Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8436
View
164
Reply

Selepas Menang AJL Baru Nak Tuntut Hak Cipta Lagu Sumpah, Netizen Kritik Bekas Kekasih Naim Daniel

[Copy link]

Author: Robitadotcom    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 21-2-2020 05:39 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 21-2-2020 05:32 PM
Masa AJL, Naim ni tak bagi kredit pon kat Dayana sebagai pencipta bersama lagu ni kan? Dan seblom Da ...

Lahh hadap kredit gak ke? igtkn dh nekad haritu nk keluar industri. fokus jela ngn penghijrahan tu adoi. tp bkn ke lagu tu ND ada tukar lirik????? sbb tu dia mintak dayana provide bukti yg lagu tu ciptaan bersama. patu la ni sibuk nk stress. apoo. jaga jela kandungan tu leklok.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 21-2-2020 05:42 PM | Show all posts
che_gaia replied at 21-2-2020 04:51 PM
Mengharapkan kejujuran ex bf..pastu untung2 dapat royalti skali..lol..da kawin kan,baik ko make sure ...

sbb dia rasa org makin melupakan dia.. tu yg dia gigihhh hahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2020 05:43 PM | Show all posts
shark_eow7 replied at 21-2-2020 04:26 PM
tak kenal pon sapa dayana niii

time kecik dia femes ler kot. dh besau sendu tu yg decide nk behijrahh
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Robitadotcom replied at 21-2-2020 05:39 PM
Lahh hadap kredit gak ke? igtkn dh nekad haritu nk keluar industri. fokus jela ngn penghijrahan tu ...

Kredit sangat penting bagi akak. Ia berkaitan dengan etika, dengan moral.

Ko pernah rasa tak ko buat assignment ka karangan dengan partner pehtu bila lecturer puji, partner ko klaim suma tuh idea dia? Or di tempat keja, ko bagitau idea ko kat kelig pehtu masa meeting tetiba kelig tu bagitau bos ko pasal idea ko dan buat seolah idea tu dia yang punya tanpa mention sikit pon nama ko dan bos ko puji kelig ko bagai nak rak dan kelig ko pon tersengeh2 as if dia la yang pandai sangat fikir idea tu sedangkan tu sebenarnya idea ko but ko hanya mampo duduk diam mata terkebil2 tengok kelig ko yang tak tahu malu itu?

Korang nak bash budak Dayana ni pon biar bertempat. Naim ubah sikit lirik lagu tidak menafikan fakta budak Dayana ni hada sumbangan atas terhasilnya lagu ni. If jadik kat akak pon, sori akak nak dok dendiam. Memang berkokok akak. Biar dikecam asal puas hati tidak teros merasa tertindas.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
kiah_mai_pulak replied at 21-2-2020 02:08 PM
dh tu. nak kena mnggelabah tetek ke tak?

Gelabah kan je lah tetek tu Kak kiah ooiiii
Jangan lupa gentel2 sekali puting tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
So kalau lagu ni tak menang sheols akan klem ke tidak ye
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 21-2-2020 06:14 PM
Kredit sangat penting bagi akak. Ia berkaitan dengan etika, dengan moral.

Ko pernah rasa tak k ...

Sis,kata isu ni dah selesai before this..tup tup,lagu ni mng ajl,terus timbul balik isu..nampak sgt dayana ni nak kejar royalti+populariti..kalau lagu ni x menang ajl,agaknya dia terkejar2 tak?

In fact,awal2 lagu ni keluar tp x feymes sgt,dia xde bunyik ape pun..bila dah start feymes n org dah kenal lagu ni,dia berbunyi..tak nak involved dgn industri?xnak royalti?tp.........pmpuan ni mmg pelik..wang boleh kelabukan mata org sis..
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejenis yg tak leh move on ni.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 07:25 PM | Show all posts
habislah alif gayah terjah , haha , wartawan tak berlesen
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
fealefea replied at 21-2-2020 02:18 PM
nyampah betul dgn penyembah Naim. Ini melibatkan harta intelek. Fight for your right Diana!.

Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Sis...  Jujurin aja sis....  Yg sebetulnya lo mmg mahu hak cipta dan royalty itu ..  Enggak ada yg salah  klu lo jujur aja sissss..
Eh ter indon pulak sejak dok meratapi pemergian AS ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 21-2-2020 06:14 PM
Kredit sangat penting bagi akak. Ia berkaitan dengan etika, dengan moral.

Ko pernah rasa tak k ...

Well said sis
I side u
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Nenasketum replied at 21-2-2020 02:12 PM
Macam kompius memula baca. Tapi rasanya dia tak mau Naim claim lagu tu ciptaan Naim sorang. Secara t ...

Ada Omar K sekali dlm lagu Sumpah tu.. hehe.. bkn ND sorg..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2020 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 21-2-2020 06:14 PM
Kredit sangat penting bagi akak. Ia berkaitan dengan etika, dengan moral.

Ko pernah rasa tak k ...

Masalahnya isu ni dah setel dari July2019 lagi n mak dayana dh keluar statement time tu yg dia tknk keruhkan keadaan n consider case closed. Persoalan skg, awat nk open case balik adoiii. Dari time lagu sumpah ni dh tercalon time AJL lagi depa dh dok mention ciptaan sepenuhnya ND. Tp kenapa time tu dayana tk muncul eh? Kenapa sekarang????
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2020 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
cik.panda replied at 21-2-2020 06:50 PM
So kalau lagu ni tak menang sheols akan klem ke tidak ye

Time tercalon tkde claim pape pun. Kalau tkmenang rasanya dia lg lah buat tktau je. Kahkah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2020 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 21-2-2020 07:02 PM
Sis,kata isu ni dah selesai before this..tup tup,lagu ni mng ajl,terus timbul balik isu..nampak sg ...

Setuju 3000%! Kalau mmg nk sgt hakcipta terpelihara, kemukakan bukti bak kata ND.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2020 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
pinkzara replied at 21-2-2020 07:14 PM
Sejenis yg tak leh move on ni.

Boring la tu dok rumah dh lama tkmuncul kt screen hahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2020 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 21-2-2020 07:25 PM
habislah alif gayah terjah , haha , wartawan tak berlesen

Kalau alif terjah ni tktau la apa yg bakal terbongkar pulak pasni wakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 21-2-2020 07:31 PM
Sis...  Jujurin aja sis....  Yg sebetulnya lo mmg mahu hak cipta dan royalty itu ..  Enggak ada yg s ...

Kannnnnnn..tp xboleh laa..nanti imej islamik dia tercemar gara2 nafsu tu..
Bkn nak side naim,tp kalau betul dayana ni care psl lagu,awal2 lagu ni keluar,dia dah siap sedia,fight for the song..

Bkn tggu lagu ni feymes n popular dulu baru nak claim..
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Robitadotcom replied at 21-2-2020 07:53 PM
Setuju 3000%! Kalau mmg nk sgt hakcipta terpelihara, kemukakan bukti bak kata ND.

Ai rengsa dgn cara dia ckp y nak pertahankn imej islamik tp pd masa y sama membangunkn isu y dia dah setelkn long before..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list