Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
94367
View
2710
Reply

Setelah Seminggu Abam Tiada: Ali Putih Dan Balu Abam Berkrisis?

   Close [Copy link]

Author: Jiddin    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-2-2020 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang ko membinatangkan balu arwah abang ko di socmed dah kenapa ali oiiiiiiiiiiii

Aku pun kadang carut orang

Tapi koserra nal carut di socmed
Lagi2 melibatkan talian persaudaraan

Lagi2 abang ko baru meninggal
Pastu balu abang ko tu sudah sanggup berhenti kerja as your late brother punya wish
Xde pendapatan bagai

Regardless apa niat dia sekalipun
Ko punya lantun bikin pecah brother oiii
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 19-2-2020 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Biadab eh ali ni samakan kak ipar macam binatang... jauh beza perangai dengan arwah..ali ni ank ke tiga kan, memang anak ketiga ni baran, kata dia je betul.. sebijik macam adik ipar aku..jantan tapi mulut kuat meroyan... ..abam pulak anak kedua, unsur air mmg banyak mengalah n lembut hati.  Kononnyelah kata orang tua2..tapi dah kenalah tu..aku pun memng menyampah ngan kumpulan putih ni.. jadi juara baru ni  pun sebb guna sentimen anak dah meninggal aritu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Makan harta anak yatim adalah dosa yang takkan Allah ampun
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 19-2-2020 09:46 PM
depa ni takde wassep group ke? Pi la tanya dlm wassep ke apa.
Jgn sesekali bincang hal pemeli kat s ...

Dlm wasap grup membisu kot...haha
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:09 PM | Show all posts

kt mana yg ali ckp binatangkan kakak dia??
isk2 tak patut hang dok binatangkan balu abg hang
kalo betuilaa balu abam tak dpt apa2, menjawab hampa kt akhirat kelak..
tak takut kaaa makan harta anak yatim??
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
beloomberk replied at 19-2-2020 02:05 PM
Katanya balu abam ni x dpt apa2.. Kereta pon x dpt dekat dia.. Anak dia sakit nk bwak p klinik pon x ...

aiseyman... pttla ade bace komen kat fb pasal hp arwah pon femily arwah pegang... apepon selesaila care baik... tgk si belut letrik ni pon same2 naik jugak ni... jgn nnt jadi kisah lain plak nnt...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
cupu replied at 19-2-2020 09:54 PM
Kan...suka layan si belut ni knp...dia sape...


Dia mmg suka ambil kesempatan
Semuanya utk view youtube dia...mcm kes puteri balkis dl
Keji betul la bapuk sekor ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
cupu replied at 19-2-2020 09:52 PM
Bodo gila ali post mcm tu dkt medsoc..xpikir pjg ke...pongpang2 dok ckp hal baik psl abam..tiba2 zas ...

Menangguk di air keruh dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 19-2-2020 09:49 PM
Tunggu la toklip g jakarta or g umah mak pak arwah ashraf plak untuk content youtube beliau yg set ...

Bunga, tak payah la ko layan sekeri ni kalu dia ke jakarta,... Dasar pencapap
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2020 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
lonely_surina replied at 19-2-2020 10:03 PM
Omungkin ada hikmahnya si as neh inTERview wife arwah..
Ada pro n kontra nya..


Org mcm Tok Alip mmg cepat bau kot kalau ada org plan nak niaya org...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
shida81 replied at 19-2-2020 09:30 PM
Ak lebih berminat nk tau knp si Ali gelabah nk mampus....

kan. harsh word tu. kesian kak ipaq tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
nuril86 replied at 19-2-2020 09:50 PM
silap ali melantun cepat smpi blh samekan balu arwah dgn binatang... sepatutnyee dia keep calm... x  ...

Bahasa mencerminkan diri,
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
rotijohanz replied at 19-2-2020 09:56 PM
uols pegi la tgk kt iglive si alip
tu.......
dh mcm show bersamamu dh si alip dk myoal isteri abam ...

Harap harta dia pun nanti mcm tu... geramnya
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
clara_nur replied at 19-2-2020 02:09 PM
kt mana yg ali ckp binatangkan kakak dia??
isk2 tak patut hang dok binatangkan balu abg hang:hu ...

ig dia... tp dia dh delete.. blh cari kat benang2 berkaitan arwah... ade dorg tepek...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Arwah ada zuriat lelaki waris paling kuat
Harta patutnya ikut faraid hanya layak kepada balu, anak dan mak arwah saja

Apahal ali sibuk2

Bagi pada yg berhak lah

Hak si anak tu biar mak dia yg pegang

Pakcik makcik tak payah sebuk
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 19-2-2020 09:35 PM
Achey tryin to calm him down



Nanas pn ada suh dia bersabar jgn layan alip belut
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 19-2-2020 09:28 PM
jgn tgk bideo pondan tu bleh tak
die jd gitu sbb ade org follow

Ya. Dan team dia monitor ya views video dia so kalau nak boikot pls boikot sekali social media segalaaa
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
clara_nur replied at 19-2-2020 10:09 PM
kt mana yg ali ckp binatangkan kakak dia??
isk2 tak patut hang dok binatangkan balu abg hang:hu ...

Baca post no 6
Kat ig dia dah delete
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Berdasarkan komen2 kt ig ali yg sempat kubaca.
Dayah cakap kunci kereta & hp abam kena rampas dek adik bradik abam. Hp abam kakak dia ambil. Dayah nak bawak anak pergi klinik, mntak kunci kete tak dapat. Skrg dayah dah balik rumah parent dia.

Sebab katanya dayah ni lurus bendul, tak mustahil lepas toklip bertubi2 tya soklan, dayah tercerita. Dan ali tetiba melenting, siap membinatangkan kak ipar tu kat ig, pastu delete pulak. Kalau ko tak buat, buat apa defensive sangat. Call lah terus dayah tu tanya kenapa2. Netizen dah sempat screeshot pun.

Pikirlah sikit tentang arwah abang ko tu, setelah dipuji2 sekalian alam, tetiba ko buat cemni...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Jiddin replied at 19-2-2020 09:20 PM
Bagi aku, kata2 Ali Putih ni agak keras.
Sepatutnya, Ali kena jaga Hidayah.
Abam pernah cerita ...

Aikk..br smlm kata lain kt meletop..awatlaaa gini msg2..hmm
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list