Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8453
View
164
Reply

Selepas Menang AJL Baru Nak Tuntut Hak Cipta Lagu Sumpah, Netizen Kritik Bekas Kekasih Naim Daniel

[Copy link]

Author: Robitadotcom    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 22-2-2020 01:25 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 21-2-2020 06:14 PM
Kredit sangat penting bagi akak. Ia berkaitan dengan etika, dengan moral.

Ko pernah rasa tak k ...

I second you...
Fight diana sbb hak intelek bsama. Bab jg laki sndiri tu bab lain. Tp dia ada hak.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-2-2020 02:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Nd yg susah payah up kn lagu ni dr mula smpai akhir smpai bjaya jd juara Ajl. Dayana sumbang apa je? Lirik /lagu? Lau mcm tu nd buat je agreement btulis yg nd BELI lagu/ hakcipta dr dayana. So lagu tu jdi hak mutlak nd sorg je... No more nma minah ni lgi...bab royalti/ daftar nama bsama tu meols x setuju laa..sbb nd yg plg byk kasi lagu ni trending..igt senang ke nk jd lgu dikenali ..bermula ost drama je..tu pon nd sdri blakon fight jadah ko la
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 02:08 AM From the mobile phone | Show all posts
ingat kn dulu dh settle..bagus la gak dayana ni berbunyi..at least aku sedar yg ND menang juara lagu ari tu..ingatkan siti yg menang..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 02:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Tudungpink replied at 21-2-2020 08:49 PM
Benda simple tunjuk bukti ape je yg dia ada ..xyah nak stress la..sumbangan dayah tu lirik atau la ...

Agree.

....
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 02:47 AM From the mobile phone | Show all posts
http://www.astroawani.com/berita-hiburan/sumpah-kekal-milik-naim-daniel-231248
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 02:49 AM From the mobile phone | Show all posts
https://www.hmetro.com.my/rap/2020/02/546508/dayana-ada-bukti-cukup-naim-che-rohaida
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 02:51 AM From the mobile phone | Show all posts
"Sumpah"

Jika
Harusku bersabar
Dengan segala derita
Ku terima
Jika
Pahitnya terasa
Bagai dipenjara tanpa bicara
Ku rela

Cinta
Akan ku mengasihimu
Sehingga nadiku tiada lagi berlagu

Andai rembulan tidak lagi mampu bercahya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwa ku tulus untuk mu

Jika
Harusku bersabar
Dengan segala derita
Ku terima
Jika
Pahitnya terasa
Bagai dipenjara tanpa bicara
Ku rela

Cinta
Akan ku mengasihimu
Sehingga nadiku tiada lagi berlagu

Andai rembulan tidak lagi mampu bercahya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwa ku tulus untuk mu

Ku harap kau mendengar apa yang ku bisikan selama ini
Tanpamu seluruh nyawa tak bermakna

Andai rembulan tidak lagi mampu bercahya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwa ku tulus untuk mu

Andainya bumi tidak mampu berputar lagi
Sumpah setia ku kan tetap ada di sini
Dengarkanlah aku
Jiwa ku tulus untuk mu

Sumpah
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 03:46 AM From the mobile phone | Show all posts
apooooo dah ade laki g sibuk kejar kisah cinta lama? dayana, awk tu dah kahwin dah ade suami. xkn lah awk nk ND sebut dan seru nama awk atas pentas ajl masa menang ritu? ape perasaan suami tu nti bile lelaki lain plk dok sibuk2 sebut nama isteri. ex bf plk tu. pd iolss, even die ade hak utk tuntut pun, tp biarlah berlalu pergi je kot. iolss lps break dgn bf pun, iolss xnk ade ape2 kaitan dgn die. blocked no die, gmbr lama pun sume padam. mmg xnk ada kaitan. so dayana, please awk tu pmpuan. malu kot tgk perangai pmpuan cmni. x kisah la pasal hak royalti ke ape ke... awk dah ade hidup yg lain. xkn masih nk terkait dgn ex bf? eh gelilah
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 04:37 AM From the mobile phone | Show all posts
blue^panther replied at 21-2-2020 02:42 PM
Aku bukan fan ND ni, Dayana ni lagi la x kenal langsung......yg aku pelik skrg ni, kata dah hijrah x ...

