Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10467
View
116
Reply

Bayi Yatt Hamzah Terlepas Dari Dukungan, Terjatuh Atas Lantai

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-2-2020 01:43 PM | Show all posts |Read mode
Foto: IG


Bayi Yatt Hamzah yang baru berusia 50 hari terjatuh atas lantai.


Insiden yang menimpa anak keempatnya, Suci Hawa Zulaikha itu berlaku di hadapan matanya.


"Mohon doa semua, Baby Hawa jatuh atas lantai selepas kakaknya terlepas dari dukungan semasa berjalan ke arah bonda," tulisnya di Instagram.


  



Yatt memberitahu kepada mStar Online, bayinya mengalami sedikit bengkak di kepala dan perlu dipantau dalam masa 24 jam.


  



  



"Bengkak di kepala tapi tak boleh Xray sebab masih terlalu kecil. Ubat pun tak boleh bagi. Kalau muntah berterusan kena bawa semula ke hospital," katanya.


Sama-sama kita doakan untuk kesembuhan anak kecil ini. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Dlu anak dia main lompat2 atas katil tak silap, main langkah2 anak dia kecik masa tu , bkn yg baby ni, ada org nasihat, bahaya mcm tu, terduduk kat atas budak tu ke, terpijak ke. Bahaya. Mmg bahaya npk masa tu. Katil kan spring, tak balance. Dia boleh jwb, dia tau la nak jaga anak dia.... moga belajar dr kesilapan. Anak kecik mmg tak tau apa. Yg besar ni guna otak sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 01:55 PM | Show all posts
kaka yamg dukung tu umur berapa..

Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
nasib baik tak jatuh ats sejadah.. bimbang takut kepala baby melekat kat sajadah
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
iols tak berani lhoh bagi newborn iols kat budak2.. seriaunya deh.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
kiah_mai_pulak: nasib baik tak jatuh ats sejadah.. bimbang takut kepala baby melekat kat sajadah

wah mukjizat ... suchi macam sejadah la kiranya
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:02 PM | Show all posts
Kakak yatt ke kakak baby. ..? Kalau kakak baby nak kena saman yatt ni negligance
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia x bagitau anak mana yang pegang, tapi tengokkan ig yatt sejadah ni, anak sulung baru umur 10 tahun, beraninye dia bagi pegang baby kecik x masuk dua bulan pun lagi. Tu kalu anak sulung pegang laa. Kalu anak anak yang lain dukung lagi la i tepuk dahi. Papepun i doakan baby sihat x ada cedera teruk.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmm. Knp bagi budak2 dukung. .
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
motif kakak baby yg carry baby umur 50 hari??? if anything happens to the baby, you have no one to blame but yourself! dah jadi mcm ni pun sibuk lagi dgn #yattsejadahmengayat.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga belajar dari kesilapan.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
yat mengayattak abes lg kaki hashtag pjg berjela acah suci ni? nyampah. baby dh jth pun sibuk update socmed ke?


tp ksianla moga takde pape serius kt baby sekecik tu..knp kakak die pulak dukung..besa mane kakak tu..tgk gmba mcm kcik lg..
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoi. Seriau. Doa yang baik2 wei
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:09 PM | Show all posts
yatt tak boleh predict ke dengan meletakkan sejadah di dahinya macam dia predit dosa2 orang lain... mesti dah ternampak banyangan neraka ke...
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:14 PM | Show all posts
kasian baby...

cuai. dah tahu baby baru umo sebulan lebih.. nk harap budak umo seploh tahun dukung..
jangan pulak disalahkan anak tu pulak.

sendiri cakap tahu jaga anak sendiri kan..
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:15 PM | Show all posts
selamba betul dia ni bg anak dia bawak baby umur 50hari.
tak beringat ke?
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Taktau kakak mana yg pegang tp tgk ig mcm kecik2 lg kakaknya pun...
Apatah bg budak2 pegang n bawak baby yg baru habis pantang, masih fragilekesian baby tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
namieamuro replied at 21-2-2020 02:06 PM
yat mengayattak abes lg kaki hashtag pjg berjela acah suci ni? nyampah. baby dh jth pun sib ...

Tuhlah... I xfhn org hp berjahit nie..bapak panjang karangan. Aku ank demam pun xder nya nk pegang2 hp sgt.... Busy nk peluk2 lap badan
..hahahaahaha
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:18 PM | Show all posts
siannya baby tu
nape dia biarkan budak kecil dukung baby
bukan budak tu pandai pun
aku yg tua ni pun kalau baby kecil lg x berani nak dukung
cuit2 sudaaa
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:22 PM | Show all posts
tp hebat yatt smpat lg berhashtag dlm keadaan mcm tu skali pun

klu iols mesti seriau mana anak dh jatuhlah ape...

iols terimejin kot dia nya bz main hp terus anak bawak pegang niubon dia xnampak..

semoga xda ape2 lah anak tu ..semoga sihat dan membesar jd anak yg sihat aamiinn
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list