Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12847
View
336
Reply

Ali Puteh Diuji Lagi! IG Digodam, Hilang Lebih 400 Ribu Pengikut

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-2-2020 12:33 PM | Show all posts |Read mode


Foto: IG


Selepas kehilangan anak, abang kandung dan pergaduhan dengan kakak ipar, Ali Puteh diuji lagi.


Kali ini, Instagram Ali pula digodam oleh pihak yang tak bertanggungjawab.


  



Pelawak ini memberitahu yang dia dah kehilangan lebih dari 400,000 orang pengikut.


"Instagram pula dicuri. Ini akaun saya yang original. Yang lama sudah tidak wujud."

  



Dulu @aliputeh89, sekarang dia menggunakan akaun baharu iaitu, @aliputehofficial.


Di ruangan komen, masih ramai lagi yang menyokong Ali walaupun dia baru-baru ini panas dengan pelbagai isu dan kontroversi. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2020 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak henti2 cash Ali ni. Takpelah kalau hilang terus karier heolsss
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2020 12:36 PM | Show all posts
x nak tuduh alep sukri yg godam ke..
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2020 12:51 PM | Show all posts
Hmm...tetiba kena hack hack ya..
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2020 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Org zaman skrg ni..ig fb kena hack pun disebut sbg ujian allah ye...ape ke BIDAAH semua tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2020 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru terfikir semalam, kalau ig dia hilang, macam mana lah kan
Tup2 hari ni betul2 kena hacked
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2020 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
BIDAAH?? What the heckkkkk...

Jap.. Main ig bukan bidaah ka?

Setahun aku yg taraf buta kayu dalam agama serta akal 1 ni.. Bidaah adalah apa2 perkara yg Baginda saw tak buat.

Betulkan kesilapan aku kalau aku salah faham tentang bidaah.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2020 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Bidaah???

Hmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2020 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by miss_strangers at 24-2-2020 12:58 PM
sarah82 replied at 24-2-2020 12:53 PM
BIDAAH?? What the heckkkkk...

Jap.. Main ig bukan bidaah ka?


Benar! Tepat sekali sis...

Mungkin Ali nak bgtau semua, Ali baru lepas habis ngaji aqidah Bab bid'ah...mungkin skrg Ali tengah ngaji bab faraid Pula.. Alhamdulillah kalau betul..
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2020 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Balik2 upload gamba ngn arwah  rindu bagai. TimE org tu hidup, xde pn nk throwback bagai. Pigidah! Menyampah btl tgok dia ni!
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2020 12:58 PM | Show all posts
sapa lah yang nak hack account dia tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2020 12:58 PM | Show all posts
Ingatkan dah tak kisah pasal dunia hiburan lagi. Ke acah2 nak undurkan diri.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2020 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
miss_strangers replied at 24-2-2020 12:56 PM
Benar! Tepat sekali sis...

Mungkin Ali nak bgtau semua, Ali baru lepas habis ngaji aqidah Bab ...

Hahahaah.. Pening betul la dgn ali ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2020 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
tu la kalo ko bertenang sket

buat tindakan berhemah beri statement profesional

tanpa meng animal kan

kak ipar ko dah selamat dah

ikut hati mati

ikut rasa binasa
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2020 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Mabuk ketum ke Ali kerbau nih
Ig kena hacked pun jatuh bidaah ke
Ko nak buat apa polower sampai 400k tu Ali oiiiii
Ko kan nak berenti jadi retis dah
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2020 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Pla cont hack ya , sampai terbenam terus , thanks
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2020 01:10 PM | Show all posts
dia tau ke bidaah tu hape? asal bunyi arab je sebat....
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2020 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Fly_over at 24-2-2020 01:13 PM
sarah82 replied at 24-2-2020 12:53 PM
BIDAAH?? What the heckkkkk...

Jap.. Main ig bukan bidaah ka?


asal ada sebutan arab2 gituh sis! sebut istiqomah tp slh letak kt mana. gmbr profile pn bkopiah girtuhhh..
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2020 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Fly_over replied at 24-2-2020 01:11 PM
asal ada sebutan arab2 gituh sis! istiqomah pn slh letak kt mana. gmbr profile pn bkopiah girtuhhh ...

Kekeke.. Istilah arab kat mana2...iols suka guna istilah melayu...

Ye la.. Kalau guna istilah melayu nanti org tak nampak ala2 wali Allah gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2020 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Bidaah konon..main lepas  je cakap,apa minatang bidaah pun dia xtau apa..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list