Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8438
View
164
Reply

Selepas Menang AJL Baru Nak Tuntut Hak Cipta Lagu Sumpah, Netizen Kritik Bekas Kekasih Naim Daniel

[Copy link]

Author: Robitadotcom    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-2-2020 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnya dah lama dia tuntut, sebelum dia kahwin lagi, waktu lagu Sumpah mula2 meletup. Lagu tu dicipta waktu mereka bercinta rasanya. Cuma sekarang di up-kan balik agaknya tuntutan dia tu oleh wartawan.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-2-2020 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 21-2-2020 07:02 PM
Sis,kata isu ni dah selesai before this..tup tup,lagu ni mng ajl,terus timbul balik isu..nampak sg ...

Chuol if berada di tempat Dayana pon akak yaqin takkan dok diam. Akak sokong ja sheol. I think if Naim mentioned sheol, berterima kasih atas sumbangan sheol walau sedikit sheol takda la meroyan sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 21-2-2020 08:03 PM
Chuol if berada di tempat Dayana pon akak yaqin takkan dok diam. Akak sokong ja sheol. I think if  ...

Mmg ler sis..tp awal2 dlu knp dia tak berbunyi?like first time naim keluarkn lagu tu,bkn time lagu tu dah start feymes..tu baru betul org y sayangkan karya dia..

Y ni mcm she cares but after lagu tu dpt limelight and populariti..hati busuk aiolzs xleh nak husnuzon sis..maafkn aiolzs sis..
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 21-2-2020 08:08 PM
Robitadotcom replied at 21-2-2020 07:50 PM
Masalahnya isu ni dah setel dari July2019 lagi n mak dayana dh keluar statement time tu yg dia tkn ...


Sebab Naim tak berterima kaseh kat sheols masa menang, hahaha.

Dia kata dah settle sebab nak avoid media limelight masa tu sajork bagi akak. Dan jangan nafikan orang pompuan ni, if sesuatu menda tu tak selesai bebetul, memang sampai kiamat tak puas hatinya. Dan jika sheol nak duit ka royalti pon ka, ok jah bagi akak. Naim ni hada ciri jantan poodehmak akak. Silap2 dah nikoh nanti, abes ditindasnya bini.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 08:07 PM | Show all posts
Robitadotcom replied at 21-2-2020 07:54 PM
Kalau alif terjah ni tktau la apa yg bakal terbongkar pulak pasni wakakaka

beras kampit, minyak masak cap gayah, sekampit onion aunty alif dah boleh buka channel edisi siasat ntv7. dulu kaka kagum edisi siasat, pp1m, tp realiti pahit untuk dihadam. betullah orang kampung akak cakap too good too be true. orang kampung akak majoriti graduate oxford tapi xhabis belajar course kulinari.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Zeatyisaac replied at 21-2-2020 07:59 PM
Sebenarnya dah lama dia tuntut, sebelum dia kahwin lagi, waktu lagu Sumpah mula2 meletup. Lagu tu di ...

Itulah. Akak pon ingat sebegitu. Akak syak blakang tabir si Naim ni whoareyuskan sheol bila sheol approach Naim personally sampai sheol terpaksa tebalkan muka bising2 kat media.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 08:10 PM | Show all posts
sendu sesendu sendunya dik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2020 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 21-2-2020 07:57 PM
Kannnnnnn..tp xboleh laa..nanti imej islamik dia tercemar gara2 nafsu tu..
Bkn nak side naim,tp k ...

Kalau fight time lagu sendu tk berbaloi laaa. Dh la lagu sumpah tu naik hasil kerja keras si naim tu jugak promote sana sini. Tup tup ko claimm kahkah cantekk perangai
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2020 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 21-2-2020 07:58 PM
Ai rengsa dgn cara dia ckp y nak pertahankn imej islamik tp pd masa y sama membangunkn isu y dia d ...

