gambar ibu murid #1

[Copy link]

Author: I.am.PH    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 25-2-2020 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa ustazah tu sanggup buat..adoi la
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 25-2-2020 05:30 PM | Show all posts
chicozinn replied at 25-2-2020 04:31 PM
halah time ko skola dulu xpernah ke kena denda ketuk ketampi, jalan itik, berkubang dlm lumpur, ke ...

haaaaaaaaaaaa setuju,..

gerammm haih yg bekap mak bdk ni...cikgu jugak yg salah...jgn argue la kenapa cikgu buat..kenapa cikgu tak melawan...bukan semua org mcm kita berani...kita takde dlm situation cikgu tu time tu...

apa pun tak patut laaa suurh cikgu merangkak....aku kecik2 dlu penah gak kne merangkak...jadi je manusia ni haaaa


Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
jumpa makcik ni.. pecah muka dia aku tumbuk
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Korang2 yg marah kata merangkak ni tak boleh tau tak merangkak tu salah satu aktiviti dalam pendidikan jasmani? so anak2 korang tak boleh bersukanlah ye? tak boleh main or buat aktiviti yg macam lalu bawah sarang labah2 tu? Google lah uolsssss google, meols pun google kahkah
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 05:34 PM | Show all posts
i don't know tapi saya tabik parents students2 yg ikut ustazah tuh merangkak
parents didik anak deme bagus sangat
deme pun tak sanggup nak tgk ustazah tu merangkak seorang2...
itulah dinamakan ihsan...

dan kesian la aku pada si tukang rakam ni
xtau la nanti anak dia buat cmne kat dia bile dia tua..
ngeri nak bayangkan
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
siti_kus replied at 25-2-2020 04:13 PM
bukan tak boleh denda. tapi banyak lagi cara boleh. jalan itik ke ketuk ketampi ke. ni sampai suru ...

Takda beza pon jalan itik ke ketuk ketampi ke.dengan merangkak. Serupa binatang jugakkan? Bezanya tak pernah dibuat lagi banding jalan itik ketampi yg femes tuuu
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg tak paham nak attack forumer lain pulak.

Jawatan apa dia pegang. Ustazah mengerti???

Pergi lah banding ustazah sekolah lain ada ke perangai macam tu??? Soalannya ko mengajar agama. Ikut lah cara nabi.

Cikgu sbjek lain bukan agama pun takde denda barbaric macam ni.

Takde sapa bakcup mak budak tu bahlol. Mak budak tu patut pergi jumpa pengetua dan ppd. Bodoh.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahh maknya pon mcmlah tak pernah mendoggy. Serupa binatang terlolong jugakkan.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 05:41 PM | Show all posts
Edited by merrissa at 25-2-2020 05:44 PM
Yunho replied at 25-2-2020 04:39 PM
nak tanye kenapa ustazah sgt garang?
sy masa sekolah dulu ustazah sgt anti sy...sbb benak...
maki ...

ahahaha...sama mcm cikgu math aku
asik2 rotan bila x dpt jawab soalan
aku rasa makin bengap adalah
lepas tu suka banding2kan kita dgn students yg pandai
sepanjang cikgu tu ngajar aku xpernah lulus math aku....bengap gilerrr

tapi akhirnya cikgu tu berhenti...sambung belajar kot...ALHAMDULILLAH
kalo idak benak sampai now math aku WKAKAKA

then after cikgu tu berhenti cikgu lain ganti
elok cikgu tu ngajar xde pukul2
elok plak otak aku yg bengap ni juga...from zero to hero kauuuu
kesimpulannya AKU TAK BENGAPPP


Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
https://quranicparenting.com/didik-anak-kenal-allah/

Ikut cara nabi. Lagi lagi bila mengajar agama. Pergi tengok kelas agama lain approach ustazah macam mana.

Bukan ikut nafsu emosi. Baik ustazah baik emaknya yg nak viral tu. Ikut saluran betul. Pergi hospital buat laporan polis pengetu dan ppd. Bukan viral
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
i xstuju ustzah denda student mrangkak. i jgk xstuju mak bdk record ustzah mrangkak pastu upload bg org tgk smpai viral srata alam. klau bdk2 tgk guru snang dpijak2 cmtu boleh bt mereka hilang rsa hormat pd pndidik lg2 klau bdk nakal. nnti duk buli kwn, xsiap kje skolah klau kna tgur denda msti akn ugut cikgu nnti.

klau xpuas hti ftf je la slesai cara terbaik xperlu record. klau nk record sbg bukti knapa perlu nk upload tyang bg org luar tgk ! knapa student lain ikut ustzah mrangkak?? sbb mereka msih ad rsa hormat & ksian kt ustzh wlau ustzh garang nk mati tp mak bdk tu bangga ke boleh bt ustzh mrangkak then bg org luar tgk?
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahaaa panas tered ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
I bet sok2 tua anak dia suruh mak dia merangkak. Sebb dia dah wujudkan rasa ego dan bongkak pada seorang guru. Apa lagi ilmu yg terhormat klu bukan dari seorang guru? Tak kisahlah apa jenis pekrjaan pon as long as dia mendidik.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Kejamnya maknya budak tu suruh ustazah buat gitu..
Bodohnya ustazah pegi ikut cakap mak budak tu..

Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak budak ni, mmg xda akal eh
Kalaupun x viral pun, klu i jd bdk2 kelas ank dia, i xnk kwn dgn ank dia. Takut sehhh. Kang ada gaduh sikit ngan ank dia, mak nye dtg serang mak i pulak.
Ank acik ni patut kena pulau je satu sekolah.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 05:54 PM | Show all posts
walau apa pun salah ustazah tu...

(sbb ada terbaca cucu saudaranya anak kepada ibu tersbut melecet lututnya kena denda..)

makcik tu tak boleh buat ustazah tu depan anak2 murid dia mcm gitu....lepas tu rekoad pulak video...pastu bg pulak org lain tgk....apa yang makcik tu buat tetap salah...malah mengaibkan ustazah tersebut....

tapi anak2 yang ikut belakang ustazah tu mesti derang x sampai hati tgk ustazah derang kena macm gitu....respect pada parents yang anak2 mereka join ustazah merangkak...

klu ustazah ni hazab sgt perangainya or teruk sgt cara pengajaran dia...ada tak agak2 anak2 nak join merangkak sama..?

Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat fb dah kena serang dah fb mak budak ni. Ngn fb laki dia pun kena.
Dia niaga baju online.

Tp mcm ade gambar katanya dah kes dah selesai ntahla
Iols nk dengar penjelasan dr kedua2 pihak dulu kang tak masal2 ngn iols2 sekali kena merangkak sbb mengecam.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 05:55 PM | Show all posts
Austranesia replied at 25-2-2020 03:16 PM
itu la.tak penah dengan pelajar kena denda merangkak.setakat berdiri ,ketuk ketapi ,jalan itik tu  ...

budak2 zaman la ni jek x boleh kena denda2 sgt...sbb mak2 ayah generasi skrg lain mcm perangainya...

Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah settle kan..sedara budak ni ada up kt fb..
Rasanya dia ada ckp yg viralkan bukan parents.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 25-2-2020 05:55 PM
Kat fb dah kena serang dah fb mak budak ni. Ngn fb laki dia pun kena.
Dia niaga baju online.


Ya la diaorang ada bisnes..family bisnes katanya..siap dengan sedara2 parents tu pun kena hadap dengan netizens..
Apapun kita kena dgr dua2 pihak..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list