CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Cari-Saiful

Isteri Dedah 10 Tanda Sebelum Abam Bocey Meninggal Dunia

  [Copy link]
Post time 25-2-2020 03:24 PM | Show all posts
Semoga Dayah dan anakmu, Hamzah sentiasa dalam lindungan yang Maha Esa. Aamiin..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-2-2020 03:28 PM | Show all posts
Al-Fatihah abam
Moga kak Dayah kuat

x sampai hati nk baca tp dh terbaca.
kuat kak Dayah nak cerita detik2 n kenangan terakhir bersama arwah.
kalau sy mmg x mampu nk cerita. lps setahun cmtu baru dpt buka cerita.
mcm arwah mak n ayah meninggal. ssh sgt nk cerita detail.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingat pesan abam dayah ye. Jaga diri dan anak elok2
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 03:45 PM | Show all posts
Pasti masih merindu
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 25-2-2020 12:10 PM
arwah ayah aku dulu pun itu la perkataan terakhir diucapkan...'ayah nak rehat...' katanya

Camna kita akan tau kita bakalan mati dalam tempoh terdekat yah? Atau adekah karna kita terlalu fikir nak mati jadi nyata, manifested, hapa kita fikir tuh?
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 03:59 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 25-2-2020 03:50 PM
Camna kita akan tau kita bakalan mati dalam tempoh terdekat yah? Atau adekah karna kita terlalu fi ...

ada org kata...org yg bakal 'pergi' dlm masa terdekat, dah tahu dia akan pergi...cuma tah tau bila..
petanda2 yg hanya dia saja yg tahu...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak arwah syg sangat anak isteri dia.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 25-2-2020 03:50 PM
Camna kita akan tau kita bakalan mati dalam tempoh terdekat yah? Atau adekah karna kita terlalu fi ...

tapi yang u cakap manifest ni i rasa cam ya jugak. sebab dua kali orang yang nazak,  bila dia dah tak nak fight untuk hidup, esok or tak lama lepas tu meninggal.

tapi apa2 pon ajal jugak. sebab kalau betul time tu u dah sampai ajal, Allah bagi hati u supaya nak mati. kalau belum, Allah bagi semangat.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-2-2020 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Org yg nk pergi ni mmg tau dia akan pergi...allah..ckup la aku lalui dulu...mcm arwah suami aku...smggu sblm pergi dia kena warded sbb jangkitan kuman dlm peparu.mse nk warded,dia ckp,xyh bwk la brg byk2..x balik dh ni...
5hari sblm meninggal,dia nk jumpa kwn2 dia.yg mne sblm ni,klo warded dia xkn bg kwn2 dtg sbb letih nk jwb katanya.lps tu dia sbut kt aku setiap hari troli mayat lalu sini..rse mcm nk tggu time mati je..
3hari sblm meninggal,dia asyik pndg aku,senyum..ble aku tya nape,dia kata,"sian bini abg..byk abg susahkan awk...abg hrp,klo abg xde,awak akan sng sbb slama ni awak byk susah sbb abg..."
Sehari sblm meninggal,dia mntak mkn buah,bubur nasi mekdi..pastu ad kwn dia dtg,suka kemain dia...gelak2..gurau2...dia bergurau dgn pakcik2 dlm wad tu...
Pg esoknya dia sawan,mild heart attack n doc decide komakan dia...tp mse komakan dia,jantung stop 20min and doc kata otak damage..cpr nadi ad balik,tp xde respon lgsg..ptg trus dia pergi...seharian aku ngan dia mse tu ..
Semoga arwah suamiku ditempatkan dikalangan org2 yg beriman...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Tiada siapa pun tahu kapannya ajal masing2...sekian
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
elnor_81 replied at 25-2-2020 06:49 PM
Org yg nk pergi ni mmg tau dia akan pergi...allah..ckup la aku lalui dulu...mcm arwah suami aku...sm ...

