Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
17086
View
247
Reply

"Sebab Mulut Kecoh Dialah, Kita Tahu Balu Abam Sedih Begini" - Aliff Syukri Dipuji Bongkar Rahsia

[Copy link]

Author: Cari-Azza    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-2-2020 03:04 AM | Show all posts
kikiharris replied at 20-2-2020 11:00 AM
Ali ni mmg over. Padan muka kau , org tahu perangai sebenar.
Malu la sikit, ko bukan OKU pun. Lagi ...



Dayah ni ada berapa orang adik beradik? anak sulung ke?


Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-2-2020 05:05 AM From the mobile phone | Show all posts
ihhhh babikkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 05:57 AM | Show all posts
Edited by DARSITA at 20-2-2020 01:58 PM


Aii dah dengar penjelasan Ali si semut api.

Yang aii nak carut part dia tanya wife abam duit dlm wallet! nampak nar setiap sen dlm rumah tersebut dia nak kumpul utk di farhidkan. Astaga!! common sense lah sikit Ali Setan ooooii kang dichop bodow marah pulak.

Bab kereta:  tak kan lah wife abam guna just hantar anak ke klinik boleh jejas hutang kenderaan tersebut? Amboi berkira benar siap ckp kereta hutang, bayaran bulan, nama dia lah nama abam la. Hishhh mmg Ali semut ni muka nak kena sumpah agaknya.

Eloklah berbinikan orang indon mmg anak orang Melayu Malaysia tak layak utk jadi isteri Ali semut api.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 06:22 AM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 21-2-2020 03:02 AM
Bukan you jer sakit hati aii lagikk sakit hati. sampai aii terfikir mak si abam pun sama mcm Ali ...

Org baru merasa nak jd kaya mmg gitu
Bongkak..batak harta
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 06:50 AM From the mobile phone | Show all posts
babycc replied at 20-2-2020 07:40 PM
Ali ni wat lawak bkn best.. menang ari tu pon sbb buat cerita sedih psl anak mati.. kalau x..xdenye  ...

Nnt masuk lagi mlm.. Gunakn arwah abam pulak ngan hrpn akan jd juara lg
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 06:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah de penjelasan ali kan pasal ni..carik kat utube..
Kita yang xtahu apa2 xyahla komen apa2..aliff shukri patut interview dua2 pihak ..baru la adil
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 06:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Eii kalau betul la memang jahat ali ni. Kesian wei anak yatim tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 07:07 AM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 20-2-2020 07:04 PM
Dayah ni ada berapa orang adik beradik? anak sulung ke?

Tak pasti pulak sis. Dayah ni pun nampak mcm reserved person je. Suami dia meninggal org lain pulak yg banyak bunyi!
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 07:17 AM From the mobile phone | Show all posts
defensive sangat. Tau la ko spokesperson untuk family, but he needs to calm down. Nak2 bab faraid.. bukan ko dapat bahagian pun. Yg dapat ibu, balu & anak lelaki. Yg berdiri jawab soalan judge tu ibu & balu arwah. Ko dok diam2 dlm court tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 07:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah sedap kot selama ari ni abg die payung dorg..
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 07:44 AM From the mobile phone | Show all posts
jargon replied at 21-2-2020 02:22 AM
Stress pulak aku sok pkul 4pg nk kne bgun p keje buat 6sector tp bce pulak dayah kne tuduh bunuh aba ...

Kene tuduh bunuh abam? Seriuslyy? U baca kat mana, sape yg tuduh. Omg
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Time mcm ni lah pentingnye perempuan bekerja..ade pndpatan sndri..xde le kne kecam/org tuduh hadap duit laki..ajal maut di tgn tuhan..jd macam ni dah xtau kt sape nk mengadu..last2 bini tu jgk yg nmpk salah..dunia2...
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 08:07 AM From the mobile phone | Show all posts
CinnamonR replied at 21-2-2020 02:56 AM
Kan...sakit plak hati die persoalkan balu abam amek duit dh tu ko adik je sibuk2 psl reta abam tu  ...

