Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
17026
View
247
Reply

"Sebab Mulut Kecoh Dialah, Kita Tahu Balu Abam Sedih Begini" - Aliff Syukri Dipuji Bongkar Rahsia

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Post time 20-2-2020 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
KekDurian replied at 20-2-2020 11:04 PM
X yah hurai2..bg je brg2 arwah kt balu yg lebih berhak..x sggup nk tgk video dia xplain, ckp pusin ...

Ya tak sanggup nk tgk
Buat sakit hati je. Sedih sgt
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 20-2-2020 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
MadameOnion replied at 20-2-2020 04:40 PM
kerana mulut kecoh pondan riak ni jugak la netijen tak pepasal buat dosa kering mengata ali takpun m ...

betul....I tak memihak mana2....
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
novlin replied at 20-2-2020 09:49 PM
Abg memuliakan anak yatim...adik makan duit anak yatim

Iman tak dapat diwarisi
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Belut berguna...... hahahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
jeruklimau replied at 20-2-2020 09:05 PM
Toklip ni kn ada disleksia.. Aku x tahu la parahnya disleksia dia tu mcm mana.. Tp ada mcm prangai a ...

tq ustazah utk tazkirah
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 20-2-2020 07:12 PM
kenapa panggil ponen ni belud

Kan kak amyza aznan ckp dia ni sore cm belut elektrik
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
harisbee replied at 20-2-2020 07:47 PM
Konsep ni salah...bila suami meninggal x de anak jantan...mak pak adik beradik suami yg jantan ken ...

Teori mmg nmpak mudah tp praktically payah..even aku sendiri bpak aku meninggal tp adik beradik dy sorang pun xnk jenguk kami ni..siap nk gak bhgian rumah satu2nya bpak aku beli tu..jimbet memasing
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Keperibadian ali tak mengikut arwah abang nya. Tak kira la dayah tu salah tapi lasernye kauuuuu membinatangkan kakak iparmu sendirihhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 12:21 AM | Show all posts
MimiLalat replied at 20-2-2020 08:11 AM
Keperibadian ali tak mengikut arwah abang nya. Tak kira la dayah tu salah tapi lasernye kauuuuu memb ...



Aii tgk iv Alif syukri - ada part 1 & part 2. Tak ada salah pun jawapan yang Dayah bagi. Dia tak lah menjoyah over over cerita itu ini. Dia tu budak jer lagi 28 tahun dan bukan jenis huhahuha. Orang tanya sepatah jawap sepatah.


Ali punya silap:- PANGGIL wife abang dia BINATANG. Lepas itu ambil bag duit, kereta, reta benda abam dan nak donater barang arwah tanpa tanya si wife terlebih dahulu. Lepas itu dgn muka tak malu boleh ckp kalau dayah kawin lain si Dayah kena pindah keluar dari rumah abang dia. And paling aii meluat apa kes dia duduk berumahtangga di rumah kelamin si Dayah? Nak pantau segala inteview? nak tengok berapa duit derma yg orang bagi pada dayah? Eh banyak lah lagi dan alasan dia sangat lah menunjukkan dia tak tau hukum hakam.






Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 12:29 AM | Show all posts
chicozinn replied at 20-2-2020 08:07 AM
Teori mmg nmpak mudah tp praktically payah..even aku sendiri bpak aku meninggal tp adik beradik dy ...


Mak you perempuan lembut. Mak aii perempuan yang tegas. Semua harta bapak dah ditukar atas nama dia semasa bapak hidup.


Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Owh pls la Ali. Ada pula yg percaya latest statement dia.... ada baca kat ig , dayah mmg kena halau sbb dorang tuduh dayah yg bunuh abam. Sbb tu tk npk kelibat dayah kat umah tu bila ada apa2 interview.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 12:34 AM | Show all posts
jajanpedas replied at 20-2-2020 07:01 AM
ade terbace kt mane ye..arwah abam dgn ali tu adik bradik tiri..ye ke..kalu btul tiri dia mmg xde ha ...


Aii baca thread pertama kes gaduh - ada forumer beritahu bapak kandung abam mencerai mak dia time abam kecik.


Mak kawin lain dpt lah yang bongsu. Yang bongus muka sebijik mcm abam & Abam sayang bapak tiri dia.

Kalau adik beradik tiri maka si Ali nama penuh dia tak ada guna Syed ke? Nama adik bongus dia tak ada title "syed".

Sbb masa dpt baby Abam ada ckp yang anak dia the first Syed.




Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Artikel di 1st post ni summarize balik content thread oleh jiddin sblm ni
Senang btl kje kolumnis cari ni


Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 12:36 AM | Show all posts
Potato_kering replied at 20-2-2020 08:29 AM
Owh pls la Ali. Ada pula yg percaya latest statement dia.... ada baca kat ig , dayah mmg kena halau  ...



What??


Kalau mereka syak bergitu kenapa tak diminta korek balik kubur abam buat test? Dasar Ali Setan!


Ya Allah kau bantulah pihak yang benar.


Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Amboi trok nau smpai ke situ tuduh bunuh aban..drama indon sgt la plak
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 12:37 AM | Show all posts
supernaturalee replied at 20-2-2020 08:36 AM
Artikel di 1st post ni summarize balik content thread oleh jiddin sblm ni
Senang btl kje kolumnis  ...



Tak apalah thread first pun almost akan ditutup. Sambung sini jer lah.


Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
msdummy.2018 replied at 20-2-2020 05:47 PM
xpyh nk duplicate benang xboleh ker ...nk jugak buka benang kan

Kan....die summary je
Sng kje
Klu update story lain lh
Ni semua dh cover dlm thread jiddin


Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Potato_kering replied at 20-2-2020 04:29 PM
Owh pls la Ali. Ada pula yg percaya latest statement dia.... ada baca kat ig , dayah mmg kena halau  ...

astaghfirullah smpi dituduh mcm tu... allahu...
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 12:45 AM | Show all posts
Sazida replied at 20-2-2020 02:46 AM
Yelaa at least mmg dpt jugak duit tu wlpn lmbt., tp xperlu kot songlap duit arwah abang dia cmtu.  ...



Duit menang hari itu dah habis belanja ke? dapat seratus ribu lebih sorang juga kan?


Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2020 12:50 AM | Show all posts
xAthenax replied at 20-2-2020 12:40 AM
instant jer ko dapat Ali weh
seMalaysia dah tahu ko tu macam mana
tak perlu lah acah2  bayar hutan ...



Meluatkan .. duit derma orang time kebumi tah berapa yang dia songlap.

Btw tak ada yang pergi interview mak si Abam ke? maybe orang tu itu pun tak tau si Ali membinatangkan menantu dia.


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list