CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3590|Reply: 39

Rasis, Tak Boleh Dipercayai Punca UMNO Tolak DAP

  [Copy link]
Post time 25-2-2020 12:48 PM | Show all posts |Read mode
"DAP antara penyebab utama kegagalan Pakatan Harapan."


Ketua Penerangan Umno, Shamsul Anuar Nasarah menyifatkan DAP sebagai parti yang sangat rasis, sekali gus menolak untuk bergabung dengan kerajaan baru jika ada DAP.




Kredit foto: MalaysiaKini




"DAP parti yang sangat rasis dan tidak boleh dipercayai. Kerosakan negara selepas PRU 14 dan kehancuran Kerajaan PH ini sebenarnya berpunca daripada DAP," katanya dalam satu kenyataan dipetik dari dari MalaysiaKini.


Dalam perkembangan lain, Presiden PKR, Nurul Izzah menafikan ibunya, bekas Timbalan Perdana Menteri (TOM), Dr Wan Azizah Wan Ismail bertemu Tun Dr Mahathir Mohamad di Pejabat Perdana Menteri.




Kredit foto: IG




Sebaliknya, Wan Azizah hanya mengemas barang-barang di Pejabat TPM.

"Kami bersama ibu mengambil barang-barang dari pejabat TPM dan kemudian kami beralih ke Kementerian Wanita (untuk mengemas barang-barang)," katanya. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-2-2020 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak fhm mulayu yg terima.. baik kottt
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
UMNO x rasis ke? ..bg aku UMNO sangat rasis..kalau dr segi kepercayaan korang yg suke lompat katak
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau tak rasis dgn puak dap ni,dorang nak jadikan malaysia china ke3 la selepas singapire yg dilabel pulau china hikhik
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Officially bertambahla jumlah penganggur2 dlm msia..around 200pax hihihih
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 01:39 PM | Show all posts
sweet_popcorn replied at 25-2-2020 01:11 PM
UMNO x rasis ke? ..bg aku UMNO sangat rasis..kalau dr segi kepercayaan korang yg suke lompat katak

You ni faham isu ke tak ahso

lompat tu benda lain

DAP pun ada yang melompat dulu
masa krisis di perak
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 01:40 PM | Show all posts
Sebab kejatuhan utama PH adalah DAP

no more no less
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 01:53 PM | Show all posts
sweet_popcorn replied at 25-2-2020 01:11 PM
UMNO x rasis ke? ..bg aku UMNO sangat rasis..kalau dr segi kepercayaan korang yg suke lompat katak

setelah isu jawi, isu icerd, isu adib sma tuh...wajarlah tuk racist skrg nie sebab sjak2 bwh pemerintahan PH bangsa dia ke main racist..yg mulakan isu jawi tuh siapa? yg mulakan nyanyi negaraku tuh siapa? siapa yg sibuk nk mebangsakan bangsa dia sndr?..sibuk nk pukul2 atas jalan raya lah....

nti dh dpt take over balik, kena jadi neutral baliklah...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-2-2020 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus Umno firm pasal ni. Siapa yg dah pernah kerja dgn org2 DAP tau lah mcm mana. Orang Cina sendiri ada yang menyampah kat diaorang ni.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 02:08 PM | Show all posts
DAP sila tulis surat rasmi buat aduan mengenai sikap UMNO ni. Tulisan sila guna bahasa cina ya seperti yang selalu korang guna semasa berkuasa sulu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 02:29 PM | Show all posts
DAP diam je ye skrg ni....
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
dizekni replied at 25-2-2020 01:39 PM
You ni faham isu ke tak ahso

lompat tu benda lain

Sorry ye aku bkn ahso ...
Kalau PH jatuh sewaktu Pru atas undian rakyat aku terima Dap punca kekalahan PH. Tp skrng PH jatuh sbb perbuatan pengkhianat bersubahat dgn pihak tamak gile kuasa yg x menyempat2 nk tunggu Pru.
Dan umno sememangnye rasis dan lg banyak lompat katak. Umno sendiri x boleh dipercayai dan x boleh pakai.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 02:54 PM | Show all posts
teruk melayu ditindas macam menumpang di tanah sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Dap kena belajar hormat the majoriti kalau nak jadi gomen.. Majoriti is muslim...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
sweet_popcorn replied at 25-2-2020 02:45 PM
Sorry ye aku bkn ahso ...
Kalau PH jatuh sewaktu Pru atas undian rakyat aku terima Dap punca keka ...

Salah tu..PH jatuh sbb masalah dalaman PH tu sendiri. Logic lah sikit. Semuanye nak salahkan Umno.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 03:46 PM | Show all posts
sweet_popcorn replied at 25-2-2020 02:45 PM
Sorry ye aku bkn ahso ...
Kalau PH jatuh sewaktu Pru atas undian rakyat aku terima Dap punca keka ...

Kalo umno rasis you pun belum tentu ada kad pengenalan la ahmoi/ahbeng
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-2-2020 03:47 PM | Show all posts
maintain shantek dinda ijah
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
sweet_popcorn replied at 25-2-2020 05:11 AM
UMNO x rasis ke? ..bg aku UMNO sangat rasis..kalau dr segi kepercayaan korang yg suke lompat katak

Jangan lupa siapa yang mengugut OCPD Jerantut tempoh hari atas kesalahan menyeludup arak..si pesalah tu tu next day lepas.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Sangkar_Emas7 replied at 25-2-2020 06:29 AM
DAP diam je ye skrg ni....

Pasal kuasa dia menyalak. pasal  melayu kena langgar kaum dia sendiri buat bodoh je
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 04:36 PM | Show all posts
sweet_popcorn replied at 25-2-2020 02:45 PM
Sorry ye aku bkn ahso ...
Kalau PH jatuh sewaktu Pru atas undian rakyat aku terima Dap punca keka ...

PH hancur di sebabkan perebut kuasa sesama mereka ok...there's no such thing as pintu belakang bila rumah tu sendiri dah roboh...Semua ni takkan terjadi kalau mereka tak utamakan kuasa berbanding memulkihkan negera. Benda ni bermula pun pasal ada gerakan yang nak gulingkan tun M sebagai PM. That's why azmin n zuraida angkat kaki.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 06:45 PM GMT+8 , Processed in 0.100955 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list