Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
74350
View
1905
Reply

Mohon Maaf Pada Kakak Ipar, Ali Puteh Sedia Undur Diri Dari Dunia Seni

  [Copy link]

Author: Sarirsa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 22-2-2020 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Nurul8001 at 22-2-2020 03:05 PM
setori_mori replied at 22-2-2020 02:49 PM
Masalahnye awal2 keluar i tertengok gambar dia yg pakai kopiah putih, ingatkan dia ni PU ke Daie.  ...


Saya rasa, kalo saya pakai tudung labuh ke pinggang, saya pun bakalan kelihatan persis daie. PU tak boleh sbb PU takde peserta pempuan. Ke ada? Hhahaah

OK. Masya Allah, Astaghfirullah, Allahuakbar. Saya di sini Daie Nurul nak bercakap sikit hal ehwal harta pusaka. Kalau seseorang mudah kan urusan org lain, nescaya Tuhan akan mudah kan urusan dia.
Bye Ali
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-2-2020 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
rantaikendoq replied at 22-2-2020 01:45 PM
ALI TU ADEK PADA ABAM , DULU KEJA DIA SBG PA PERSONAL DIRECT PD ABAM, SBG DRIVER DAN SBG ANAK NO2 DL ...

Bukti Nabi ckp wanita kurang akal kurang agama? Kalau tak de bukti sahih:  ber sedia mengambil tpt di neraka ini kata Nabi kami  Muhammad SAW
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Xyah la merajuk Ali. Jernihkan hubungan dengan kakak ipar dlu. Panggil kakak tu. Tunjuk hormat kita. X rugi pun belajar menghormati.

Dah settle nanti biarlah dayah settle bahagian dia, hak dia.Ali senyap2 ya.

Undur diri nanti nak kerja apa tu Ali. Habis duit kemenangan nanti tu, camna? Ingat Ali tanggungjawab Ali menyara Hamzah. Sara lah dia macam Abam jaga kamurang adik beradik
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Miawlover replied at 22-2-2020 02:31 PM
Tolong nyatakan dalil akli dan nakli yg mengatakan WANITA KURANG AKAL KURANG AGAMA. IF SETAKAT COP ...

Zaman nabi pon pompuan pegi berperang. Hantar makanan kat gua , pegi sorang2 , rawat tentera cedera ... isteri nabi pertama pon bussinesswoman femes . Apooo penunggang agama merepek
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Kasihan kak d.
Nanti kak d kawin lain la.
Ramai yg sedang menanti kak d tu.
Org tua2 kata ibu tunggal berhias.
Sepupu sepapat sedara mara sedang menanti. Tapi xtahu sape yg ikhlas seperti arwah.
Tok belut ambil la kak d jadi wife ke2.   Bantu kak d dan ank dia.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
rantaikendoq replied at 22-2-2020 01:45 PM
ALI TU ADEK PADA ABAM , DULU KEJA DIA SBG PA PERSONAL DIRECT PD ABAM, SBG DRIVER DAN SBG ANAK NO2 DL ...

"Oleh karena itu, tidak sepantasnya seorang mukmin melemparkan tuduhan bahwa si wanita punya kekurangan dalam segala hal dan lemah agamanya dalam segala perkara. Lemahnya dia dalam agama hanya dalam perkara khusus. Lemahnya dia dalam hal akal juga hanya sebatas perkara yang berkaitan dengan ingatan saat memberi persaksian dan semisalnya. Maka permasalahan ini harus dijelaskan dan ucapan Nabi n harus dibawa kepada maknanya yang paling baik dan paling bagus[3]. Wallahu taala alam. (Majmu Fatawa wa Maqalat Mutanawwiah, 4/292-294)"

Boleh baca lebih lanjut Di link bawah ni jika Ada masa lapang...


https://asysyariah.com/maksud-kurang-akal-dan-agama/




Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
espri6006 replied at 22-2-2020 10:57 AM
pada pandangan aku sebagai orang luar dan mendapat info dari internet saja, mungkin niat Ali tu baik ...