Duit dlm wallet pun kena ambik sbb nak kira faraid. Agak2 la Ali oooiiii. Duit belanja harian camana. Tp betul ke dayah menipu. Dayah kata dia naik grab. Ali kata dayah naik keta di hantar ke klinik.. Mana satu yg betul ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Satu lagi.. Ali kata dia ambik keta utk faraid. Kalau dayah blh byr rm2500, ambik la keta tu. Masalahnya.. Keta tu kalau nama aruah, mesti la dah tak yah byr. Choiii la ali
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 21-2-2020 12:45 AM
Duit menang hari itu dah habis belanja ke? dapat seratus ribu lebih sorang juga kan?

Tulaaa pasal., laki iols ckp adik beradik arwah abam ni mcm dah besar kepala sbb selama ni arwah abam yg support dorang, dorang igt lps abam dah meninggal,harta tu dorang punya., laki iols pun xpuas hati sbb si ali ni ckp kt akak ipar dia cmtu.,
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 08:31 AM | Show all posts
Yg berhak atas harta peninggalan arwah Abam ialah anak, isteri dn ibunya. Adik Abam ambil kesempatan nak bolot harta arwah drp kakak iparnya mungkin dia fikir boleh membodoh2kan Hidayah.  Semoga ada sape2  lawyer boleh tolong Hidayah mendapatkan haknya dn menuntut semula pusaka  sbg waris utama  dlm senarai faraid.  

Si Ali ni tak fikir ke nasib dn masa depan anak saudaranya dn nak bolot harta arwah?  Haram tu ambik dn makan harta anak yatim. Akibahnya nanti akan lebih parah drp jumlah yg Ali ambik.  Kena ingat tu....
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 08:54 AM | Show all posts
Edited by noorhairiahma at 21-2-2020 09:00 AM

i dah dengar dah penjelasan all-eee tu.

awal2 bila dia binatangkan si dayah, tahu dah dia ni jenis yang macam mana. sekali bila keluar video, amboi, bersongkok terus, cara cakap pun dah sopan santun lenggok bahasa pun kalah setad penunggang agama. eeeeeww






Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku sebenarnya menyampah tengok Aliff Shukri ni..tapi dalam soal ni aku salute dia..baru tahu cerita yg sebenar disebalik kematian Abam..Harap dapat pembelaan dan keadilan kpd isteri dan anak Abam.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
dlm forum ni jela yg nampak pengomen2 matang.  sbb dlm fb ngan utube semua komen gune kepala lutut..  dh ckp dah sape lebih layak... alipen tu cume ckp mulut je sebagai pemegang amanah... xde hitam putih pon dh pandai2 kluar akta... dah tentulaa dayah tu bawak diri sbb dia taw lagi lame dia dlm rumah tu.. lagi teruk dia blh stress... cukuplaa dayah tahan air mate saat nak pakai kereta pergi klinik kunci kena rampas.. tp akhirnye dpt jugak dia pergi... tp dia ckp biler nak bawak kereta tu balik kg.. rodtax tu dorg cabut.. skang nak tny alipen.  apesal ahli kluarga ko cabut rodtax tu???? tu je..  dia nak balik sementara tu biarla... bg dia pakai dlu..  tp aku tgk korg adik bradik ni berlumba nak secure harta arwah ni... pastu tolong jgn jadi bebal nak faraid2 sbb korg adik beradik x layak...x layak ye... hishhh geram aku geram....
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa sampai cabut road tax tu? Tu yg aku x fhm. Malicious intention sgt. Ambil la hak korg tp tanggungjawab besar tu jgn lupa.

Aku pernah rs ye jd anak yatim yg haknya di cerobohi. Mati pun x senang tau..igt sikit.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list