Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7939
View
164
Reply

Selepas Menang AJL Baru Nak Tuntut Hak Cipta Lagu Sumpah, Netizen Kritik Bekas Kekasih Naim Daniel

[Copy link]

Author: Robitadotcom       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-2-2020 01:03 PM | Show all posts |Read mode
Boleh tak anyone explain pasal ni??
Sebenarnya dia nk kejujuran ke dia nk royalti? konfius ah. dia mcm nk suruh ND register nama dia. Dia ngidam royalti ke????
Dah ND mintak kemuka bukti, dan dan family ko tersinggung. Dayana stress. eh ko yg carik pasal. Apoooo
Capture.JPG
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada bukti go forward la. Setakat duk pungpang pungpang dalam ig je x jadi dikk.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
dh tu. nak kena mnggelabah tetek ke tak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2020 02:11 PM | Show all posts
kiah_mai_pulak replied at 21-2-2020 02:08 PM
dh tu. nak kena mnggelabah tetek ke tak?

kena sis. buat tiktok sambil gelabah tetek pls
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam kompius memula baca. Tapi rasanya dia tak mau Naim claim lagu tu ciptaan Naim sorang. Secara tak langsung, kalau letak nama dia, dapatlah royalti. Ka ching!!! Gitchew!
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
dulu iols minat dia lani hmmmmm maleh aqoe
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:18 PM | Show all posts
nyampah betul dgn penyembah Naim. Ini melibatkan harta intelek. Fight for your right Diana!.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Senang jer ada bukti tunjuk segala bukti yg ko ada..simple..bising2 buat ape..
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Serampang dua mata la ni. Dia bukan nak duit, tapi kalau letak nama then dapat royalti, why not? Gittew
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
fealefea replied at 21-2-2020 02:18 PM
nyampah betul dgn penyembah Naim. Ini melibatkan harta intelek. Fight for your right Diana!.

Dia sumbang lagu atau lirik ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2020 02:26 PM | Show all posts
fealefea replied at 21-2-2020 02:18 PM
nyampah betul dgn penyembah Naim. Ini melibatkan harta intelek. Fight for your right Diana!.

nk fight tkde hal pn. tp kenapa lepas lagu tu menang. muhahahahaha. i bkn peminat ND OK
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2020 02:27 PM | Show all posts
gummiebear replied at 21-2-2020 02:22 PM
Serampang dua mata la ni. Dia bukan nak duit, tapi kalau letak nama then dapat royalti, why not? Git ...

sambil menyelam minum air. bukan dayana yg nak.. bby dlm perut yg nak...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2020 02:29 PM | Show all posts
Nenasketum replied at 21-2-2020 02:12 PM
Macam kompius memula baca. Tapi rasanya dia tak mau Naim claim lagu tu ciptaan Naim sorang. Secara t ...

tp dia nk kejujuran saje. kalau ND mengaku je tu lagu bersama tp tknk register nama dayana aci tak
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Robitadotcom replied at 21-2-2020 02:26 PM
nk fight tkde hal pn. tp kenapa lepas lagu tu menang. muhahahahaha. i bkn peminat ND OK

BUkan ke isu ni sebelom menang AJL lagi dah berbangkit? Tp aritu kata dah selesai, ni kenapa bising?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2020 02:36 PM | Show all posts
ashilalat replied at 21-2-2020 02:30 PM
BUkan ke isu ni sebelom menang AJL lagi dah berbangkit? Tp aritu kata dah selesai, ni kenapa bisin ...

haah sebelum ni bangkit lama dah tp mak dayana sendiri kata dh setel sbb ND ada cll dia pastu.. patu kes ni berlalu pergi. tetiba skg timbul balik. confuse gakk
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
dah lama la dia bising, masa awal2 lagu keluar/ baru2 popular lagi tak ingat tapi dah lama la
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Haritu mcm da setel.Skang timbul balik... hmmmm, ape la yg nk sebenarnya...
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku bukan fan ND ni, Dayana ni lagi la x kenal langsung......yg aku pelik skrg ni, kata dah hijrah x nak terlibat dengan dunia seni.....kt ig pon kemain gambar cover2 jer, post pon Islamik sangat......tp kau gigih bertahun2 nak throwback  kisah dgn x bf kau, sepatutnya kau bersyukur Naim x letak nama kau as penulis.....at least kau dh x terlibat dengan lagu2 lagha memuja2 manusia ni, kau kan tau benda2 ni dunia semata tp gigih nk suruh ND jujur.....kalau aku jd kau dia x jujur ke, dia nak tipu peminat ker aku boolayan kan saja.....sebab dalam Islam ada konsep #redha kan, kau mesti percaya Allah tu maha Adil so let it be......serah jer kat Allah, unless kau ada niat lain sekali.....atau sbb skrg ni dh berbisnes kan, kalau x glemer as penyanyi pon dpt glemer as penulis lagu bersama pon ok la.....laku jugak nanti buku2 puisi dengan minyak yg kau jual tu kan, bisnes minded dh sama level Alif syukri ni......hebat kau dik!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 02:43 PM | Show all posts
fealefea replied at 21-2-2020 06:18 AM
nyampah betul dgn penyembah Naim. Ini melibatkan harta intelek. Fight for your right Diana!.

i tak sebelahkan mana-mana pihak tapi pelik masa kecoh haritu time naim keluar statement kat dj naz...lepastu dayana keluar twit kat twitter....then maknya call mak dayana mintak selesai...taktahu selesai cara mana tapi dua-dua pihak kata selesai...

persoalnnya:
apa jalan penyelesaian yg disetujui bersama tu? kenapa waktu tu dh dua pihak kata ok...

tapi for me pun tertanya-tanya kenapa naim tak letak juga nama dayana sebagai pencipta lagu sumpah tu lepas tu...tup yup lepas ajl benda ni keluar balik seiring dengan kisah harta keluarga abam...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2020 02:45 PM | Show all posts
bakingsoda replied at 21-2-2020 02:38 PM
dah lama la dia bising, masa awal2 lagu keluar/ baru2 popular lagi tak ingat tapi dah lama la


ni ha time lama dulu mak dia yg up status kata case closed.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list