Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1078
View
12
Reply

[Dunia] Trump tak puas hati filem PARASITE menang Academy

[Copy link]

Author: Boomibulat       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-2-2020 06:08 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Boomibulat at 21-2-2020 06:08 PM

Trump tak puas hati Parasite menang

Agensi

Washington: Donald Trump mempertikaikan kemenangan filem Korea Selatan, Parasite yang diiktiraf sebagai Filem Terbaik dalam Academy Award tahun ini.

The Guardian melaporkan, Trump menyatakan rasa tidak puas hatinya dengan pengiktirafan itu di depan orang ramai di Colorado Springs, Colorado.

Betapa teruknya Academy Awards tahun ini?

Apa hal pula pemenang filem itu dari Korea Selatan?

Kita ada masalah perdagangan dengan Korea Selatan tetapi mereka diberi filem terbaik sepanjang tahun ini? katanya.

Parasite mencipta sejarah Oscar apabila muncul sebagai filem pertama bahasa asing yang dinobatkan sebagai pemenang terbaik.

Naskhah terbabit turut memenangi anugerah pengarah terbaik, skrip layar terbaik dan filem terbaik antarabangsa.

Adakah ia (Parasite) bagus? Saya tak tahu.

Kalau saya cari (pemenang) macam...tolonglah, tak boleh ke kita dapatkan macam Gone With The Wind semula? kata Trump diikuti sorakan kuat orang ramai.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 21-2-2020 06:09 PM | Show all posts
Bila nak kenakan sekatan ekonomi kat Korea Selatan..?
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Isteri perdana menteri korsel pun meraikan kemenangan Parasite. Heshe boleh cam dua org pelakon parasite yang act dalam crash landing on you

PM korsel siap usik bini dia tengok CLOY sebab hyunbin
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 06:57 PM | Show all posts
Boomibulat replied at 21-2-2020 06:09 PM
Bila nak kenakan sekatan ekonomi kat Korea Selatan..?


Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 06:58 PM | Show all posts
rasanya dalam forum ni pun ramai warga kita tidak berpuas hati dan telah menunjukkan kemahiran mengkritik filem mereka sama piawaian dengan tomato busuk.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Trump x nak ulas ke pasal filem ni plagiat felem india?
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Korea mendunia betul dalam segala aspek.. Ekonomi, hiburan, sukan
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 02:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Btw trump ni pemenang razzies award


Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 02:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang betul pun, bila kata BBNU kpop yang hype kan cerita ni ada la seko dua eko tak setuju. Nasib yang ni minoriti je. Majoriti tetap tak menyokong. Tapi filem ni tak lama nanti orang akan lupa, bagi je la menang sesekali.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 02:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Citarasa manusia lain2. Ramai jer yg suka. Tadi pun aku tgk 2nd time.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 02:29 AM | Show all posts


Betul lah kata Trump kalau filem korea menang as The best Foreign Movie tak ada masalah.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 03:46 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 22-2-2020 02:11 AM
Memang betul pun, bila kata BBNU kpop yang hype kan cerita ni ada la seko dua eko tak setuju. Nasib  ...

Sbb apa donald trump kata tak layak? Mesti sebab code morse morse tu kan? Atau sbb kpop fan dah jadi ahli akedemi dan spam the vote kot?

Kamu ni mmg x reti chill ek?
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 03:57 AM From the mobile phone | Show all posts
willow12 replied at 22-2-2020 03:46 AM
Sbb apa donald trump kata tak layak? Mesti sebab code morse morse tu kan? Atau sbb kpop fan dah ja ...

Sape yang tak chill? Kan dah kata biarla filem ni dapat awards, sesekali merasa. Tak lama nanti orang lupa jugak filemnya. Wauu dia yang tak chill.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list