Yelah tu. Ni mesti ada plan nk beranak kt andorra. Tp duit tkcukup. Tu yg hadap duit royalti. Ko jgn sampai beranak anak ko muka naim. Gara gara terkenan gamaknya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2020 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 21-2-2020 05:32 PM
Masa AJL, Naim ni tak bagi kredit pon kat Dayana sebagai pencipta bersama lagu ni kan? Dan seblom Da ...

Stress jgn sampai keguguran pulak ya. Dh pandai cari penyakit. Pandai la tanggung akibatnya
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Robitadotcom replied at 21-2-2020 08:10 PM
Kalau fight time lagu sendu tk berbaloi laaa. Dh la lagu sumpah tu naik hasil kerja keras si naim  ...

Ntah ler sis..hati manusia,kita x nampak kan..apa niat sebenar dia pun kita xtaw..hrp2 jgn lah kerana isu ni,affect mental health dia plak..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2020 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 21-2-2020 08:06 PM
Sebab Naim tak berterima kaseh kat sheols masa menang, hahaha.

Dia kata dah settle sebab nak  ...

Lah hadap jugak la kiranya. So jujur jela ckp ko nk duit royalti. Igtkn dh move on adoi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2020 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 21-2-2020 08:08 PM
Itulah. Akak pon ingat sebegitu. Akak syak blakang tabir si Naim ni whoareyuskan sheol bila sheol  ...

ND dh lama move on woi. Kalau time menang tu ttiba ND sebut nama ko kang jd tragedi lain pulak. Ko tu dh kwen. Dia mls nk timbulkan kontroversi. Kalau dia pm tepi kang apa kata laki ko. Kalau dia statement terbuka kang ko kata dia tk move on pulak! ND tu playsafe, bg iols ok je keputusan dia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2020 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 21-2-2020 08:21 PM
Ntah ler sis..hati manusia,kita x nampak kan..apa niat sebenar dia pun kita xtaw..hrp2 jgn lah ker ...

Mental n fizikal kak. Tgh pregnen tu doa yg baik baik jelaaa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2020 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Zeatyisaac replied at 21-2-2020 07:59 PM
Sebenarnya dah lama dia tuntut, sebelum dia kahwin lagi, waktu lagu Sumpah mula2 meletup. Lagu tu di ...

Try baca replies sebelum sebelum ni sis. Kes mmg dh bangkit sebelum ni tp dh setel n mak dayana sendiri dh post yg CASE CLOSED
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Robitadotcom replied at 21-2-2020 08:28 PM
Mental n fizikal kak. Tgh pregnen tu doa yg baik baik jelaaa

Urm...preggy2 emosi tgh tak stabil..jgn post partum sudah laa..kesian anak nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Robitadotcom replied at 21-2-2020 02:11 PM
kena sis. buat tiktok sambil gelabah tetek pls

Aku teringin jugal  nk tau gelabah tetek tu cmne sebenarnye...
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 21-2-2020 06:14 PM
Kredit sangat penting bagi akak. Ia berkaitan dengan etika, dengan moral.

Ko pernah rasa tak k ...

Benda simple tunjuk bukti ape je yg dia ada ..xyah nak stress la..sumbangan dayah tu lirik atau lagu???  Kalau dah guna lawyer bagai mesti ada bukti... Sepatutnyer continue jer la kes tu bila dah start last year yg stop tetiba buat ape..tetiba dah menang AJL muncul balik..memang mintak dimaki la ceritanyer...jaga hati laki n fil tu..apooo terkejor2 lagu cinta ngan kekasih lama...koserr
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Umpama bg idea kt org tp ciput tp org usaha bg kebabom... Malunya nk claim tu idea dr ko..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2020 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Tudungpink replied at 21-2-2020 08:49 PM
Benda simple tunjuk bukti ape je yg dia ada ..xyah nak stress la..sumbangan dayah tu lirik atau la ...

Dayana sis nama dia. Dayah tu balu arwah abam. Dayah tu yg kene aniaya ngn ali hitam legam tamak harta
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list