Ini juga mungkin..so.kita xyah.la kecam sape2 kan....
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
leena1234 replied at 22-2-2020 11:51 AM
Pengajaran untuk ali, ko dah buat damage control dulu so hadaplah

Pengajaran utk kita juga...jgn cepat marah melenting...
Rasanya kalau ali x melenting membinatangkan tu forumet x marah sgt
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 03:14 PM | Show all posts
kurang agama tu bermakna sebahgian dr rukun 2 agama mereka tidak dpt lakukan
samalah spt budak2 belum baligh dan tua nyanyuk...

dan bukan saja2 Allah beri fitrah hawa begitu...
kurang akal tu membawa pd persaksian sama sptmana kamu bersolat
solat bukan sekadar syariat 0 dalam tiada inti pati
solat mukaronah itu membawa pd hakiki mendalam
sampai pd musyahadah ain, persaksian...semua itu tiada dlm manual buku2
hanya ada dlm bimbingan mursid...
kalau ngaji baca buku saja tak melalui alam2 selain alam manusia pon xkemana
jadi belajarlah ilmu agama yg mmembawa pd mengenal IMAN tu
barulah tahu apa maksud hakiki kurang akal kurang agama

Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
RumiMenari replied at 22-2-2020 01:01 PM
U tak rasa ke ni semua terjadi sbb ali ade niat yg tak baik?

Mungkin juga ...
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 03:17 PM | Show all posts
si Ali dah start post mende sedih lak kat ig....whatsapp conversation ngan Abam lakkk....

tak nampak cam nak berundur dari industri punnnn
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
TravellingBear replied at 22-2-2020 01:46 PM
Awak... kita pon tak kenal langsung siapa ali & abam. Tapi porumer sini mmg terrer katam benang al ...

Tu la....benang berpage2,,jarang dpt khatam....hahhaa
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
miss_strangers replied at 22-2-2020 02:45 PM
Sepatutnya golongan lelaki yg lebih sempurna akalnya tidak sepatutnya berucap Dan beramal Tanpa il ...

Kan.. So called " sempurna" tp realitinya kesempurnaan hanya milik Allah shj.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
TravellingBear replied at 22-2-2020 10:28 AM
Harap tak masukkan mak dlm bersamamu selepas ni

Tayang sekali kereta yg dia kata banyakkk tu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
setori_mori replied at 22-2-2020 02:49 PM
Masalahnye awal2 keluar i tertengok gambar dia yg pakai kopiah putih, ingatkan dia ni PU ke Daie.  ...

Dgr tak cara dia ckp? Gaya PU sungguh. Haha
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
rantaikendoq replied at 22-2-2020 03:14 PM
kurang agama tu bermakna sebahgian dr rukun 2 agama mereka tidak dpt lakukan
samalah spt budak2 bel ...

Kalau kaum adam legi cerdik dah kenapa ali keputihan ni buat tindakan tak cerdik
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
miss_strangers replied at 22-2-2020 02:58 PM
"Oleh karena itu, tidak sepantasnya seorang mukmin melemparkan tuduhan bahwa si wanita punya kekur ...

Ko takyah layan penonggeng agama . Org cenggitu perjuangkan poligami tapi hal kecik begini nak menangkan perbuatan ali... benak sungguh .
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Famous quote
Rm1 pun kena faraid
Kenapa duit sumbangan masuk akaun kau? (Suara serak)
Kain kafan rm1500 kena bayar
Arwah bagi handphone setiap sorang adik beradik

Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
cikgojesss replied at 22-2-2020 01:20 PM
ali susun susun  ali faraid.. ali wallet.. ali roadtax.. ali cari mak.. ali pencen

Walauweii. Lawak hahahhahahah
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
TravellingBear replied at 22-2-2020 02:55 PM
Zaman nabi pon pompuan pegi berperang. Hantar makanan kat gua , pegi sorang2 , rawat tentera ceder ...

Yes.. Isteri Nabi Muhammad SAW  Saiditina Aishah juga seorg berilmu tinggi, cerdik  menjadi rujukan masyarakat ketika itu. Penunggang agama sebenarnya bkn pandai pun, buta sejarah. Main hentam ikut tekak dia je.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list