Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
4200
View
55
Reply

"Mental Kena Kuat, Doakan Saya," Siti Elizad Pertama Kali Jalani Rawatan IVF

[Copy link]

Author: bawangkecik       Show all posts   Read mode

Post time 18-2-2020 03:51 PM | Show all posts
semoga dipermudahkan...
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-2-2020 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga dpt anak kembar
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 04:19 PM | Show all posts

Semoga dipermudahkan
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 04:38 PM | Show all posts
tak apalah dia nak announce ke dia nak diam ke doakan ajelah. Benda elok pun bukannya benda buruk.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 04:53 PM | Show all posts
Elizad ni sgt menjadi bila berlakon sbg seorng ibu

dia ada sisi aura keibuan

ble berlakon jadi watak seorng ibu yg  memelukan menangis
memg menjadi dan terikut nangis
sebb rse kedihan tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 05:14 PM | Show all posts
me too masih menunggu...moga isteri2 yang tgh ttc berjaya menjadi ibu
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 05:21 PM | Show all posts
haruslah replied at 18-2-2020 03:58 AM
dia ni adik beradik eja ek?

nama diorang dekat-dekat betul kan

Eja - Siti Shahrizah binti Saifuddin
Ejat - Siti Elizad binti Mohamad Sharifuddin
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 18-2-2020 01:59 PM
IVF ni yg leceh kena cucuk perut tiap hari.

Lepas dah cucuk berhari hari jugak kita tunggu pe ...

Emmmm walopun boleh pilih jantina bagai tapi sakit plak errk
Pastu kalau ivf kenapa selalu bersalin czer ye? Sbb nak pastikan baby tu bebetul selamat lahir ke?
Ke iols yg tak jumpa ade je yg ivf bersalin normal huhu
Sbb yg iols kenal org buat ivf dia rata2 pilih beranak czer.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2020 06:56 PM | Show all posts
Semoga d permudahkan.. Suka tgk lakonan heshe dlm drama TLU..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga dipermudahkan urusan, insyaAllah..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 06:11 AM | Show all posts
Suchi replied at 18-2-2020 01:45 AM
Emmmm walopun boleh pilih jantina bagai tapi sakit plak errk
Pastu kalau ivf kenapa selalu bersal ...



Ya sakit sbb aii dpt OHSS (sebab hasilkan telor yang banyak). First two week sesambil kena makan pill perancang kena juga cucuk perut. Bila pill habis dimakan tunggu period pulak. Lepas itu cucuk dgn ubatan lain pulak. Time ni selera makan bertambah tambah. Kena selalu scan dalaman tengok berapa banyak dah kantung telor dlm ovari. Bila target tumbesaran almost there kena cucuk buntut dgn jarum panjang ler pulak. Masa nak keluarkan telor telor tu kita pengsan (ditidorkan) dah bagun boleh balik rumah dan tunggu lah lagi tiga hari atau lima hari(embryo terhasil from persenyawaan dlm tabung uji) lepas tu pergi klinik utk masukkan telor. Dah masuk tu tak boleh bergerak utk 3 hari. Utk pee & poo jer. Lepas tu tak boleh stress stress.

Kalau IVF berjaya happy tapi kalau tak berjaya stressssssss sangat sedih gila rasa nak cepat cepat jer cycle baru datang selalunya kena tunggu 2 bulan utk start another process bagi badan healing.


Saya pun belah perut. Doc tanya nak normal ke nak C? Saya pilih c-sec sebab saya takut I guess doktor nak senang malas nak tunggu kita teran teran. Lagipun dgn C -sec dia orang dpt buat lebih duit sebab the next pregnancy kalau IVF lagi kita kena tebuk pusat utk check tiub tersumbat akibat potongan c-sect. Lepas itu ada satu lagi prosedure dimana angin dipam kedalam badan kita. Lupa dah istilah.



Off topik gambar sikit
-----------------------
Pills
ivf3.jpg



Satu hari guna satu jarum. Tak boleh recyle.

ivf.jpg

ubatan kering

August 010.jpg

ubatan basah kena simpan dlm fridge
ubatbasah.jpg


Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 09:57 AM | Show all posts
semoga dipermudahkan
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 10:16 AM | Show all posts
moga dipermudahkan urusan.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga Allah pmudahkan segala2 nya
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 01:12 PM | Show all posts
Semoga dipermudahkan urusan, insyaAllah.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 19-2-2020 06:11 AM
Ya sakit sbb aii dpt OHSS (sebab hasilkan telor yang banyak). First two week sesambil kena mak ...

Macam best je dengar..sperm tu, nanti doktor yang ambil dan senyawakan dalam tabung uji?
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa salahnya dia berkongsi.
Boleh kita smua sama2 mendoakan.
Kadang2 dalam dunia serba moden ni..
Dah mcm jd 1 dosa untuk kita berkongsi atau update apa2 kan.

Sedangkan kita tak ada niat jahat pun.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 02:41 PM | Show all posts
DARSITA replied at 19-2-2020 06:11 AM
Ya sakit sbb aii dpt OHSS (sebab hasilkan telor yang banyak). First two week sesambil kena mak ...

thanks sudi share pengamalan..
patot la org cakap buat ivf ni sakit...
saya pun masih ttc almost 7 years..
belum ada ongkos besau  nak buat ivf

buat elizad semoga mudah urusan beliau..
kitorg yg ber ttc ni faham perasaan tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Better buat diam2 sebab x stress sgt kalau x jd... Buat ivf ni x semestinya jd terus.. dulu tokti nak dptkan aafiyah pun berkali2 ivf kan
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2020 03:18 PM | Show all posts
DARSITA replied at 19-2-2020 06:11 AM
Ya sakit sbb aii dpt OHSS (sebab hasilkan telor yang banyak). First two week sesambil kena mak ...




Subhanallah...aku da mula rasa stress bila baca info ko ni
pasai aku n hub da plan nak buat lepas kami abis travel bulan June ni
aku da kawin 16 tahun dan journey aku tuk dapat baby pun da terlalu pahit tuk d kenang
ni 1 method yg aku belum try baru plan nak ambi tahun ni
hopefully semua berjalan lancar.Amiin.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list