Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
94588
View
2710
Reply

Setelah Seminggu Abam Tiada: Ali Putih Dan Balu Abam Berkrisis?

   Close [Copy link]

Author: Jiddin    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-2-2020 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
sigur/ros replied at 19-2-2020 10:01 PM
bangangnya soalan heolsss... ya allah... vodohnya alif syukri ni tk sensitif langsung

thats why la si alif ni marah ke alip ngn balu arwah...maybe pada ali ni..diorg ni mcm nk mmbrukkan sisi fmly arwah..
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 19-2-2020 10:34 PM | Show all posts
Jiddin replied at 19-2-2020 09:20 PM
Bagi aku, kata2 Ali Putih ni agak keras.
Sepatutnya, Ali kena jaga Hidayah.
Abam pernah cerita ...

perlu ke c ali ni membinatang kan balu orang?
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
edoraixora replied at 19-2-2020 10:31 PM
Yg kat meletop tu, ali cakap kalau kak ipar dia nak duduk rumah tu duduklah. Tapi kalau 1 hari nan ...

Ye betul2..macam tu dia cakap..siap ganti nama kau lagi..dah lain macam tapi husnuzon je semalam..hari ni tak boleh husnuzon..
Lagi 1 yg metro sudyr datang tengok baju arwah semua tu..Dia cakap kami dah bincang..saya kakak saya untuk sedekah baju arwah.. (lebih kurang aku pun sekali tengok je)..eh kenapa bincang adik beradik..tak involve kak ipar?
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapa tgk Meletop semalam?? Ada Ali nih ckp something kat Hidayah pasal samada nk tinggal umah mak diaorg atau nk kawen lain kalau ada jodoh. Tp cara dialog heols ber ENGKAU ENGKAU dgn Dayah mcm ada tak kena jerr...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
edoraixora replied at 19-2-2020 10:31 PM
Yg kat meletop tu, ali cakap kalau kak ipar dia nak duduk rumah tu duduklah. Tapi kalau 1 hari nan ...

Wahhh ....dia boleh cko mcm tu?if abam dah letak nama dayah kat rumah tu...apa hak sikusam ni nk halau dayah even dayah kawin lain....
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Teruk betul bahasa si Ali ni. Mmg x lama la dlm industri. Ni la dia bila org susah tiba2 jd kaya, glamor. Baru tuhan uji sikit dh lupa diri sampai membinatangkan kk ipar sendiri. Dah sah2 org tu ada tanggungjawab nk besarkan ank abg kau kan
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
kierakirana replied at 19-2-2020 10:22 PM
ya Allah kalo betul la mcm wife arwah tu habaq.. mmg kesian sgt kat wife dan ank tu. bab harta mmg ...

Dah kata dayah ni lurus bendul, mmg kena buli lah jawabnya. Kita tunggu apa ali nk explain nanti...

Ali buat gini, umpama tutup periuk nasik sendiri lah jawabnya
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:38 PM | Show all posts
Cyempaka replied at 19-2-2020 10:26 PM
Walopun aku menyampah dgn alip syukri smp aku blok ig dia,  tp dlm hal ni aku lebih menyampah dgn al ...

stigma kaum melayu kalau berlaku kematian di pihak lelaki
cepat2 secure harta takut nti disambar bf si perempuan nti


Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya allah, semoga allah lindungi kebajikan balu dan anak arwah. Kata kata ali tu, hurmm, apa2 pun jadi, tergamak adik ipar mengeluarkan kata sekasar itu pada seorang balu kehilangan suami, tak sampai sebulan pun lagi ali oi..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:38 PM | Show all posts
ali dan adik beradik satu sen pun tiada hak dalam harta peninggalan arwah ya. so please jgn bising2 sangat. malu kat orang. nanti jap lagi ada la ustat, pencetus ummah yang komen ni. taim tu lagi hangat berapi karang.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Fazzbulous replied at 19-2-2020 10:32 PM
i baca komen dkt ig si ali ni..katanya masa interview tu..balunya ckp dah balik rumah parents..sbb ...

peliknya dah knp amik barang2 arwah. arwah ada anak isteri kot ape punya perangai la dok kutip barang2 arwah tu.sian wife dia
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:39 PM | Show all posts
nuril86 replied at 19-2-2020 10:31 PM
tertanya2 jugak.. klwpon xnk bg keter besar.. bgla myvi supaye senang balu arwah tu nak bergerak j ...

