Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
15110
View
149
Reply

Najib Razak 'Nasihat' Penyanyi Bernombor Negara, Sempena Pelancaran Single Terbaru - 7 Nasihat

[Copy link]

Author: ashilalat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-2-2020 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by ashilalat at 21-2-2020 06:32 AM

Steady Najib Razak troll penyanyi bernombor negara :

"Sangat memalukan dengan apa yg terjadi dgn kes Tabung Haji..Ya Allah Lindungi kami.."

Itulah tweet dari seorang artis pada tahun 2015 apabila terkeluar berita bahawa Tabung Haji beli sebidang tanah TRX 1.6 ekar dengan harga RM188.5 juta untuk projek pembinaan kondo.

Pada tahun 2015 yang sama, syarikat tersenarai WCT Holdings Bhd juga membeli sebidang tanah TRX 1.6 ekar (bersebelahan tanah dibeli TH) dengan harga lebih tinggi RM223 juta untuk projek pembinaan kondo.

Tahun lepas, WCT lancarkan projek kediaman bernilai RM1.1 bilion yang penganalis kewangan kata ialah projek yang bagus dengan harga yang munasabah.

"11 Jan 2019: Pricing of WCTs TRX project seen reasonable"
https://www.theedgemarkets.com/article/pricing-wcts-trx-project-seen-reasonable

Manakala Tabung Haji di bawah kerajaan PH sudah batalkan projek kediaman mereka yang sepatutnya dimajukan oleh TH Properties dan telah menjual tanah TRX itu (dengan sedikit keuntungan).

Peluang untuk Tabung Haji mengaut keuntungan lebih tinggi untuk projek ini terlepas manakala syarikat swasta WCT terus mengaut keuntungan besar dari projek RM1.1 bilion mereka di atas tapak tanah TRX yang saiznya sama besar bersebelahan tanah yang dulunya milik TH.

Masa dulu, kita beri peluang untuk Tabung Haji menjana keuntungan lebih dengan menjual tanah TRX di bawah harga pasaran supaya Hibah kepada pendeposit akan lebih tinggi sedikit tetapi kita dituduh merompak Tabung Haji pulak.

Ya, kita difitnah oleh banyak pihak masa itu termasuk artis walaupun niat kita baik.

Siapa lagi antara kawan-kawan FB saya juga termakan fitnah dan propaganda PH tentang tanah TRX Tabung Haji masa itu?

P/s - so apa komen penyanyi bernombor dan pemenat2 setia penyanyi bernombor? Dah boleh telan balik ke 7 Nasihat tu? Tu lah..nak minat atau nak kagum atok boleh, tp x payah la over take side seumpama org sebelah lg tu musuh kau. Kau tu penyanyi, peminat ko pon pelbagai ideologi politik. Diam2 je la undi, diam2 dapat projek sudah lah. Nak tunggu gak Najib troll Sheila Majid dgn Wardina yang dulu sibuk mencacai atok. Sambil komen meh sambil dengar nasihat ayuh.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahahahahahah.. Kena setempek balik..
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 12:48 PM | Show all posts
sah2 family kak jibby dan bang ros membuli family penyanyi bernombor semasa theyols berkuasa...why bother nak support kak jibby?

Disclaimer: penyanyi bernombor bukan penjilat atok yach...tp dah jadi famili sendiri gitulah...#donebekap
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
dah tu kita nk kena gelabah tetek lah ni!??

mmg kena gelabah pun, tokti silap besar mencapub politik
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 20-2-2020 11:48 AM
sah2 family kak jibby dan bang ros membuli family penyanyi bernombor semasa theyols berkuasa...why b ...

Agreed. Konsisten dari awal
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Ala tokti jilat atok drpd zaman anak dara nangis2 psl cetak rompak.. bukan skrg je.. lain la kl tokti jilat bakal pm8.. baru la pelik & wajib bukak thread..