Amanda Rollins liked your comment
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 06:58 AM From the mobile phone | Show all posts
biarla adik tu nak tuntut hak dia. sian pulak iol tgk. iol pernah rasa semua kerja iol di amek pastu boss nampak orang lain buat kerja, iol ni malas research.

terkebil2 gak sebab baru. so lepas tu iol dah tua sket nibaru la berani fight.

so adik dayana tu tak sama ngan korang. korang kalau boleh letgo, ok la. tapi kalau xleh letgo,nak tuntut hak dia, siapa korang nak kecam?

orang kita ni macam ni lah.  suka nak tengok orang lain macam kita. cam, orang lain tu nak fight gaji, dibising nya. eh aku kerja dulu tak dapat gaji banyak, ok je. yang budak ni masuk nak gaji berriban2.

bestu kalau ko ok, org lain ok gak ke??

walaupon iol who r uss kan adik ni, tapi kalau u ada contribution dekat lagu tu, fight ja dik.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2020 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Ladybird910 replied at 21-2-2020 10:22 PM
I agreed dgn kaka..

Semua points atas saya totally setuju TAPI dengan syarat dr dlu lg dia xckp ...

Setuju ngn ladybird
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2020 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Ladybird910 replied at 21-2-2020 10:25 PM
Looking at her and her stupid mom

Can i say that initially dia xtau pon penulis lirik dpt royal ...

Logik hahaha. Haritu kata nk keluar dari industri n fokus pada penghijrahan. But why must nowwwwwww tetiba muncul
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2020 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 22-2-2020 12:29 AM
Aku xside mana2 pihak tapi aku leh kabor yg dedua salah..naim patutnya bgi kredit ke ex gf sblm mero ...

Naim pun agaknya tktau nk bg kredit kt dayana cmne. Ko ghase tkjadi kontroversi ke kalau dia mention nama dayana malam tu? Nanti kata tk move on pulak. Kalau dia pm tepi dayana nt apa pulak kata suami dayana. So apa perlu naim buat snanye?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2020 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Ladybird910 replied at 22-2-2020 01:02 AM
Sbb kjp tuntut kjp close tu la ai rse dia ni smemangnye bengap..

Org bijak xde nye ka ...

Gali balik sebab dh takde sen. Nk beranak kan. Kene la cari pasif income muahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
rayriff replied at 22-2-2020 06:58 AM
biarla adik tu nak tuntut hak dia. sian pulak iol tgk. iol pernah rasa semua kerja iol di amek pastu ...

Hal keje lain sis..ni quite personal sbb pnh jd couple..
Lps tu pernah waive hak
Ckp dah setel

Now dtg tuntut blk..
Tuntut plak lps si ND mng ajl34..

itu yg ramai bising pertikai
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Robitadotcom replied at 22-2-2020 08:38 AM
Naim pun agaknya tktau nk bg kredit kt dayana cmne. Ko ghase tkjadi kontroversi ke kalau dia menti ...

Klu i kt tmpt ND aku dh siap2 byr dia min amt like RM 1K just as token..utk waive hak tu mse dtg setel isu ni hr tu..once ade monetary consideration..dia dh xblh claim pape dh.anggap mcm dh jual rights
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
pinkypinkylady replied at 22-2-2020 03:46 AM
apooooo dah ade laki g sibuk kejar kisah cinta lama? dayana, awk tu dah kahwin dah ade suami. xkn la ...

Dia nak hak intelek. Maybe sblm ni mak memasing suruh settle belakang & dijanjikan hak intelek tu. Nengok2 nan hadoooo

Tp mmg gitu la dunia.. akan ada pihak yg overshadow pihak lain
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Tuntut je la dik kalau mmg ada bukti2 yg jelas itu lagu/lirik ciptaan bersama.
Kalau mmg rezeki uols, ada la tu
Tak tuntut mana kita tahu menang or kalah kan
Wpun lagu dah sendu tpi selagi diputarkan sepanjang zaman..royalti tetap masuk.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2020 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Robitadotcom replied at 22-2-2020 08:38 AM
Naim pun agaknya tktau nk bg kredit kt dayana cmne. Ko ghase tkjadi kontroversi ke kalau dia menti ...

Tkde kaitan hak intelek dgn peribadi. .

Keje kat opis tu kalau in 1 group , memasing ada laki bini memasing . Tkde pulak laki/ bini memasing bising kenapa mention pasal laki/bini org lain
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2020 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
TravellingBear replied at 22-2-2020 08:53 AM
Tkde kaitan hak intelek dgn peribadi. .

Keje kat opis tu kalau in 1 group , memasing ada laki  ...

Sis tkboleh sama kan rakan sekerja dengan hbgn bekas kekasih ye. Kalau nk bg contoh, sila bg yg ada persamaan. Ni kes dia dayana ni ex gf dia. Jgn bingai sgt pls
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list