kan nak2 lg anak arwah msh 8bulan sensitif sakit demam ke
takkan langsung tak bg kereta2 tu kat bini arwah,arwah punyalah
jaga adik beradik tp adik2 arwah pl menganiaya bini arwah kerana
apa sbb harta arwah kot,sedih kan arwah ingat bila dia dah takde
arwah tak akan risau ank bini dia akan dijaga tp ni baru seminggu
mcm2 kisah terkeluar nak2 pl skrg bini arwah keluar dr umah itu
mst ada sebab kan tp sll nya benda2 mcm ni lambat dgn cpt jer akan
terbongkar kan..duit2 semua tu ke mana dahlah dompet hp semua di amik
adik beradik arwah .kita rasa pun aikk kenapa mcm tu kan sbb tu hak bini
arwah kan,adik beradik arwah ptt tlg sbb fikir byk yg abg diaorg tlg diaorg
kan masa susah..ni ali baru seminggu abg dia takde dah berani membinatang
kan kakak ipar..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:40 PM | Show all posts

sikit pun takde nak tarik balik perkataan kesat kat kak ipar bila netizen dok komen2

siap cakap nak bongkarkan lagi keaiban dayah


memaung haukkkkk lah perangai si ali ni..muka hitam hati pun berkerak hitam

sori aku pun hitam bukan nak rasis


aku team dayah
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:40 PM | Show all posts
nuril86 replied at 19-2-2020 10:19 PM
tp klw bace caption belut letrik mcm nganjing taw... kite tgk jela drama seterusnye...

hujung-hujung heols suruh tgk youtube jugakkk.. nak naikkan views... ish ish
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ReginaGeorge at 19-2-2020 02:43 PM

Ada sesuatu ke dalam handphone tu? Ada simpan password account bank? Ada simpan perbualan rahsia antara Ali dan bocey, contohnya maki hamun terhadap isteri, perbualan menagih harta? Atau mungkin ada nasihat bocey kepada Ali berkenaan dengan sekendel Ali? Ada no telefon org penting yang bisa meranapkan impian Ali untuk jadi jutawan segera? Ada kontrek perniagaan yang Ali boleh overtake dari arwah?

Screenshot_20200219_224017.jpg Apepon akak setuju Alip tanya soalan2 ni. Biar terungkai kebusukkan sebenar hati Ali. Kalau alip tak tanya, kita org pon tak tau wujud manusia busuk hati bernama Ali Nawas. Seorang yg haloba, tanah arwah masih merah dia dah control harta arwah. Sekarang dia delete post tu dan serang alip. Serang alip sebab kau kantoi busuk hati kan?????

Wallet. Ada duit ke dalam? Berapa? Yang pasti ada kad atm kan?

Akak sertakan komen this one fellow
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
beloomberk replied at 19-2-2020 10:05 PM
Katanya balu abam ni x dpt apa2.. Kereta pon x dpt dekat dia.. Anak dia sakit nk bwak p klinik pon x ...

Sesaper jd pangkat wali sendiri mau igt la...jgn amik rete anak yatim...n anak2 tu jgk tanggungjawab hang!
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:41 PM | Show all posts
dayah tu cuma layak dibinatangkan kalo :

1) curang dgn abam sewaktu abam masih hidup
2) dah gatal berboypren selepas seminggu kematian abam
3) anak abam bukan anak abam



selain tu alisetan takde hak nak binatangkan balu arwah
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 19-2-2020 10:36 PM
Wahhh ....dia boleh cko mcm tu?if abam dah letak nama dayah kat rumah tu...apa hak sikusam ni nk h ...

Kalaupun belum nama dayah rumah tu, tetaplah apa hak ko kat rumah tu. Of coz lah jadi milik hamzah nanti
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dari awal mmg xsuka dgn ali hitam ni., nmpk air muka dia mcm jahat je. Buat lawak pun lawak tah pape. Muka xde komersial lgsg nk jd selebriti., kalau betul kes ni dia buat mcm ni, hope dia dpt balasan secepatnya., buat naya kt ank yatim xbahgia hidup weii.,
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:41 PM | Show all posts
Fazzbulous replied at 19-2-2020 10:34 PM
thats why la si alif ni marah ke alip ngn balu arwah...maybe pada ali ni..diorg ni mcm nk mmbrukka ...

maybe ali marah sbb AS tk jumpa famili heolsss dulu ... tp iols tgk Ali ni mmg rupa sejenis baran orgnyaaa. hmm
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list