Sedihnya kisah sis.. Takziah atas kehilangan suami tsayang.. Mudah2an Allah Ta'ala mengampuni segala dosa2 arwah dan menempatkan arwah d kalangan hamba2Nya yg briman.. To Dayah n Hamzah, mudah2an dpermudahkan segala urusan dan sentiasa dlm rahmat serta ksh syg Allah Ta'ala..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
elnor_81 replied at 25-2-2020 06:49 PM
Org yg nk pergi ni mmg tau dia akan pergi...allah..ckup la aku lalui dulu...mcm arwah suami aku...sm ...

Sedihnya sis
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 08:21 PM | Show all posts
Semoga Allah ampuni segala dosa arwah dan rohnya diletakkan bersama roh orang-orang beriman dan beramal soleh, aaminn,..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Abam ni sgt baik.. Iolls xrapat sgt tp first time borak lepak die buat aku mcm knl dr kecik.. Alfatihah (dibaca) untuk arwah syed umar mokhtar..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
annadonna: Sudah sudahlah tu cerita pasal abam semua dah tau and overrated dah. Kenang dalam doa cukuplah. Al fatihah



Takkan ali je boleh cerita?
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
elnor_81 replied at 25-2-2020 06:49 PM
Org yg nk pergi ni mmg tau dia akan pergi...allah..ckup la aku lalui dulu...mcm arwah suami aku...sm ...

Salam takziah.. kita melalui rasa yg sama walau cerita berlainan...  kita aje xtau yg arwah nak pergi kan walau hint tu dah byk nampak...  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-2-2020 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya.. Orang yang nak pergi mmg ada tanda2... Paling ketara die minta nak makan sesuatu.. Dan makan dgn bersungguh2... Walaupon sebelum ni die x jenis tak makan pon beriya2..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2020 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 25-2-2020 11:42 PM
Ya.. Orang yang nak pergi mmg ada tanda2... Paling ketara die minta nak makan sesuatu.. Dan makan dg ...

Betul.. arwah suami lg 5 hari nak pergi.. dia mintak mknanan yg hospital bg utk saya buat berbuka (waktu tu ramadhan last year) saya pelik sbb dia mmg langsung xblh mkn sbb cancer dah blok seluruh perut dia.. tp sbb dia nak jugak.. kita bg la walau ngeri tgk blh ke mkn.. 2 hari tu dia elok berbual.. nak mandi bersih2 gosok gigi kemain lama .. tu la last dia ok.. lps tu dah mula xok sampai la ari meninggal jumaat tu... klu lah tau dia dah nak pergi... nak peluk dia tak nak lepas sbb skrg xdpt peluang tu lagi...huaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2020 12:25 AM | Show all posts
Allahu sebak..
stay strong dayah.
teruskan kuat untuk anak mu Hamzah.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2020 12:51 AM | Show all posts
bloodyamuk replied at 25-2-2020 03:36 AM
Tiada siapa pun tahu kapannya ajal masing2...sekian


Ya betul tapi orang orang yang nak pergi ni kadang dia ada bagi 'petanda" aka "buang tebiat".


Aii dengar ceramah ugama jemaah haji yang meninggal di Mekah, mereka pun ada tunjuk petanda yang mereka pelik. Contoh"tak payah lah bawa banyak baju" .. "tak apalah saya dah haji dah"


Orang yang di Malaysia pulak (dari thread kemalangan/kematian yang dibaca di board CI) ada yang minta emak ayah belikan/buatkan baju warna putih.


Dalam kes Dayah ni kira dia beruntung lah sebab dah biasa ditinggal tinggalkan bayang kan kehulu kehilir/berkepit  mengikut si suami tak ke terasa kejanggalan? Satu lagi dia tak lah terkilan bab masak ni  sebab apa yang suami dia nak makan dia buat. Some wife bila suami nak makan something mereka akan ckp "esoklah ya" lepas itu lupa terus. Bila husband meninggal haa terkilan taraf apa tak tau lah.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 05:33 PM GMT+8 , Processed in 0.091020 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list