Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
94512
View
2710
Reply

Setelah Seminggu Abam Tiada: Ali Putih Dan Balu Abam Berkrisis?

   Close [Copy link]

Author: Jiddin    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-2-2020 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by abadi84 at 19-2-2020 11:56 PM

Mse my brother in law meninggal
Sekupang pun my MIL.or husband tak tuntut harta
Sbb tanggungjwb bela anak.yatim tu ataa bahu kita
Tp wlu x tuntut apa2
Tetaplah my hubs belikan.baju sekolah anak buah dia
Buatlah baik kat anak yatim
Bkn org lain pun
Darah daging sndiri juga
Terkilan betul si Ali binatangkan balu.arwah
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 19-2-2020 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
red_velvet replied at 19-2-2020 10:07 PM
Biadab eh ali ni samakan kak ipar macam binatang... jauh beza perangai dengan arwah..ali ni ank ke t ...

Salah tu..biase ank ke 2 yg melantun, ank ke 3 cool sebab dek pangai akak nye 2 org dah berlawan..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Fazzbulous replied at 19-2-2020 10:57 PM
ada kes i penah baca..mak arwah suami pengadu insist nak tuntut jugak bahagian rumah arwah dan pen ...

susah hidup berkahwin ni. Tak boleh nak duga bila salah seorang meninggal apa akan jadi. Masa masih hidup semua ok je. Rasa lega dapat jodoh dapat anak.  Mana nak nampak perangai ahli keluarga lain. Semua nampak selamat je.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
nuril86 replied at 19-2-2020 02:54 PM
hp mungkin online banking so klw nak buat transaksi otp akan dpt kat no yg didaftarkan... wallet a ...

Selagi bank tak dapat sijil mati and other docs selagi tu lah boleh access online banking + atm. Rasanya dah submit ke? I wonder..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 11:04 PM | Show all posts
QueenCaramel replied at 19-2-2020 10:56 PM
Nape gigih sgt nk derma baju2 arwah..biar la bini die uruskan..nk derma kenape ke..mende laa..

kan diaorg ptt tak msk campur pun hal2 gitu..tu kan hak bini arwah
kecuali diaorg adik beradik nak minta sehelai dua sbg kenangan,pandai2
pl g bincang adik beradik abis tu bini arwah tu patung ke kayu kat situ
sampai membelakang kan kakak ipar tu,mungkin sbb bini arwah tu diam
tak byk ckp semua diaorg jer yg pandai2 settle,padahal kakak ipar tu
msh dlm keadaan terkejut lg tambah2 pl sekali adik beradik arwah buat
mcm tu kan.suka hati diaorg pl nak tetapkan itu ini, sampai segala hp
dompet baju kasut semua diaorg pl nak amik.kereta pun sanggup kan
tak bagi padahal nak bawa anak arwah g klinik,ingat jgn sedap didunia
mkn harta anak yatim nak2 lg harta arwah yg mmg hak anak arwah kan..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
setori_mori replied at 19-2-2020 10:12 PM
Ya. Dan team dia monitor ya views video dia so kalau nak boikot pls boikot sekali social media seg ...

masalahnya ramai ummah2 meleis pprt dkt luar sana yg benak2 belaka.. dok support lagi org kaya xde education tu.. x paham iols..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
KekDurian replied at 19-2-2020 09:32 PM
Tp wife bole dpt hak kan? Nak2 ada anak lelaki..tgk vid tu napala x baringkan je anak tu, sakit teng ...

Mmg dpt tp kalau makbapak arwah abam hidup lg, diorg pun layak jugak dpt. Selalunye bile makbapak dpt yg kaki ngikis n kaki hasut tu adik beradik si mati la
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmm
Bila abam kata..kita mesti jaga adik beradik sendiri...supaya x jd gelandangan tu..
Aku diamkan saja...


Adala sbb kenapa org buang adik beradik tu weh..
Kalau da dasar biawak hidup..parasit ..ke penagih dadah ke.

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
nuril86 replied at 19-2-2020 10:54 PM
hp mungkin online banking so klw nak buat transaksi otp akan dpt kat no yg didaftarkan... wallet a ...

