Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
40627
View
612
Reply

Nak Berdamping Dengan Suami, BCL Tempah Dua Liang Lahad Berharga RM79,000

[Copy link]

Author: Lilrose    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-2-2020 03:09 PM | Show all posts
tick replied at 19-2-2020 01:56 PM
yeke sis....yela, tak kan sama dengan yang dah hidup 10 tahun dgn kita kan...

ye... tak sama.. mcm mana pn dia banyak kekurangan tp dia akan tetap jd no 1.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 19-2-2020 03:13 PM | Show all posts
wow...  bayar rm79k hanya untuk dikebumikan...  dah macam cina la pulak...  
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 03:13 PM | Show all posts
ashilalat replied at 19-2-2020 02:34 PM
Tak kecik ati ke suami baru kau kalau ko pesan kat die, kalau ko mati dlu, nak kebumi sebelah laki ...

ofcoz la kecik hati. mana ada manusia yang boleh tahan perasaan.

aku mati dulu, kau igt dia nak tahan menduda smp mati ke? TIDAK ye. org laki ni, hari ni bini mati, mggu dpn dah mengelintat nak kawen baru.. kau rasa?
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
weezerfan replied at 19-2-2020 12:24 PM
Muda lagi tu bcl. Takut kang jumpa pengganti ya udahh.. Parahhh

Kalau ikutkan takde la muda sangat pun, tahun ni 37 tahun. Tapi yela.. perwatakan dia nampak masih muda bergetah. Masih ramai yg mau..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 03:16 PM | Show all posts
boleh tak kat msia ni buat kubur cantik mcm ni? penah tgok 1 je kat KL hijau cam taman.  ok fine aku paham kita takleh melebih2 mcm jirat cina ...
at least kita boleh ziarah tanpa rasa takut mcm seram gilee..duit masjid kan banyak & aku caya ada waris mau bayar lebih.memang kena bayar pun kat masjid, kariah. 3k cukup tak?

ini adalah pertanyaan yee
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 03:16 PM | Show all posts
chicozinn replied at 19-2-2020 02:51 PM
urm, tapi kan sis tak kecik ke hati laki skang kalu dengar sis masih prefer laki yg dulu?maaf ye b ...

mesti la ada rasa tu... manusia ni xde yg sempurna.. mungkin iols tampak pentingkan diri sendiri, tp yg pertama mmg yg plg terbaik.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
bebed replied at 19-2-2020 01:37 PM
tbh, setelah 10 thn suami aku meninggal, aku pn jumpa suami skrg.. dah 5 tahun dgn suami skrg dan  ...

Kaka umur brp..? Jika x kisah
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 03:32 PM | Show all posts
GigaMom replied at 19-2-2020 03:26 PM
Kaka umur brp..? Jika x kisah

kawin yg first umur 18. suami first meninggal masa umur 24. 10thn lps tu baru kawen dgn suami skrg dah 5 tahun going to 6 this year.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 03:32 PM | Show all posts
balu yang berkahwin baru terputus hubungan dengan suami lama...
dia akan jadi isteri suami baru di akhirat kelak..
sebab tu ramai balu memilih untuk sendiri dan berharap bersatu kembali di sana
belum puas bercinta di dunia katanya...

banyak jer balu yang menyesal berkahwin lagi....
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 03:38 PM | Show all posts
bebed replied at 19-2-2020 03:13 PM
ofcoz la kecik hati. mana ada manusia yang boleh tahan perasaan.

aku mati dulu, kau igt dia na ...

x jugk if laki tu cinta mati..ex ofic mate br 36 years wife mati xde ank dh sethn lbey still single..
die kate xdpt nk lupakn..dp profile pic pun still bdua die kawen almost 10years


Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 03:40 PM | Show all posts
bebed replied at 19-2-2020 03:32 PM
kawin yg first umur 18. suami first meninggal masa umur 24. 10thn lps tu baru kawen dgn suami skrg ...

eh...kata td suami 1st 10 thn
tu br 6 thn




Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 03:54 PM | Show all posts
supernaturalee replied at 19-2-2020 03:40 PM
eh...kata td suami 1st 10 thn
tu br 6 thn

tlg jawab....selepas 10thn suami dia meninggal dia jmp hubby baru

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
putput replied at 19-2-2020 02:30 PM
kalau betul ada baru, suami baru tempah kubur sebelah lagi

Sama2 bkepit gitu konsepnya.. Hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
bebed replied at 19-2-2020 03:13 PM
ofcoz la kecik hati. mana ada manusia yang boleh tahan perasaan.

aku mati dulu, kau igt dia na ...

