CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12
Return to list New
Author: CARI-MAL

Rasis, Tak Boleh Dipercayai Punca UMNO Tolak DAP

  [Copy link]
Post time 25-2-2020 04:38 PM | Show all posts
sweet_popcorn replied at 25-2-2020 02:45 PM
Sorry ye aku bkn ahso ...
Kalau PH jatuh sewaktu Pru atas undian rakyat aku terima Dap punca keka ...

yg nak jadi peem nuar....yg ebok nak sailaing nuar jemin...yg bergaduh ngan madey malam mesorat mat sabu lid calsberg ngan dap...yg ari2 nak soh madey letak jawatan geng2 pkr....yg kuar ph bersatu...yg salah umno pas??lu gile ke ape?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-2-2020 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
yg penting no dap haha

naik skit saham nobita dah takde kahkah
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku prasan dap tu agak diam sejak isu corona.. hambikk hang.. dok bangga sgt kan dgn dna depa.. pastu dok rasis dgn bgsa majoriti.. skali satu donia kecam..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
DAP penuh ular..same goes to PKR
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
julia5094 replied at 25-2-2020 04:36 PM
PH hancur di sebabkan perebut kuasa sesama mereka ok...there's no such thing as pintu belakang bil ...

Takde isu nak gulingkan tun sebab memang ada perjanjian peralihan kuasa.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingTomey replied at 25-2-2020 04:38 PM
yg nak jadi peem nuar....yg ebok nak sailaing nuar jemin...yg bergaduh ngan madey malam mesorat ma ...

Sebab pengkhianat dr Ph bersubahat dgn umno pas la gile
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
dizekni replied at 25-2-2020 03:46 PM
Kalo umno rasis you pun belum tentu ada kad pengenalan la ahmoi/ahbeng

Aku bukan cina
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 07:16 PM | Show all posts
sweet_popcorn replied at 25-2-2020 06:54 PM
Takde isu nak gulingkan tun sebab memang ada perjanjian peralihan kuasa.

Wonder jugak kenapa la tun tak mau bagi? Tun tak percaya kat abang non ke?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-2-2020 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
julia5094 replied at 25-2-2020 07:16 PM
Wonder jugak kenapa la tun tak mau bagi? Tun tak percaya kat abang non ke?

Not sure..tp memang ada perjanjian..bukan suka2 nak gulingkan tun
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Selama ni melayu buta.. tun m bagi masa setahun lebih je utk melayu lihat sendiri dap punya mission.. dari kes icerd,bendera,jawi, sekolah,atm,uni,hina raja, agama... sedarlah oooii
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Dap ni lain kali kalau nk memerintah berpenggal2 kena belajar la bermuka2
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
semua parti berasaskan kaum mmg sedia rasis. terima je la.. dah senario politik kita hasil dasar pecah dan perintah zaman penjajah begitu. parti satu kaum mengata parti kaum yg lain rasis tu apa la bezanya.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Masing masing jaga bangse masing masing,
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
sweet_popcorn replied at 25-2-2020 06:57 PM
Sebab pengkhianat dr Ph bersubahat dgn umno pas la gile

Ko dah jadi gomen..dah jadi pm menteri apegileko nk subahat ngan parti takdak kuasa? Sape yg gile?
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 09:11 PM | Show all posts
gaduh dgn bangsa DAPig dalam ni tarak guna

mereka tetap rasis dan sombong.

bangsa pondan kuat report
bangsa salahkan orang lain walhal sendiri jahat
bangsa kalahkan firaun punya takabbur
bangsa perasan smart, kaya dan syumul
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2020 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Sbb tu izzah angkat kaki dulu slps mng pilihanraya. Ade beberape factor selain mahathir.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-2-2020 02:09 AM From the mobile phone | Show all posts
kucingTomey replied at 25-2-2020 08:47 PM
Ko dah jadi gomen..dah jadi pm menteri apegileko nk subahat ngan parti takdak kuasa? Sape yg gile?

Tanya azmin knape dia plan mcm tu..boleh plak beramai2 ke sheraton..xkn kebetulan mp2 dinner kt situ?
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2020 03:11 AM From the mobile phone | Show all posts
sweet_popcorn replied at 26-2-2020 02:09 AM
Tanya azmin knape dia plan mcm tu..boleh plak beramai2 ke sheraton..xkn kebetulan mp2 dinner kt si ...

P la tanya azmin..dia yg mulakan..azmin tu timbalan pkr...org anwar dari 90 an lgi...madey yg bawak dia masuk umno..jdi setpol...menteri lantikan madey....madey tu pm...org bersatu...madey yg janji nk bg nuar..dia jugak yg belot janji...yg marah org2 pkr pan dap...madey jugak ygletak jawatan..muhyidin yg soh bersatu kuar pakatan..pakatan koleps...ko nampak xni...sedih la kau la dik
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2020 07:45 AM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 25-2-2020 07:29 PM
Selama ni melayu buta.. tun m bagi masa setahun lebih je utk melayu lihat sendiri dap punya mission. ...

Betul tu..
Dgn perangai timb2 menteri dap rasis yg lebih sudu dari kuah..bertugas utk bangsa diorg je..sumbangan2 utk bangsa diorg, sjk je..kalau bumis tak sedar lagi tak tahulah nk cakap apa.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2020 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
kucingTomey replied at 26-2-2020 03:11 AM
P la tanya azmin..dia yg mulakan..azmin tu timbalan pkr...org anwar dari 90 an lgi...madey yg bawa ...

Owh maksudnya ko nak kata MN xde kena mengena ke dgn kejatuhan PH? Azmin dgn muhyidin mmg dalang..dgrnya azmin ada mkn rasuah so azmin taknak anwar jd pm..benda ni mesti plan da lama..bukan kecik punye plan nak buat sekejapan..MN bg aku menangguk di air keroh..eh btul ke peribahasa aku ni?da ada peluang kan nak bina kerajaan..
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 07:50 PM GMT+8 , Processed in 0.073378 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list