Jgn risau jibby, tokti pesan "hari esok pasti indahhhhhhhhhh"

Motif hater bekap tokti..puihhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 01:14 PM | Show all posts
macai atok dan fan club sitisauna tak senang duduk baca ni
tunggu rba dap bagi pencerahan yang tak ada fakta kat group wicet dulu baru post kat sini
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-2-2020 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 20-2-2020 12:48 PM
sah2 family kak jibby dan bang ros membuli family penyanyi bernombor semasa theyols berkuasa...why b ...

So kalau risau sangat pasal tabung haji kononnya, apahal tak berkutik bila TH kena sesah dgn mujahad dan dapig? Hibah rendah pon diam tak berkutik. Ingat nak bersuara sangat bagi rakyat malaysia. Rupanya bersuara bila org yg die x suka je aniaya org. Org yg dia suka kalau aniaya org, buat x tau je.

Kemon siti, ke depan la bersuara apa nasib org melayu skrg. Tak nak doa Ya Allah Lindungi Kami ke dalam keadaan sekarang ni?
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Butthurt sgt sampai ungkit kes lama.....
Not a gud leader
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-2-2020 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 20-2-2020 01:10 PM
Agreed. Konsisten dari awal

Konsisten dari awal tak kira org salah atau betol? Itu la namanya pencacai...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-2-2020 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Fettybombom replied at 20-2-2020 01:25 PM
Butthurt sgt sampai ungkit kes lama.....
Not a gud leader

Aiyo..kerajaan pee esh skrg smua dok ungkit 'kesalahan' kerajaan lama. Not a gud leader too rite?
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 01:28 PM | Show all posts
Fettybombom replied at 20-2-2020 01:25 PM
Butthurt sgt sampai ungkit kes lama.....
Not a gud leader

bukan ungkit saja2
ungkit bila dah terbukti apa yg th dgn jibun buat dulu going to be a good investment
tapi tu la bila penyanyi yg buta pasal economy dan investment termakan hasutan
guna pengaruh pulak sebar benda mcm tu


Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
ashilalat replied at 20-2-2020 01:25 PM
So kalau risau sangat pasal tabung haji kononnya, apahal tak berkutik bila TH kena sesah dgn mujah ...

Kennnn...selektif sgt ..selayaknya la kena troll..xleh blah ada tgk video ct kemain memuji mula2 dlu bila petik "menteri2 BIJAKSANA"..cehh bijak celah mana..roti john..ahhhahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-2-2020 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
FailFish replied at 20-2-2020 01:28 PM
bukan ungkit saja2
ungkit bila dah terbukti apa yg th dgn jibun buat dulu going to be a good inve ...

At least aku nak tengok siti kritik pentadbiran TH skrg kalau pon dia malu nak ngaku salab langkah kritik Najib, turn out tindakan Najib lebih untungkan TH.

Ni skrg TH dok asyik jual aset, hibah rendah, cakap la sesuatu siti oi! Cakap...cakap....
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
ashilalat replied at 20-2-2020 01:27 PM
Aiyo..kerajaan pee esh skrg smua dok ungkit 'kesalahan' kerajaan lama. Not a gud leader too rite?

Hahhha...bimbo just like ct. Xda ke pemenat2 ct yg bijak sikit
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 01:32 PM | Show all posts
penyanyi bernombor tu sape? aisyah ke
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 01:33 PM | Show all posts
oh ic.. dah google tadi... tok ti rupanya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-2-2020 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
apedehal replied at 20-2-2020 01:31 PM
Hahhha...bimbo just like ct. Xda ke pemenat2 ct yg bijak sikit

Kannnn..jawapan peminat pon bimbo. Hello siti, x yah masuk campur hal politik lah. Kau nyanyi je lah. Dah cukup kaya dah kan. Sibuk nak masuk campur lg hal politik, tp memalukan diri jah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-2-2020 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 20-2-2020 01:32 PM
penyanyi bernombor tu sape? aisyah ke

Hellooooo...motip menamakan dua badak bergasak sebagai penyanyi bernombor?

Bidah dan aishah xde single 7 Nasihat okey.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku makan popcorn sambil tengok pencacai dan peminat siti kena sesah kiri kanan depan belakang atas bawah.

Yes kalau ct tu consistent dia akan sesah juga mujahid kejadahnya tentang tabung haji.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list