Aku tau, lepas kau mati die kompem kawen lain. Kompem!

Tp kan wasiat ko kat dia kan, suruh kuburkan sebelah laki lama ko. Ko rasa die ikut tak wasiat ko tu kalo ko wasiatkan die? Kot la die mlas nanti sedara mara dok gusip kenapa tanam kau sebelah laki lama sdgkan die laki kau masa kau meninggal. Tu persoalan aku.

Pasal die kawen lain, tu kompem la. Kot la die dpt bini baru, die wasiatkan nak tanam sebelah kau pulak ke. Then bini baru dia tanam sebelah dia plak.

Eh..panjang pulak aku dok memikir hal rumah tangga kau. Huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 04:04 PM | Show all posts
semoga menjadi cinta mati bcl terhadap suaminya.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 04:05 PM | Show all posts
Edited by cuda at 19-2-2020 04:07 PM

Ala kita ni sesama manusia kan.. boleh je faham. Tak payah la nak take serius sgt, BCL tu tgh bersedih gila. So ape je ade dlm fikiran dia. Anything will happen with the flow. Kita yg akal tgh waras ni, takkan tu pun tak boleh fikir, sampai nak memperlekeh2 kan org pulak.  
Kalau bukan BCL, mungkin rezeki Noah si anak tunggal pulak duduk sebelah bapaknye kan.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 04:17 PM | Show all posts
tanah mahal..memang kne bayar...rakyat ramai, padat..takde tanah2 rizab rasenye..kalau ade pun tak bersepah mcm kat malaysia sebab rakyat mmg ramai sgt..kalau kubur rakyat marhein pun berhimpit2. tak tersusun...ikut done mana ade ruang
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Mengikut Hadis Nabi...kalau isteri mahu bersama  dgn suami Yang meninggal dunia Di syurga nanti, si isteri jangan menikah lagi...

Rasulullah shallallahu alaihi wa sallam bersabda,

    ,     .

Istri mana saja yang wafat suaminya, lalu menikah lagi sepeninggal suaminya, dia bersama suaminya yang terakhir.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Peloless betul muka si BCL niiii
Meols teresak nangis bila si Noah nangis sambil lap2 muka dia Kesiannnn
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Bergosip at 19-2-2020 04:32 PM
Meiizu replied at 19-2-2020 03:16 PM
boleh tak kat msia ni buat kubur cantik mcm ni? penah tgok 1 je kat KL hijau cam taman.  ok fine aku ...


Tanah perkuburan Presint 20, Putrajaya. Dekat situ dorang asingkan tempat bayi/kanak-kanak dan dewasa. Plus dorang tanam ikut barisan, tersusun. Tanah yang luas, dibahagikan mengikut nombor lot. Mana2 lot tanah yang kosong, dorang jaga rapi. Rumput tumbuh hijau cantik, ada beberapa jenis bunga yang ditanam.

Kalau kenalan jauh atau kawan2 lama yang nak ziarah kubur arwah, boleh tengok ikut barisan atau tanya dekat pekerja dekat situ.

Ada pekerja yang bertugas setiap hari . Tugas dorang untuk bersihkan kawasan kubur. Selain tu, akan ada pekerja yang bagi kerusi + air (letak dalam bekas) dekat orang yang melawat kubur.

Bersebelahan dengan masjid, dijaga rapi. Ada gazebo, untuk orang2 tua dan orang yang penat berehat dekat gazebo sementara menunggu ahli keluarga yang lain. Ada tanaman bunga2 yang cantik dekat situ.

Kawasan yang tenang, tak seram. Proses nak kebumi pon sangat mudah sebab dorang tak guna cangkul, dorang guna jentolak.  Plus dorang akan gali tempat kubur sebelum mayat + waris/ahli keluarga datang.


Satu lagi kawasan tanah perkuburan yang tersusun ialah tanah perkuburan Bukit Kiara.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list