Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
74156
View
1905
Reply

Mohon Maaf Pada Kakak Ipar, Ali Puteh Sedia Undur Diri Dari Dunia Seni

  [Copy link]

Author: Sarirsa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 22-2-2020 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 22-2-2020 01:33 PM
Maap tersilap...sbb dia x dkenali so malas nk gugel kebenaran...hahahha

Awak... kita pon tak kenal langsung siapa ali & abam. Tapi porumer sini mmg terrer katam benang ali beratus2 pages tu slmanasa brp minit je baca, terusss tahu dia siapa apa bagaimana
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-2-2020 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 22-2-2020 11:28 AM
Susun tin sardin kat kedai acheh je senang

Susun susun bata atau susun susun atap kat contruction site pun ok..selalu tgk bangla2 ngan nepal2 je buat kerja ni...
Selamat maju jaya Ali..hee
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Maybe dia ni x berniat pun nak bolot sume harta abam.. tp at the first place yg layak sepatutnya uruskan harta2 abam is wife dia..

Tak kesah la kau dulu sama2 naik dgn abam ke comolot ke hape ke.. org tu dah ada wife so biar wife dia yg settle.. laki dia kan..

Seems obvious plak dia ni mcm x suka kak ipar dia since day 1 lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Bai Ali.
Ko pun xkelakar mana pun.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
TravellingBear replied at 22-2-2020 01:29 PM
Eh ada la nama dia syed. Awak ni tak baik pitenah tau. Dlm ni ada pembekap ali... beradab sikit  ...

Awak jangan sampai saya buat sidang akhbar petang nanti.
Mak!!!ali akan carik travellingbear ni sampai dapat mak!!!
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka ko!!!
Nak uruskan harta pusaka kena bincang dgn balu abam bukan urus ikut suka bincang sendiri2 1family ko ajer. Nak bincang biar makpak balu abam tu ada skali, biar faham semua orang. Ini buat semua ikut keputusan ko ajer. 1family berangkut dok rumah abam, mana balu tu tak lari kuar. Terkejut abam meninggal, terkejut ko 1family dok bagi arahan dlm rumah tu pulak. Sampai baju2 abam ko nak sedekah, bini dia blom puas peluk cium bau abam pandai2 ko nak sedekah kan.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
rantaikendoq replied at 22-2-2020 01:45 PM
ALI TU ADEK PADA ABAM , DULU KEJA DIA SBG PA PERSONAL DIRECT PD ABAM, SBG DRIVER DAN SBG ANAK NO2 DL ...

Agaknya sb lelaki ni terlebih akal la kot yg mostly jd rempit, pemalas, bewak...
Dan pompuan yg dikata kurang akal ni la yg suffer dgn kaum tinggi akal ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
kuchenta_81 replied at 22-2-2020 01:42 PM
Jangan main2 dengan netizen malaysia ni. Habis terburai, habis terbongkar pastu macam tak cukup ta ...

Kalau terlajak laris camne pulak..kikiki
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia undur diri dah bincang ngn mamak puteh tu ker?
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
1 je aku nk komen.. klo mmg niat ko nk rampas harta anak yatim, ko tggu je la cash dari Allah.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem replied at 22-2-2020 09:46 AM
Sokong .... sila meninggal

kejamnya abg mat..hihi
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
nuno replied at 22-2-2020 01:56 PM
Awak jangan sampai saya buat sidang akhbar petang nanti.
Mak!!!ali akan carik travellingbear ni s ...

Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
rosannazmia replied at 22-2-2020 01:30 PM
Ohh.. Mmg x tgk MLM tu.. Mmg kelakar ke? Ke biasa aritu tgk snippet kump bocey lawak gakla.. Hehe

Kalau perasan, MLM2019 banyak orang share klip persembahan kumpulan Rare dan Bocey.  Dalam kumpulan Puteh, bagi saya yang lawak Mamak dan Man. Hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by imanjannah at 22-2-2020 02:08 PM

begitu lah Ali, buang yang keruh, rendahkan ego, perbaiki mana yang patut, dan utk hidayah, jika ada sebarang masalah sebelum ni dgn kluarga mentua, tundukkan hati, bermaafan la demi ketenangan arwah Abam dan semua, tak ada salah dan kalahnya jika kita yang mengalah untuk menjernihkan suasana, semoga makin akrab semuanya selepas ni, kita hidup tak lama, hari ke hari kita semua semakin menghampiri tarikh kematian kita
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebelum isu hangat ni mmg tak kenal pun si Ali ni. So rsnya dia takde la berbakat mana dlm industri seni ni.
Mungkin lps ni leh try join program PU/ Daie plak., nmpk bakat lebih ke arah situ.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
awekjepun replied at 22-2-2020 02:00 PM
1 je aku nk komen.. klo mmg niat ko nk rampas harta anak yatim, ko tggu je la cash dari Allah.

Aku tak rasa dia nak rampas harta anak yatim.
Dia nak guna duit tu utk mak dia , sbb kos perubatan mak dia mahal2 .... abam dah mati. Nak harap duit abam lagi utk jaga mak oh please lah. Sebut balu maksud nya nak asingkan dayah dari family kerana abam dah tkde. So. Kebajikan mak pon sama la ali oiiiiiiii abam dah tkde ko pulak la jaga mak ko elok2 tak perlu hadap duit abam

Plus... mungkin la dia takut harta2 tu dayah yg urus... nnt secara tiba2 ayah dia yg hilang dari radar memoncolkan diri haaaa camne tu. Tu la yg ali tak tahu diorang boleh apply for pelucutan hak kat court. Penderma sperma tu lagi byk hutang dgn abam selama abam membesar (tanggungjawab tak tunai) , boleh sgt

Pastu korang perasan tak org yg acah2 ckp pasal akhirat nak highlightkan sgt setiap duit walo singgit dlm wallet pon nak kena faraid lahaiiiiiii penonggang agama mmg gitu ler. Nak tunjuk alim kena acah2 strict dgn faraid. Nnt netizen puji giteww


Kalau dia buat research sikit mesti dia tak melenting. Padan la muka ko ali... sapa suruh bodoh. Kesian aku kat mak kau yg tinggal anak yg bodoh2 . Yg boleh harap meninggal kan dunia buat selama2 nyaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 22-2-2020 01:57 PM
Agaknya sb lelaki ni terlebih akal la kot yg mostly jd rempit, pemalas, bewak...
Dan pompuan yg d ...

I tambah lg penagih dadah, ketum, taik judi.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
bagusla takde bakat takda rupa perangai pun out..out you go
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
rantaikendoq replied at 22-2-2020 01:45 PM
ALI TU ADEK PADA ABAM , DULU KEJA DIA SBG PA PERSONAL DIRECT PD ABAM, SBG DRIVER DAN SBG ANAK NO2 DL ...

Agama mana yang kata wanita kurang akal, kurang agama?
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 22-2-2020 11:38 AM
Tered yg menghiburkan
Syabas tt

Kalau abam tak meninggal
Sampai bila bila pun aku x tau dia ni adikberadik.. eloklaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list