Untuk hal2 berkaitan bank. Waris kena maklumkan kepada pihak bank yang pemilik akaun dah meninggal. Nnti bank akan stopkan transaksi dan bagitau jumlah duit dalam akaun berserta cara2 nak daptkan duit dalam tu / siapa yang boleh ambik.

Kebanyakkan orang, dorang akan keluarkan duit siap2 baru laporkan kepada pihak bank.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Dan dan ali syaitoonn ni membahasakan diri hamba hina.. bkn takat hina tapi keji, haprak, bermuka2.. cash cash cash la lepas ni..

Semoga dayah diberi rezeki melimpah ruah dan terus jaga amanah yg arwah abam tinggalkan.. i doakan gak segala urusan hidup dan ibadah dayah di dunia & akhirat dipermudahkan Allah..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
edoraixora replied at 19-2-2020 10:37 PM
Dah kata dayah ni lurus bendul, mmg kena buli lah jawabnya. Kita tunggu apa ali nk explain nanti.. ...

kan. tgk kat media pon byk muka dia je yg keluar dok cite pasal arwah abam. wife arwah mcm xblh bersuara apa pon. mujur jgk la si alip sukri ni p iv depan2. walaupon iolss x minat dgn dia... tp at least bila dah jd cani maka kita blh la tau dan nilaikan perkara yg berlaku dibalik tabir. baru seminggu arwah pergi ooi... ampa adik beradik sibuk rampas brg2 dia dr wife dia. apa la yg ampa pk.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Jiddin replied at 19-2-2020 09:20 PM
Bagi aku, kata2 Ali Putih ni agak keras.
Sepatutnya, Ali kena jaga Hidayah.
Abam pernah cerita ...

Perkataan tu terlalu melampau... Ali dgn adiknya wajib bagi nafkah utk anak arwah abam... Jgn lupa tu... Kdg2 ini la nasib balu kalau suami tak buat siap2 wasiat...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
ALDRIN replied at 19-2-2020 10:36 PM
Sapa tgk Meletop semalam?? Ada Ali nih ckp something kat Hidayah pasal samada nk tinggal umah mak di ...

Owh.. tu rumah mak arwah abam ke? Ingatkan rumah arwah.. kalau dh rumah tu rumah mak arwah, no wonder la ali soh kakak ipar keluar dr rumah tu kalau kawen lain
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
lonely_surina replied at 19-2-2020 09:34 PM
As neh mmh sengal tp mmg byk kebenaran TERbuka selalunya kalo dia buat video gini..
Kite tggu n lih ...

Kan...aritu kes aqish...dalam belut2 die pun pandai exposed org
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi la setau aku skrang ni dh ade law baru. Adik beradik arwah kalau nk tuntut jugak harta arwah kene potong gaji sbg nafkah utk balu dan anak2. Faraid ni setau aku kalau taknak tuntut pun takpe.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Antara wife pelawak
Nampak wife abam paling tak berfashion bagai dan tak menonjol......tak macam wife achey n fad
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Jiddin replied at 19-2-2020 09:35 PM
Sejujurnya aku pelik dengan Ali. Selama ni, he came across as a gentleman on TV. Terkejut dan tert ...

Kan...tembelang dh pecah kee
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Allah nak tunjuk sekejap je. Kak ipar dia jawab pn takut2. Baru ckp sikit si ali dah menggelupur ckp kak ipar binatang. Biasa yg bising2 ni yg buat salah. Org ckp satu dia nak back up diri pung pang pung pang je bunyik bising sana sini. Lol
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
mesmerize replied at 19-2-2020 09:38 PM
harta abam yg layak dapat anak beliau, balu beliau ngan ibu beliau sajork. yang lain2 sila duk diam2 ...

Yup..betul tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
edoraixora replied at 19-2-2020 10:18 PM
Andai betul cerita ni, bodohnya adik badik abam tu....tunggu anak 18 tahun baru nak bagi kete tu.  ...

Kalau btl la kan.. Mcm nonsense.. X kesian ke kat anak abam.. Anak buah diorg gak.. Nk direbut harta arwah tu kenapa.. Bg pada yg hak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list